Let's speak up for improving our democratic vision

Anunturi despre activitatile Pontes

Moderator: Manu

Maria Lehene
Soldat

Mesaj de Maria Lehene »

Proiectul “Let’s speak up” este primul la care am participat si, in consecinta, pentru mine a reprezentant un prilej sa vad cum are loc implementarea unui proiect cu finantare europeana. Ultima etapa, si anume vizita la Forli care s-a materializat in intalnirile cu colaboratorii italieni, mi-a permis cunoasterea grupului de participanti.
Cele mai mari realizari pe plan personal aduse de acest proiect sunt:
• crearea de contacte din diferite domenii;
• familiarizarea cu sensul sintagmei de “cetatenie activa” si cu modalitatea de punere in practica;
• interactiunea cu persoane cu dizabilitati de vedere m-a constientizat de multimea de lucruri pe care le poate face o astfel de persoana. Chiar mai mult decat atat, am putut sa observ ca unele lucruri sunt facute mai bine de persoanele cu dizabilitati.
• ocazia de a vizita Parlamentul European si de a participa la intalnirea cu d-na Norica Nicolai pe parcursul careia s-au facut (printre altele) recomandari in vederea accesibilizarii spatiilor si a tehnicii pentru persoanele cu dizabilitati;
• proiectul mi-a starnit curiozitatea pentru aspecte ce tin de viata persoanelor cu dizabilitati incepand de la software pentru facilitarea desfasurarii de activitati de catre acestea si sfarsind cu modalitatile practice de a face fata unei situatii care, inainte de a participa la proiect, credeam ca este incompatibila cu dizabilitatea de vedere
• un ultim efect al proiectului este ca imi pasa mai mult de cei din jurul meu.:)
Scrie răspuns