Am aflat si eu cate ceva cu aceasta ocazie despre dinozauri, bineinteles ca m-am documentat si pe Wikipedia, nu m-am bazat in totalitate pe fanteziile lui...
Asadar, Jurasic Park si Lumea pierduta sunt carti numa bune pentru vacanta asta ploioasa.

Moderator: Manu
Am cautat sa vad daca a fost mentionat George R. R. Martin aici si vad ca lumea la citit deja demult. Seria "A song of ice and fire" este ecranizata acum de HBO si dupa ce am vazut primul sezon care acopera cartea "Urzeala tronurilor" m-am hotarat si eu sa o citesc. Trebuie sa spun ca intr-adevar merita citita. Este scrisa intr-un stil fantassy foarte lejer in care elementele fantastice par sa ocupe un loc secundar si stabilesc mai mult conditiile desfasurari actiunii fiind pastrate undeva in fundal. Accentul cade pe oameni iar personajele sunt foarte foarte bine creionate. Din seria respectiva in biblioteca pontes exista deocamdata in romaneste "Urzeala tronurilor" si "Inclestarea regilor". In engleza gasiti toata seria, incluziv "Iuresul sabiilor" ("A clash of swords") si "Festinul Ciorilor" ("A feast for crows").Neratzoula scrie:De ceva vreme ascult o serie de carti care nu stiu daca exista in traducere romaneasca. Eu le ascult in engleza oricum.
Sint carti scrise de scriitorul american George R. R. Martin, si in original seria se numeste A Song of Ice and Fire. E o serie fantasy, de tip Lord of the Rings, dar foarte diferita de acelea.
Daca exista in romaneste, cautati-o si cititi-o. Daca nu, pentru cei care cunosc limba engleza va reprezenta o lectura, nu placuta, ci foarte placuta.