Salut!
Azi am avut ocazia să testez bastonul Ultracane. Am fost fascinată de el.
în curând, mă aştept să apară bastonul ultrasunet cu gps care pe lângă faptul că semnalează obstacolele faţă- sus- lateral să indice şi ruta de mers.
Ca un permanent utilizator al bastonului normal, prin utilizarea bastonului cu ultrasunete, am realizat că m-am deprins foarte mult să mă bazez pe propriile simţuri în orientăre şi mai puţin pe alţi indicatori externi.
După 30 de minute de utilizare a bastonului cu ultrasunete am constatat că atenţia trebuie menţinuţă asupra vibraţiilor transmise de cele două butoane şi în acelaşi timp să interpretezi mesajul ca atare(vibraţie = obstacol).
În timpul testării mi-a fost dificil să corelez vibraţia cu obstacolul
, însă cred că cu puţin antrenament aş reuşi să mă obişnuiesc şi, cu siguranţă, l-aş folosi cu success în spaţiile necunoscute. Probabil că ar creşte viteza de mers deoarece ar dispărea teama de obstacol la nivelul capului.
Pacat că preţul este foarte piperat şi deocamdată nu îl pot cumpăra, dar niciodată nu se ştie…

…
Îl recomand, cu căldură, persoanelor nevăzătoare care n-au mai folosit niciodată un baston pentru că s-ar adapta foarte uşor la modul în care funcţionează acesta, mai ales că ajută mult la identificarea obstacolelor.