Pagina 2 din 3
Retete culinare 2
Scris: 28 Mar 2008, 12:17
de cristina.vuscan
Hajni, dupa cum iti promiteam mai demult, prezint acum si reteta de spaghete cu ciuperci. Sa o incerci, pentru ca sunt foarte bune:
PASTE CU CIUPERCI
250 g de paste ; 50 g de ciuperci ; o ceapă ; puţin ulei, suc de roşii, sare, piper măcinat, cimbru după gust
Se toacă mărunt ceapa şi ciupercile şi se călesc în puţin ulei, după care se pune sucul de roşii şi se fierbe pînă cînd se îngroaşă sosul. Atunci, se adaugă sare, piper măcinat şi cimbru după gust şi se toarnă fierbinte peste paste.
Si daca esti cuminte, va fi si o reteta de tort de ciocolata. Cristina
Scris: 28 Mar 2008, 18:00
de CarmenT
Cristina, nu mai vreau sa aud de paste!!!
Zi mai bine ceva reteta de sarmale ca la mama acasa, sa mori de pofta doar cand citesti reteta.
Scris: 28 Mar 2008, 19:24
de cristina.vuscan
Carmenuso, nu mai spune de paste ca ma ia cu lesin si cum ziceai tu despre icre, lea... Dar va fi si o reteta de sarmale ca la mama acasa, pentru tine... Cristina
Retete culinare 3
Scris: 02 Apr 2008, 14:33
de cristina.vuscan
O alta reteta interesanta pentru Hajni...
SCOICI ÎN SOS TOMAT , CU MĂRAR
500 g de scoici [congelate ] ; 2-3 cepe ; 50 ml de ulei sau 550 g de unt ; 100 ml de bulion ; 100 ml de vin [roşu dacă ceapa se căleşte în ulei sau alb , dacă ceapa se căleşte în unt] ; o linguriţă de boia ; 2 legături de mărar verde ; sare , vegeta , piper măcinat după gust
Scoicile se spală bine , apoi ceapa se taie peştişori , se căleşte în ulei sau unt pînă cînd devine sticloasă şi se adaugă o linguriţă de boia. Se pun scoicile , se prăjesc 4-5 minute împreună cu ceapa , după care se adaugă vinul - roşu dacă ceapa s-a călit în ulei sau alb , dacă ceapa s-a călit în unt – bulionul , sare şi vegeta după gust. Se lasă să fiarbă la foc mic sub capac , timp de 15-20 minute , pînă cînd scad. Cînd scoicile sînt fierte , se adaugă piper măcinat , după gust şi mărar verde tăiat mărunt , se iau de pe foc şi se lasă acoperite timp de 10 minute , după care se servesc cu vin alb.
Pofta buna, Hajni!
P.S. Reteta de sarmale se mai amana putin deoarece comandantul unitatii a amenintat ca daca ii mai facem pofta, ne pune sa aplicam toate retetele deja scrise si apoi sa inghitim rezultatul.. Si nu cred ca ar putea gasi o pedeapsa mai mare...
Scris: 03 Apr 2008, 21:22
de Hajni
Iti multumesc Cristinutzaaa pentru reteta de spaghete cu ciuperci. Am sa le incerc, promit, dar fara cimbru. Tort de ciocolata degeaba stiu sa fac ca nu am cuptor, mai bine trimite-mi reteta de desert care nu necesita cuptor. Multzu
Pupici
Retete culinare 4
Scris: 07 Apr 2008, 11:23
de cristina.vuscan
ÎNGHEŢATĂ DE CIOCOLATA – pentru deprimati
4 ouă ; 8 linguri de zahăr pudră ; 2-3 linguri de cacao ; 250 g de smîntînă
Se freacă bine gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr pudră, apoi se adaugă treptat cacaua şi în cele din urmă, smîntîna. Albuşurile se bat spumă tare, se pun apoi, puţin cîte puţin, în ploaie, celelalte 4 linguri de zahăr pudră, se mai bat puţin să se dizolve zahărul, după care se toarnă treptat peste compoziţia cu smîntînă şi se amestecă uşor pînă cînd se omogenizează. Compoziţia obţinută se toarnă în pahare înalte de plastic, iar paharele se pun în congelator şi se lasă să stea la rece timp de cel puţin 3 ore.
Scris: 07 Apr 2008, 13:23
de Andreea Neagu
Iar imi face Cristina pofta cu retetele. O sa fac iarasi un pui de faringita din cauza ta, Cris! Si-asa ma doare gatul, iar acum sunt ferm convinsa ca imi iau o cantitate absolut nerezonabila de inghetata cand scap de la munca.
Andy
Scris: 07 Apr 2008, 14:21
de MisuSoft
eu deja am papat inghetata!
dar pe finalul saptamanii, cand voi fi mai liber, am sa mi-o prepar acasa...
multumim cris pentru retete!
Scris: 07 Apr 2008, 17:33
de cristina.vuscan
Misulica, nu ma inviti si pe mine la tine acasa cand vrei sa te apuci de treaba? Promit sa stau cuminte pana termini, apoi impartim frateste totul... Si daca ai vreun film fainut sau muzica buna putem da si o petrecere, tot la tine acasa... Cristina
Scris: 07 Apr 2008, 19:17
de MisuSoft
cu cea mai mare placere.... am si filme si muzica... tot ce vrei
daca promiti sa stai cuminte, te astept!
daca vrei, pot pune si capsuni sau zmeura pe inghetata, am sa iau din congelator, dar sa nu mai spui nimanui. bine?
Scris: 07 Apr 2008, 20:02
de cristina.vuscan
Capsuni??? Zmeura??? Sigur ca stau cuminte, dar numai pana ce termini, ca dupa aceea nu stiu ce se mai alege... Frisca??? Simt ca ma ia cu lesin... Cristina
Scris: 07 Apr 2008, 22:06
de MisuSoft
fara frisca! vrei sa strici savoarea fructelor?
Retete culinare 5
Scris: 08 Apr 2008, 12:24
de cristina.vuscan
RULADĂ DE PIREU DE CASTANE
Un borcan de pireu de castane de 400 ml ; 200 g de nucă ; 100 g de biscuiţi măcinaţi ; un pachet de unt ; zahăr după gust ; cacao ; esenţă de rom ; 200 ml de frişcă
Amesteci pireul cu nucile zdrobite, cu biscuiţii raşi şi cacaua. Frămînţi compoziţia şi o întinzi pe o foaie de celofan. Separat faci o cremă spumă din unt , zahăr , esenţă de rom şi întinzi deasupra foii. Rulezi şi o dai la frigider. Se serveşte tăiată felii şi ornată cu frişcă şi sirop de cacao dacă vrei.
Scris: 08 Apr 2008, 13:47
de Andreea Neagu
Cris, ma bagi in spital in ritmul asta! inghetata de ciocolata, pireu de castane... Gata, m-am hotarat, fac angajari. Masa, casa si 400 de euro pe luna. Ce zici, te bagi?
Andy
Scris: 08 Apr 2008, 16:35
de cristina.vuscan
Daca am inteles eu bine: masa, pat, casa, frisca, zmeura, capsunisi 400 euroi pe luna... De ce nu? Oricine ar vrea asa ceva... Cris