Eu, intotdeauna, las rand liber cand raspund, aproape totdeauna.manu scrie:APoi... Emanuel, nu stiu ce sa mai spun, practic eu nu am inteles nimic din ultimele posturi, doar ca a trebuit sa tot citesc intruna: Paul a scris:, Sorin a scris: etc.. Te rog foarte, foarte, foarte mult, daca reusesti sa gasesti link-ul acela de raspuns la subiect, nu cel de raspunde cu citat, foloseste-l, e mult mai usor pentru noi toti. Mie deja imi e lene sa tai citatele de zece ori mai lungi decat mesajele, citeste si tu si spune-mi cum procedezi sa iti vezi propriul mesaj, dar te rog sa nu imi dai solutia cu rabdarea, ca eu mi-am pierdut-o.
mai sunt si alte vorbitoare
Moderator: Manu
-
- Maior
- Manu
- General de divizie
Acum de exemplu ai raspuns la mesajul meu care era cel anterior. Cum explici rational faptul ca ai folosit ce am spus eu din nou, desi acest lucru era scris in mesajul imediat anterior? Este doar pentru a fi in total mai mult text pe pagina?
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
-
- Maior
Nu, este pentru ca, sa se vada clar cui i-am raspuns. De aceea. Si, cum am mai spus, las rand liber cand raspund. Si nu numai eu fac asa, te poti uita mai bine la cei care au postat pe forum si vei vedea ca nu sunt singurul, dar nu stiu de ce tocmai mie imi atragi atentia.manu scrie:Acum de exemplu ai raspuns la mesajul meu care era cel anterior. Cum explici rational faptul ca ai folosit ce am spus eu din nou, desi acest lucru era scris in mesajul imediat anterior? Este doar pentru a fi in total mai mult text pe pagina?
- Manu
- General de divizie
Andreea, te rog explica-i si tu, eu nu mai stiu ce sa spun.
Emanuel, iti atrageam atentia pentru ca esti singurul in situatia asta, crede-ma, ar fi culmea sa am eu ceva cu tine.
Emanuel, iti atrageam atentia pentru ca esti singurul in situatia asta, crede-ma, ar fi culmea sa am eu ceva cu tine.
-
- Maior
-
- Colonel
salut, emanuel! daca vrei sa se vada bine cui raspunzi, in cazul in care din diferite motive nu e suficient de evident, poti folosi o conventie a forumurilor, si anume @user. Exemplu practic:
@emanuel: sorin si paul nu sunt neaparat exemple pentru situatia de fata, ei integreaza in general citate nu foarte lungi in mesajele lor, pentru a evidentia anumite aspecte.
@manu: am explicat.
Andy
@emanuel: sorin si paul nu sunt neaparat exemple pentru situatia de fata, ei integreaza in general citate nu foarte lungi in mesajele lor, pentru a evidentia anumite aspecte.
@manu: am explicat.
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
- Manu
- General de divizie
Paul tot folosea cate o propozitie pentru a face un fel de dialog, cu replica la replica. De asemenea si ceilalti. Oare ce s-ar intampla sa dam tot timpul raspuns cu tot citatul?... Ar ajunge ca fiecare post sa aiba in continutul lui toate posturile anterioare din acel subiect.
Este foarte logic pana la urma, nu trebuie decat un pic de concentrare si se va intelege cum stau lucrurile, chiar daca probabil nu le-am explicat foarte clar.
Este foarte logic pana la urma, nu trebuie decat un pic de concentrare si se va intelege cum stau lucrurile, chiar daca probabil nu le-am explicat foarte clar.
Ce atata agitatie de pomana? Lasati omul sa se obisnuiasca putin cu navigarea pe forum... E vorba de un singur Bebe Pontes care pana la urma va intelege si el cum stau lucrurile... Nu toti folosesc aceasta metoda cu citate... Uneori e chiar amuzant... Eu ma ofer sa il ajut pe Emanuel si sa ii explic cum poate scapa de citate si mottouri... Deci, Bebe Pontes, cand doresti, cauta-ma sa-ti mai spun o data cum sa procedezi... Cristina
- Manu
- General de divizie
Pai asta faceam si noi, incercam sa ii spunem cum se face, doar am scris si cum se fac anumite treburi, nu am spus doar sa nu le mai faca.
De fapt, rectific, nu ii spuneam cum se face, s-a prins el deja, se pricepe bine la calculatoare, ci ii spuneam cum ar fi bine sa faca pentru a ne fi noua mai usor de citit apoi.
De fapt, rectific, nu ii spuneam cum se face, s-a prins el deja, se pricepe bine la calculatoare, ci ii spuneam cum ar fi bine sa faca pentru a ne fi noua mai usor de citit apoi.
Spre deosebire de Win Talker, Ancutza nu are multe sunete inalte. Daca o puneti sa citeasca un text cu multe litere s si ţ veti observa ca se aude foarte infundat in timp ce la Win Talker aceste sunete sunt pronuntate clar. Deasemenea, inflexiunile vocii suna nefiresc, (cum spune un prieten), parca o strange cineva de gat. As spune ca nici alegerea persoanei donatoare de voce nu a fost buna. Pentru aceasta e indicat ca la vocile masculine sa fie o voce calda (nu baritonala), iar la vocile feminine una cu un timbru sobru (o voce putin mai groasa). E adevarat ca s-au facut TTS-uri bune si fara respectarea acestor reguli, dar se pare ca sansele de reusita sunt mai mari daca selectia vocilor se face in modul indicat mai sus.
Domnule Tichir, am luat o propozitie simpla care contine cele doua sunete mentionate. Aceasta propozitie este "Soacra sură este o ţaţã cam ţoapă."
Am generat doua fisiere audio pe baza textului de mai sus, unul cu Ancutza si unul cu Carmen. As fi vrut sa va atasez aceste fisiere pentru a le asculta si Dumneavoastra, dar vad ca aici aceasta optiune nu este activata.
Merita facuta incercarea si apoi discutat ce trebuie sa faca totusi o voce sintetica.
Numai bine,
Paul
Am generat doua fisiere audio pe baza textului de mai sus, unul cu Ancutza si unul cu Carmen. As fi vrut sa va atasez aceste fisiere pentru a le asculta si Dumneavoastra, dar vad ca aici aceasta optiune nu este activata.
Merita facuta incercarea si apoi discutat ce trebuie sa faca totusi o voce sintetica.
Numai bine,
Paul
Paul FOGARASSY
@Paul, sarind peste mesajele tale subtile, care lasa sa se inteleaga ca sunt un tang fara experienta si care nu stie ce vorbeste, reinoiesc invitatia de a face niste inregistrari, atat cu Carmen dar si cu Ancuta, a unui fragment de carte si sa ii intrebi, de data asta pe nevazatori, care voce li se pare mai potrivita pentru Jaws. Repet. Nu am nimic cu Ancuta, nu am nici o legatura cu Carmen, te invita sa faci asta ca sa vezi, ca 90% dintre utilizatori or sa aleaga Carmen. De ce? Exact pentru ce am spus eu mai sus. Ti-am dat o serie de motive pentru care eu nu as trece pe Ancutza, dar tu ai preferat sa le consideri motive impertinente si irelevante.
PS. Si mie mi-ar placea sa stam de vorba... candva
PS. Si mie mi-ar placea sa stam de vorba... candva
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
In mod evident ai folosit mai mult decat mine cititoarele de ecran si vocile sintetice. Daca ti s-a parut ca te-am jignit cu ceva, vreau sa te asigur ca te inseli si imi cer scuze. Nu imi sta in obicei sa ma port ireverentios.
In legatura cu motivele pentru care tu nu ai trece la Ancutza eu nu am retinut decat faptul ca are voce nenaturala. Oricum, nu mi-as permite niciodata sa spun ca motivele tale sunt impertinente.
De fapt discutia s-a purtat in jurul unui program de calculator, fara nici o conotatie personala (sper). Faptul ca ai o alta parere decat mine in legatura cu vocile sintetice in general si Ancutza in particular, ne-a permis sa avem un dialog; daca amandoi am avea aceleasi pareri, atunci ne-ar ramane de discutat un numar redus de subiecte.
De mult trebuia sa vin la Cluj, si in fiecare luna imi propun acest lucru, asa ca s-ar putea sa ne intalnim, "pe pamant nu in gand", dupa cum spunea un controversat poet.
numai bine,
Paul
In legatura cu motivele pentru care tu nu ai trece la Ancutza eu nu am retinut decat faptul ca are voce nenaturala. Oricum, nu mi-as permite niciodata sa spun ca motivele tale sunt impertinente.
De fapt discutia s-a purtat in jurul unui program de calculator, fara nici o conotatie personala (sper). Faptul ca ai o alta parere decat mine in legatura cu vocile sintetice in general si Ancutza in particular, ne-a permis sa avem un dialog; daca amandoi am avea aceleasi pareri, atunci ne-ar ramane de discutat un numar redus de subiecte.
De mult trebuia sa vin la Cluj, si in fiecare luna imi propun acest lucru, asa ca s-ar putea sa ne intalnim, "pe pamant nu in gand", dupa cum spunea un controversat poet.
numai bine,
Paul
Paul FOGARASSY
- Manu
- General de divizie
In cazul unei discutii si cu Sorin, va trebui sa mai dea si el pe la Cluj, el este din Bucuresti.