Promotie JAWS Standard si JAWS Professional- 50% reducere

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Nu cred ca am inteles cum sa se deschida mai multe fisiere in aceeasi fereastra. Adica sa se poata deschide mai multe ferestre document in interfata multifereastra a programului, cu cate un fisier in fiecare?
Sau sa se afiseze in acelasi timp mai multe ferestre document de dimensiuni mai mici ca sa le vezi pe toate deodata?
TextPad, (dar parca si UltraEdit) are o interfata multidocument in care poti deschide mai multe fisiere.

Iar de inlocuit mai multe linii se poate face foarte simplu. De exemplu daca in fisier ai cateva linii cu orice text, de exemplu:

foo
bar
baz
buz
biz

si vrei sa inlocuiesti 3 linii:
bar
baz
buz

cu alte doua linii:
unu
doi

Poti face o inlocuire de genul:
bar\nbaz\nbuz

cu
unu\ndoi

Si la fel poti inlocui si linii mai lungi, care contin mai multe cuvinte.
Daca selectezi liniile originale si faci copy/paste in campul "find", TextPad va inlocui el automat sfarsitul de linie cu \n.

Singura problema legata de find/replace in TextPad este ca nu permite cautarea a unui sir de mai mult de 1024 de caractere, si cateodata am nevoie si de asa ceva...

Sau nu am inteles bine la ce te referi prin inlocuirea in mai multe linii?
Bordanc_Nicu
Sergent major

Mesaj de Bordanc_Nicu »

Da, la a inlocui cod format din mai multe linii m-am referit, si la deschideri de documente, tot la a deschide intr-o fereastra parinte mai multe documente printre care navigarea sa se faca, cu tastele CTRL+TAB.
Renunta la ce nu poti pastra, pentru a castiga ce nu poti pierde!!!
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Atunci e OK, acele lucruri se pot face si in TextPad. Inlocuirea se poate face cum am aratat, iar de schimbat documentul activ se poate face cu Control+Tab sau Control+F6.
I Tichir
Sublocotenent

Mesaj de I Tichir »

Cand apare Jaws varianta in limba romana?
Scrie răspuns