Sistemele de operare iOS si Mac - accesibilitate, programe

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Am citit ca vor introduce un API care va permite probabil inregistrarea convorbirilor. Asta ar fi foarte bine fiindca ar putea aparea programe care sa faca asta daca telefonul suporta asa ceva.

Nu am idee care o fi fost motivul schimbarii sintezei Simona cu Ioana, dar daca si pe telefon suna ca pe computer, atunci este o schimbare nefericita, fiindca vocile Ioana/Mihai pronunta incorect foarte multe cuvinte. Dar oricum este o schimbare nefericita, fiindca pentru orbi este important sa existe constanta in utilizarea unei sinteze cu care se obisnuiesc, si nu schimbarea sintezelor. Poate ca cei de la Nuance vor oferi Ioana gratis ca sa o promoveze si vor oferi Simona contra cost... cine stie. Daca ar oferi si Simona contra cost nu ar fi o problema prea mare, fiindca banuiesc ca nici nu ar fi exagerat de scumpa.
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

buna seara,
cum se descurca versiunea beta iIOS 7?
in plus,ioana e mai ok faţa de simona? nu merge sa selectezi tot simona?
in legatura cu atomic browser: am vazut ca costa un euro si jumatate. daca descarci sa zic muzica, aceasta se pune in fişierul muzica a iphone-ului in aşa fel incat sa nu selectezi fiecare piesa ci pur şi simplu sa dai play şi sa mearga una dupa alta?
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Fisierle descarcate pot fi deschise doar in aplicatii compatibile. Muzica si ringtonurile nu cred ca vor putea fi deschise decat in alte aplicatii. Sunt foarte multe playere akternative.
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

buna ziua!am o mare rugaminte la voi.imi poate explica cineva cum imi pot pune o poza ca imagine de profil de pe iphone?am incercat din aplicaţia poze.am selectat poza dorita,am mers la acţiune,apoi postaţi pe facebook,şi am avut doar sa selectez cine o poate vedea,sa scriu un mesaj,şi sa selectez un album.albumul IOS foto,albumul o zi speciala,şi unul fara titlu.insa nu mi-a aparut sa o pun ca imagine de profil.sper sa ma poata ajuta cineva.va mulţumesc!
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

SAL: Asa cum doresti tu nu se poate. Trebuie sa pui poza cum ai zis tu si dupa aia sa intri in aplicatie si sa alegi poza ca poza de profil sau sa intri pe pagin facebook din safari.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare, a aparut ios 7,2 beta si au fost rezolvate o serie de probleme. Safari nu mai crapa pe anumite pagini, calendar a redevenit accesibil, a reaparut reportofonul. Pe masura ce mai descopar si alte lucruri de interes pentru noi o sa revin.
Gruia
Valisimo
Caporal

Mesaj de Valisimo »

salut. Zilele astea meam luat si eu un ipod shuffle si nu prea inteleg cum e treaba cu cartile sava dau un exemplu cand pun cartea in iTunes vede fiecare capitol ca fiind ocarte si daca pun 3 carti imi zice ca am 150 de carti vreau sa stiu cat mai in detaliu cum sa fac sa imi vada fiecare carte correct si daca pot in timp ce citesc sa trec de la un capitol la altu sau daca cartea trebuie sa fie facuta dintrun singur fisier ca eu le convertesc cu balabolca in formatul m4b si le fac pe capitol apoi fac un folder cu titlul cartii si pun toate capitolele acolo.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare. Mi-a fost semnalata o aplicatie care mie mi se pare extraordinara si anume newsify. Cu aceasta aplicatie ne putem abona la o multime de siteuri de pe care ne sunt aduse stiri instantaneu. Practic este o aplicatie pentru citit stiri.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare. Ieri seara s-a lansat ios 7,4 beta. Au aparut doua modificari de interes pentru noi si anume se poate pune in rotor sunetele, adica sa le putem activa sau dezactiva cand dorim si la voci este si o varianta de calitate superioara. Sunetele se refera la sunetele produse de voiceover. Mie vocea de calitate superioara nu imi place deloc.
Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Despre ce voce de calitate superioara este vorba? Despre o varianta mai buna a sintezei existente (parca spuneai ca este vocea Ioana), sau de o alta voce suplimentara?
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Pai de fapt e aceeasi voce. E ceva similar ca pe computer intre varianta compact si hi.
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

salutare,
vreau sa instalez şi eu versiunea beta a yos.vreau sa va intreb daca se pierd datele.ma refer la SMS-URILE salvate in iphone.şi daca da,vreau sa ştiu daca le pot salva cumva,cu un becap,ori ceva de genu.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Stie cineva daca cu browserul Safari pe iPhone sunt accesibile combo box-urile pe paginile web?
Eu am incercat sa aleg o alta optiune dintr-un combo box si am facut tot felul de manevre, insa tot nu am reusit sa aleg un alt element decat cel care era selectat implicit.
Am activat combo box-ul cu apasare dubla cum mi-a spus telefonul, dar apoi degeaba am facut slide in jos si in sus cum mi-a spus ca trebuie sa fac, fiindca nu se intampla nimic, ci doar se selectau alte elemente de pe pagina web.
Am incercat si cu dubla apasare apoi slide in jos, dar nu se intampla nimic si nu se auzea nimic oricat as fi miscat degetul, pana nu il ridicam de pe ecran si faceam alte miscari.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salut. Se poate sa selectez in combobox. Dai dublu click si dupa aia ar trebui sa mearga cu gest in sus si in jos. Dupa ce se ajunge pe optiunea dorita se cauta un buton ok si doar asa ramane activa selectia. Daca se muta din greseala dupa ce dai dublu click pe combobox trebuie cautat sa fi exact pe una din selectiile din combobox si dupa sa dai cu degetul in sus si in jos.
Gruia
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Cum de nu se vorbeste nimic despre iPhone 5s sau iPhone 5C?
Am auzit ca exista de acum inclus dispozitiv de citire a amprentei digitale.
Cu asta au reusit, dupa parerea mea, sa aduca ceva care sa placa lumii, actualizarile software se pare ca nu sunt suficiente si lumea incepe sa spuna ca Apple ar intra in declin.

Dupa notificarile legate de citirea aiurea a unor cuvinte despre care Voice Over sau vocile de la Nuance au impresia ca sunt prescurtari oare nu se va auzi nimic in iOs7?
S-a tot insistat trimitandu-se mesaje la adresa lor special creata pentru probleme de accesibilitate.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Scrie răspuns