Magazin virtual de produse pentru nevazatori
Moderator: Manu
"E pliabil si celor care l-au testat nu li s-a părut foarte greu. Nici mie nu mi se pare. De pliat, se pliaza, vine si cu o geanta in care sa-l transporti, iar manerul e confortabil. Dacă ţin eu bine minte si eşti din Cluj, ai ocazia sa-l probezi weekendul asta."
Atunci e sigur OK. Cel pe care l-am testat eu era greoi in mod vizibil.
De folosit insa... ultima data am folosit bastonul, insa mai mult de forma, in urma cu vre-o 10 ani, asa ca... nu prea sunt in grupul tinta al utilizatorilor de baston, fiindca m-as rataci rapid chiar daca are senzor de obstacole.
Atunci e sigur OK. Cel pe care l-am testat eu era greoi in mod vizibil.
De folosit insa... ultima data am folosit bastonul, insa mai mult de forma, in urma cu vre-o 10 ani, asa ca... nu prea sunt in grupul tinta al utilizatorilor de baston, fiindca m-as rataci rapid chiar daca are senzor de obstacole.
-
- Colonel
Si aici vine intrebarea retorica: nu l-ai mai folosit fiindca nu ai mai avut nevoie de el, sau a fost o alegere? Fiindca daca a fost o alegere si nu o imbunatatire a acuitatii vizuale, poate nu strica sa incerci din nou.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
-
- Colonel
Vino atunci la prezentarea de sambata, poate, cine stie, iti schimbi atitudinea fata de baston
Lasand gluma la o parte, poate n-ar fi rau ca Anjo sa ofere la un moment dat si instruire pe partea de orientare si mobilitate, mai mult decat trainingul scurt de jumatate de ora - o ora pe care il fac acum celor care ridica bastonul de la sediu. Ma gandesc ca ar putea prinde bine celor care acum iau primul contact cu bastonul. Desigur, mai e mult pana acolo, trebuie timp, ideal ar trebui si o calificare oficiala in O&M (un master in UK sau SUA adica), dar ar putea fi o perspectiva interesanta.
Lasand gluma la o parte, poate n-ar fi rau ca Anjo sa ofere la un moment dat si instruire pe partea de orientare si mobilitate, mai mult decat trainingul scurt de jumatate de ora - o ora pe care il fac acum celor care ridica bastonul de la sediu. Ma gandesc ca ar putea prinde bine celor care acum iau primul contact cu bastonul. Desigur, mai e mult pana acolo, trebuie timp, ideal ar trebui si o calificare oficiala in O&M (un master in UK sau SUA adica), dar ar putea fi o perspectiva interesanta.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
Salut!
Azi am avut ocazia să testez bastonul Ultracane. Am fost fascinată de el.
în curând, mă aştept să apară bastonul ultrasunet cu gps care pe lângă faptul că semnalează obstacolele faţă- sus- lateral să indice şi ruta de mers.
Ca un permanent utilizator al bastonului normal, prin utilizarea bastonului cu ultrasunete, am realizat că m-am deprins foarte mult să mă bazez pe propriile simţuri în orientăre şi mai puţin pe alţi indicatori externi.
După 30 de minute de utilizare a bastonului cu ultrasunete am constatat că atenţia trebuie menţinuţă asupra vibraţiilor transmise de cele două butoane şi în acelaşi timp să interpretezi mesajul ca atare(vibraţie = obstacol).
În timpul testării mi-a fost dificil să corelez vibraţia cu obstacolul
, însă cred că cu puţin antrenament aş reuşi să mă obişnuiesc şi, cu siguranţă, l-aş folosi cu success în spaţiile necunoscute. Probabil că ar creşte viteza de mers deoarece ar dispărea teama de obstacol la nivelul capului.
Pacat că preţul este foarte piperat şi deocamdată nu îl pot cumpăra, dar niciodată nu se ştie…
…
Îl recomand, cu căldură, persoanelor nevăzătoare care n-au mai folosit niciodată un baston pentru că s-ar adapta foarte uşor la modul în care funcţionează acesta, mai ales că ajută mult la identificarea obstacolelor.
Azi am avut ocazia să testez bastonul Ultracane. Am fost fascinată de el.
în curând, mă aştept să apară bastonul ultrasunet cu gps care pe lângă faptul că semnalează obstacolele faţă- sus- lateral să indice şi ruta de mers.
Ca un permanent utilizator al bastonului normal, prin utilizarea bastonului cu ultrasunete, am realizat că m-am deprins foarte mult să mă bazez pe propriile simţuri în orientăre şi mai puţin pe alţi indicatori externi.
După 30 de minute de utilizare a bastonului cu ultrasunete am constatat că atenţia trebuie menţinuţă asupra vibraţiilor transmise de cele două butoane şi în acelaşi timp să interpretezi mesajul ca atare(vibraţie = obstacol).
În timpul testării mi-a fost dificil să corelez vibraţia cu obstacolul
, însă cred că cu puţin antrenament aş reuşi să mă obişnuiesc şi, cu siguranţă, l-aş folosi cu success în spaţiile necunoscute. Probabil că ar creşte viteza de mers deoarece ar dispărea teama de obstacol la nivelul capului.
Pacat că preţul este foarte piperat şi deocamdată nu îl pot cumpăra, dar niciodată nu se ştie…
…
Îl recomand, cu căldură, persoanelor nevăzătoare care n-au mai folosit niciodată un baston pentru că s-ar adapta foarte uşor la modul în care funcţionează acesta, mai ales că ajută mult la identificarea obstacolelor.
Mira
- Manu
- General de divizie
Am testat si eu sambata bastonul UltraCane si pare la prima vedere ca poate fi util in anumite circumstante.
E bun faptul ca poti merge pe langa un perete fara sa il atingi, simti practic dupa vibratie ca esti cam tot la aceasi distanta de el.
Probabil ca dupa o utilizare de vreo saptamana ar deveni comod si ar insemna mai mult decat un baston obisnuit.
Nu este greu si nici incomod.
Incomod este insa pretul, care totusi e prea mare fata de ce ofera, vorbind asa la prima vedere.
E bun faptul ca poti merge pe langa un perete fara sa il atingi, simti practic dupa vibratie ca esti cam tot la aceasi distanta de el.
Probabil ca dupa o utilizare de vreo saptamana ar deveni comod si ar insemna mai mult decat un baston obisnuit.
Nu este greu si nici incomod.
Incomod este insa pretul, care totusi e prea mare fata de ce ofera, vorbind asa la prima vedere.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
-
- Colonel
Salut,
Avem câteva reduceri şi noutăţi la Anjo.
La ochelarii cu ultrasunete Ambutech iGlasses avem o reducere permanentă de preţ, în urma scăderii preţului de către producător. Acum, ochelarii costă 440 de lei în loc de 496.
Tot de la o scădere de preţ efectuată de producător, am scăzut şi preţul tensiometrului vorbitor cu manşetă pentru braţ, de la 410 lei la 310 lei.
Produsele noi sunt:
- 2 agende vocale micute, cu care puteţi să înregistraţi rapid numere de telefon, adrese,
Agendă vocală de 12 minute, cu recunoaşterea vocii, la preţul de 60 de lei
Agendă vocală de 6 minute, cu butoane mari, marcate tactil, la preţul de 80 de lei.
- un nou ceas de mana vorbitor, cu voce în engleză
Ceas vorbitor digital şi analogic la preţul de 88 de lei
- un nou cântar de bucătărie vorbitor, cu ecran digital, şi un nou pahar de măsurat, tot vorbitor, cu care puteţi măsura nu doar lichide, ci şi făină şi zahăr. Ambele sunt semnificativ mai ieftine decât cele de la Cobolt pe care le aveam până acum.
Cântar de bucătărie vorbitor la preţul de 175 de lei
Pahar vorbitor pentru măsurat lichide, făină şi zahăr la preţul de 175 de lei
Numai bine,
Andreea
Avem câteva reduceri şi noutăţi la Anjo.
La ochelarii cu ultrasunete Ambutech iGlasses avem o reducere permanentă de preţ, în urma scăderii preţului de către producător. Acum, ochelarii costă 440 de lei în loc de 496.
Tot de la o scădere de preţ efectuată de producător, am scăzut şi preţul tensiometrului vorbitor cu manşetă pentru braţ, de la 410 lei la 310 lei.
Produsele noi sunt:
- 2 agende vocale micute, cu care puteţi să înregistraţi rapid numere de telefon, adrese,
Agendă vocală de 12 minute, cu recunoaşterea vocii, la preţul de 60 de lei
Agendă vocală de 6 minute, cu butoane mari, marcate tactil, la preţul de 80 de lei.
- un nou ceas de mana vorbitor, cu voce în engleză
Ceas vorbitor digital şi analogic la preţul de 88 de lei
- un nou cântar de bucătărie vorbitor, cu ecran digital, şi un nou pahar de măsurat, tot vorbitor, cu care puteţi măsura nu doar lichide, ci şi făină şi zahăr. Ambele sunt semnificativ mai ieftine decât cele de la Cobolt pe care le aveam până acum.
Cântar de bucătărie vorbitor la preţul de 175 de lei
Pahar vorbitor pentru măsurat lichide, făină şi zahăr la preţul de 175 de lei
Numai bine,
Andreea
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
-
- Colonel
Salut,
Cei care vor participa sambata, 6 aprilie, la congresul ABFTDVR din Bucuresti vor avea ocazia de a urmari o prezentare a produselor Anjo. Venim cu tot ce avem, inclusiv cu lupele electronice Optelec Compact Mini si Optelec Compact+, aflate acum in stoc. Ne va insoti si clienta noastra din Bucuresti care a cumparat bastonul UltraCane, pentru a il putea prezenta si pe acela.
Participantii vor avea ocazia de a studia direct toate produsele si chiar de a le cumpara direct, in limita stocului disponibil. Tot in limita stocului disponibil, la anumite produse vor exista si reduceri surpriza pentru cumpararea pe loc.
Numai bine,
Andreea
Cei care vor participa sambata, 6 aprilie, la congresul ABFTDVR din Bucuresti vor avea ocazia de a urmari o prezentare a produselor Anjo. Venim cu tot ce avem, inclusiv cu lupele electronice Optelec Compact Mini si Optelec Compact+, aflate acum in stoc. Ne va insoti si clienta noastra din Bucuresti care a cumparat bastonul UltraCane, pentru a il putea prezenta si pe acela.
Participantii vor avea ocazia de a studia direct toate produsele si chiar de a le cumpara direct, in limita stocului disponibil. Tot in limita stocului disponibil, la anumite produse vor exista si reduceri surpriza pentru cumpararea pe loc.
Numai bine,
Andreea
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Asadar, a cumparat pana la urma cineva si baston UltraCane... Nu erau, avand in vedere pretul si aparitia recenta.
Este oare o persoana care il foloseste frecvent, adica merge singura prin oras in general?
Este oare o persoana care il foloseste frecvent, adica merge singura prin oras in general?
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
-
- Colonel
Da, taie Bucurestiul zilnic din cauza serviciului, care presupune deplasari acasa la client. Si cum are mai multe drumuri pe zi, nu ar fi productiv sa aiba tot timpul nevoie de ajutorul cuiva. De vreo 3 ani foloseste bastonul alb obisnuit, iar acum a trecut la UltraCane.
Dupa o saptamana de la cumparare mi-a spus ca in sfarsit nu mai baga bastonul sub masinile parcate, ci le evita fara a mai fi nevoie sa le atinga.
Dupa o saptamana de la cumparare mi-a spus ca in sfarsit nu mai baga bastonul sub masinile parcate, ci le evita fara a mai fi nevoie sa le atinga.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
Poate ar fi util sa spui si ce ocupatie are persoana respectiva, fiindca altfel cineva care citeste forumul Pontes si nu are legatura cu orbii s-ar putea gandi ca cine stie ce ocupatie ar putea avea o fata nevazatoare care trebuie sa se deplaseze acasa la clienti, mai ales daca isi permite un baston scump.
-
- Colonel
Masajul este ocupatia.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
-
- Colonel
Salut,
Pe site sunt doar produse pentru nevazatori.
Nu vindem telefoane, ci doar produse din categoriile de mai jos:
Bastoane şi bile
Dispozitive electronice pentru orientare şi mobilitate
De iarnă
Ceasuri de mână
Ceasuri de masă
Ustensile de bucatarie
Cusut şi croitorie
Cântare de baie
Instrumente de măsură
Medicale
Produse pentru elevi
Învăţaţi Braille
Învăţaţi matematică
Desen tactil
Ustensile de scris Braille
Dispozitive de etichetare
Jocuri
Jocuri audio
Jucării
Software pentru nevăzători (cititoare de ecran si voci pentru calculator, soft pentru OCR, Nuance Talks pentru telefoane)
Reportofoane şi agende vocale
Golbal şi fotbal
Detectoare de lumină şi detectoare de culori
Detectoare de bancnote
Dispozitive pentru găsirea obiectelor
Ochelari de soare
Pedometre
Lupe de buzunar
Dispozitive electronice de mărire
Totusi, de ce nu intri pe www.magazin-nevazatori.ro ca sa vezi chiar tu toate produsele?
Pe site sunt doar produse pentru nevazatori.
Nu vindem telefoane, ci doar produse din categoriile de mai jos:
Bastoane şi bile
Dispozitive electronice pentru orientare şi mobilitate
De iarnă
Ceasuri de mână
Ceasuri de masă
Ustensile de bucatarie
Cusut şi croitorie
Cântare de baie
Instrumente de măsură
Medicale
Produse pentru elevi
Învăţaţi Braille
Învăţaţi matematică
Desen tactil
Ustensile de scris Braille
Dispozitive de etichetare
Jocuri
Jocuri audio
Jucării
Software pentru nevăzători (cititoare de ecran si voci pentru calculator, soft pentru OCR, Nuance Talks pentru telefoane)
Reportofoane şi agende vocale
Golbal şi fotbal
Detectoare de lumină şi detectoare de culori
Detectoare de bancnote
Dispozitive pentru găsirea obiectelor
Ochelari de soare
Pedometre
Lupe de buzunar
Dispozitive electronice de mărire
Totusi, de ce nu intri pe www.magazin-nevazatori.ro ca sa vezi chiar tu toate produsele?
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
-
- Colonel
Salut,
Voi incerca saptamana asta sa accesibilizez un cub Rubik, cu TactiMark. M-am gandit la o lista de marcaje, si v-as ruga sa-mi spuneti daca vi se par bine alese sau ati prefera altceva
- punct in centrul patratului
- plus - unesc mijloacele perechilor de laturi opuse
- x - diagonalele patratului
- linie orizontala - unesc mijloacele a doua laturi opuse
- linie oblica - o singura diagonala
- o culoare nu va avea niciun fel de marcaj
Numai bine,
Andreea
Voi incerca saptamana asta sa accesibilizez un cub Rubik, cu TactiMark. M-am gandit la o lista de marcaje, si v-as ruga sa-mi spuneti daca vi se par bine alese sau ati prefera altceva
- punct in centrul patratului
- plus - unesc mijloacele perechilor de laturi opuse
- x - diagonalele patratului
- linie orizontala - unesc mijloacele a doua laturi opuse
- linie oblica - o singura diagonala
- o culoare nu va avea niciun fel de marcaj
Numai bine,
Andreea
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro