Fel de fel

Literatura, idei, ganduri

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Ghita Potra
General de corp de armata

Mesaj de Ghita Potra »

Asa a inceput cearta.
1. Urmaream in pat, linga nevasta-mea, "Vrei sa fii miliardar?"
M-am intors catre ea si am intrebat-o: "Vrei sa facem dragoste?
"Nu", mi-a raspuns ea.
"Asta e raspunsul tau final?", am intrebat-o.
De data asta nici nu m-a privit cind mi-a raspuns ca da.
Asa ca am spus: "Atunci as vrea sa sun o prietena"...
...si atunci a inceput cearta!
2. Nevasta-mea s-a dus la supermarket
Am rugat-o sa ia si-un bax de Tuborg, de 18 lei.
A cumparat in schimb o cutie de L'Oreal DermaGenese de 24 de lei.
I-am spus ca berea ar fi ajutat-o sa arate mai bine in noaptea aia decit crema
3. Am scos-o pe nevasta-mea la un restaurant.
S-a intimplat ca ospatarul sa ia mai intii comanda mea.
"Un cotlet mare de vita in singe pe gratar.
M-a intrebat: "Nu va pasa de vaca nebuna?"
"Nu.", am raspuns. "Poate comanda si singura"...
4. Nevasta-mea statea linga mine pe canapea, in timp ce eu zappam canalele.
M-a intrebat: "Ce mai e pe televizor?"
I-am raspuns: "Praf"...
5. Nevasta-mea tot incerca sa-mi sugereze ce-si doreste pentru urmatoarea aniversare.
Mi-a spus: "vreau ceva stralucitor, ce ajunge de la 0 la 100 in trei secunde." I-am daruit un cintar ...
6. Cind am ajuns aseara acasa, nevasta-mea mi-a cerut sa o duc intr-un loc scump.
Am dus-o la o benzinarie...
7. Cind m-am pensionat, m-am dus la Oficiul de Asistenta Sociala sa ma inregistrez.
Tipa din spatele biroului mi-a cerut buletinul, sa-mi verifice virsta.
Il uitasem acasa.
I-am cerut scuze, i-am spus ca ma duc acasa sa-l iau si ma intorc.
A fost foarte draguta: "Nu va mai deranjati, descheiati-va la camasa.
Parul carunt de pe pieptul meu a convins-o si mi-a inregistrat solicitarea. Incintat de solicitudinea ei, cind am ajuns acasa i-am povestit nevesti-mii.
Ea a spus: "Trebuia sa-ti scoti si pantalonii, poate primeai si ajutor pentru dizabilitati"...
8. Stateam alaturi de nevasta-mea la intilnirea de 30 de ani de la terminarea liceului si ma tot uitam la o tipa bine, dar complet turta, ce-si legana nostalgic intre doua degete paharul, singura la o masa de alaturi.
Nevasta-mea m-a intrebat: "O cunosti?"
"Sigur", am oftat, "e prima mea prietena din liceu. Am inteles ca s-a apucat de baut imediat dupa ce ne-am despartit, si de-atunci n-a mai fost treaza."
"Dumnezeule!" a spus nevasta-mea. "Cine s-ar fi gindit ca o persoana poate sarbatori atita timp?"...
9. Nevasta-mea statea goala si se privea in oglinda din dormitor
Nu se prea bucura de ce vedea si mi-a spus :
"Ma simt oribil! Atit de grasa si de batrina! Am nevoie de un compliment!" I-am raspuns: "Vederea ti-a ramas perfecta"...
10. Nevasta-mea m-a intrebat daca rochia ii face fundul mare. I-am spus ca nu asa de mare ca rochia de ieri . ...si atunci a inceput cearta!
11. Simbata dimineata m-am strecurat usor din asternut, mi-am facut pachetul si am coborit pe tacute in garaj Am legat barca la cirlig si am inceput sa dau cu spatele. Abia cind am iesit cu totul din garaj am realizat ca ploua cu galeata si vintul batea cu 100 km/h . Am deschis radioul si am aflat ca vremea avea sa fie la fel toata ziua. Am tras inapoi in garaj si, tiptil, m-am dus inapoi in dormitor. M-am strecurat la loc linga nevasta-mea si i-am soptit: "E o vreme groaznica afara." Pe jumatate inca adormita, ea a raspuns: "Iti poti imagina ca prostul de barbatu-meu s-a dus la pescuit pe asa
o vreme?"...
12. Am intrebat-o pe nevasta-mea unde ar vrea sa mergem pentru aniversarea casatoriei noastre. Mi s-a incalzit inima cind am vazut-o topindu-se de bucurie.
"Undeva unde n-am mai fost de mult timp..." a spus ea, nehotarita
Asa ca i-am sugerat: "Ce parere ai de bucatarie?"...
...si atunci a inceput cearta
Rezolvaţi online sute de şarade
Puteţi încerca şi Pontes Şarade, o aplicaţie pentru Android cu toate şaradele de pe acest forum
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

La o casa de batrâni un vaduv si o vaduva se cunosc de multa vreme. Într-o seara, la o mica festivitate, stateau la o masa fata în fata. În timpul mesei, el o priveste de multe ori galant si îndrazneste sa o întrebe :
- Vrei sa fii nevasta mea?
Fara sa se mai gândeasca mult, ea raspunde:
-Da, da, vreau!
Se despart afectuos, mergând fiecare în camera sa.
Dimineata el se trezeste si derutat se gândeste: A zis, da sau nu? Nu mai stia. Agitat, o suna la telefon si dupa ce-i spune ce frumoasa a fost seara petrecuta împreuna, îndrzneste sa o întrebe daca a raspuns, da sau nu.
Cu mare bucurie ea îi rspunde:
- Da, din toata inima! Si sunt f.f. fericita ca m-ai sunat, ca nu mai stiam cine m-a întrebat...
Puteţi încerca şi Pontes Şarade, o aplicaţie pentru Android cu toate şaradele de pe acest forum
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

Despre Japonia si japonezi- foarte interesant!!!

Sa trecem in revista mai jos zece lucruri interesante despre Tara Soarelui Rasare, care ne ajuta sa intelegem mai bine o civilizatie impresionanta:

1. La intrarea in fiecare casa japoneza, podeaua este ridicata cu aproximativ 15 centimetri, ceea ce indica faptul ca cei care intra trebuie sa se descalte si sa-si puna papuci. La intrarea in camerele cu podea din „tatami” (o podea traditionala facuta din paie de orez, cu margini din brocart), pragul este inaltat cu 2-5 centimetri, ceea ce inseamna ca si papucii trebuie lasati la usa.

2. Filmele de animatie japoneze reprezinta 60% din productia mondiala in domeniu. Si pentru ca Japonia are atata succes cu desenele animate, in tara exista aproape 130 de scoli pentru actorii care isi pun vocea pe aceste filme.

3. Japonia are procentul cel mai mare de locuitori in varsta din lume, respectiv 21%.

4. Arhipelagul japonez are in componenta 6.800 de insule. Peste 70% din populatia Japoniei locuieste la munte. Tara are, totodata, si 200 de vulcani.

5. Primii locuitori ai Japoniei au trait in Paleolitic, in urma cu 30.000 de ani I.H.

6. Speranta de viata a japonezilor este cu 4 ani mai mare decat a americanilor, respectiv peste 82 de ani.

7. Japonia este a doua tara din lume cu cea mai mica rata a omuciderilor. Cu toate acestea, tot in Japonia exista o padure recunoscuta in toata lumea pentru faptul ca este preferata de sinucigasi, perimetrul fiind impanzit de schelete umane.

8. Japonia a dat 18 laureati ai Premiului Nobel, in chimie, medicina literatura si fizica.

9. Carnea de cal cruda, denumita “basashi”, este o delicatesa in Japonia.

10. Rata de scolarizare in Japonia este de 100%, in consecinta rata somajului este mai mica de 4%.

10 lucruri pe care poate nu le stiai despre GHEISE

1. Un lucru care ar trebui sa fie stiut despre gheise este acela ca primele gheise au fost barbati. Nu este deloc o gluma! Barbatii “gheisa” erau cunoscuti sub numele de Honko si dansau pentru clientii lor in baruri si restaurante sau in camerele unde se servea ceaiul.
2. Termenul “gheisa” se traduce prin “persoana care iubeste arta“. Multi sunt de parere ca gheisele sunt de fapt prostituate. Nimic mai gresit. Daca tastati pe google cuvantul “geisha” prima definitie care apare este “o femeie de nationalitate japoneza care obisnuieste sa distreze barbatii prin conversatie, cantec si dans.”
3. Aceste femei erau invatate sa aduca bucurie celorlalti si desi multe erau curtezane, nu erau cosniderate prostituate. De fapt, multe gheise erau obligate sa participe la ceremonia numita Mizuage prin care unei Maiko (o gheisa aflata in perioada invatarii) ii era cumparata viginitatea de catre cel care oferea cei mai multi bani. Era considerat un gest de onoare in acea perioada.
4. Unul dintre lucruile pe care gheisele le invatau la cursuri era acela de a-si pastra intotdeauna anonimatul. Se pare ca acest fapt adauga un tip de mister gheiselor, lucru adevarat.
5. Momentul in care gheisa serveste ceaiul, iar maneca Kimono-ului ei abia ii descopera incheietura mainii, este de o senzualitate inexplicabila. Se pare ca are rolul de a-l starni pe barbat, care vede doar o mica parte din pielea ei alba, visand la mai mult.
6. Ceea ce le face pe gheise speciale este faptul ca ele te determina sa-ti lasi imaginatia sa zboare, fapt esential al acestei culturi. Din pacate, acest lucru este tot mai rar intalnit la femeile din ziua de azi care nu inteleg acest concept si unele continua sa-si arate in mod excesiv pielea.
7. Kimono-urile sunt realizate manual pentru gheise, acesta fiind creat sub propriile lor indrumari. Aspectul kimonourilor este diferit in functie de anotimp dar sunt absolut toate kimonourile sunt realizate din matase. Gheisele petrec aprozimativ 2 ore pentru a se machia, a-si aranja parul si a se imbraca in kimono.
8. Gheisele muncesc in Okyva, unde si locuiesc pana cand patrund in aceasta lume, alaturi de Okasan (matroana lor) si surorile (celelalte gheise). Desi sunt platite pentru treburile de menaj realizate in diferite case, mare parte din banii adusi de ele ajung la Okyva. Banii sunt utilizati pentru a costurile intretinerii Okiva.
9. In afara naturii sexuale a stilului de viata al gheiselor, nu numai ca ele nu pot fi considerate prostituate, dar nici nu au voie sa aiba relatii de lunga durata, atata timp cat decid sa devina gheise. Daca se casatoresc trebuie sa renunta la aceasta meserie.
10. Astazi numarul gheiselor este de aproximativ 1000-2000, pe cand in anul 1920 erau peste 80 000.

Tot din Japonia, 10 lucruri care au reţinut atenţia lumii după marele tsunami din 11 martie 2011

1. CALMUL
Nici o imagine cu lovituri in piept sau durere sălbatica. Durerea în sine a fost elevata.

2. DEMNITATEA
Cozi disciplinate la apă şi alimente. Nici un cuvânt sau gest dur.

3. CAPACITATEA
Arhitecţi incredibili ! Exemplu : clădirile s-au legănat, dar nu au căzut.

4. GRATIA
Oamenii au cumparat doar ceea ce aveau nevoie zilnic, încât toată lumea sa obţina ceva.

5. ORDINEA
Fara jafuri în magazine. Fara claxoane şi depăşiri in trafic. Doar înţelegere.

6. SACRIFICIU
Cincizeci de muncitori au rămas sa pompeze apa de mare în reactoarele N. Cum vor fi recompensati vreodată?

7. TANDRETE
Restaurantele au redus preţurile. Un ATM nepăzit era nefolosit. Cei puternici aveau grija de cei slabi.

8. FORMARE
Toată lumea ştia exact ce să facă ; batrani, copii ... Şi au facut exact doar ce trebuia.

9. MEDIA
A manifestat o magnifica reţinere în buletinele de stiri. Nimic senzational. Doar reportaje calme.

10. CONSTIINTA
În cazul în care se intrerupe curentul într-un magazin, oamenii pun lucrurile înapoi pe rafturi şi pleaca în linişte.
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

Cainele rabinului...

Rabi Iankl avea un câine de rasã.
Intr-o zi citeste-n ziar că la Paris , pentru 5000 de euro câinele
poate fi învătat într-o săptămână să vorbeascã. Imediat îl cheamă pe
fiul său Moishole, îi dă 5000 de euro ca să plece cu câinele la Paris
.
Bãiatul ia banii si pleacã cu câinele la Paris . Acolo în două zile
face praf toti banii pe femei si distractii. Toată noaptea nu doarme
îngrozit că rabinul o să-l omoare c-a prăpădit banii.
În ziua urmatoare Rabi Iankl telefonează ca să afle cum progresează câinele.
Moishole îi spune că totul merge strunã.
_ Cum adicã, a început deja sa vorbeascã ?
_ Turuie ca o morisca. Apropos, tatã, tu te mai culci cu secretara?
_ Cine ti-a spus asta?
_ Câinele!!?
_ Da-i una-n cap, lasã-l la Paris si vino acasã !!!
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

Pentru cei care nu cunosc conceptul de "buclă" oferim aici explicaţiile clarificatoare pentru a înţelege ce se întâmplă atunci când se spune despre un program de calculator că "intră în buclă" ("looping").

Directorul unei firme îi spune secretarei:
- Vom pleca pentru o săptămână în străinătate la un congres şi sper să ne simţim bine împreună. Fă toate pregătirile necesare pentru călătorie...

Secretara îşi sună soţul:
- Voi pleca cu şeful la un congres, în străinătate, pentru o săptămână. Te rog, dragul meu, ai grijă de tine în acest timp.

Soţul îşi sună amanta:
- Nevastă-mea pleacă în străinătate pentru o săptămână. Hai să ne petrecem săptămâna asta împreună, prinţesa mea...

Amanta, care este învăţătoare la o şcoală particulară, îşi anunţă copiii:
- Pentru că săptămâna viitoare am de rezolvat o problemă, voi lipsi de la şcoală. Deci săptămâna viitoare nu veniţi la şcoală.

Unul dintre copii, pentru că îşi iubeşte foarte mult bunicul, fuge la el şi îi spune:
- Bunicule, săptămâna viitoare nu trebuie să merg la şcoală. Mi-ai promis că dacă vom avea timp liber vom merge la munte împreună.

Bunicul, (care este directorul din această istorioară) îşi iubeşte foarte mult nepotul. Ca urmare o sună pe secretară şi îi spune:
- Nepotul meu m-a rugat să-mi petrec săptămâna viitoare cu el, aşa încât nu vom mai merge la congresul din străinătate. Te rog fă demersurile de anulare a călătoriei.

Secretara îşi sună soţul:
- Directorul şi-a anulat călătoria aşa încât vom rămâne împreună, dragul meu...

Soţul îşi sună amanta:
- Nu ne mai putem petrece săptămâna viitoare împreună pentru că soţia mea nu mai pleacă în călătorie.

Amanta îi anunţă pe copiii de la şcoală :
- Problema pe care o aveam s-a rezolvat aşa încât săptămâna viitoare toată lumea vine la şcoală.

Copilul îi spune bunicului:
- Bunicule, săptămâna viitoare mergem la şcoală aşa că, îmi pare rău dar nu mai pot să-ţi ţin companie.

Bunicul director îşi sună secretara :
- Nepotul meu tocmai m-a sunat să-mi spună că nu mai poate petrece săptămâna viitoare cu mine. Ca urmare continuă pregătirile pentru plecarea la congres...

Acum aţi înţeles ce înseamnă "buclă"?
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

Fiecare persoana este incercata de viata intr-un fel sau altul.

Important este sa acceptam provocarile ce ne ies in cale si sa nu ne lasam dezamagiti de situatiile grele.

1. Viata nu este usoara.

Putem sa avem noroc in viata si sa ne transformam visele in realitate doar daca avem capul pe umeri si suntem dispusi sa muncim din rasputeri. Ideal ar fi daca am putea san e incepem fiecare dimineata cu dorinta de a ajunge mai departe decat in ziua anterioara si cu dorinta de a ne lupta cu situatiile si oamenii ce ne ies in cale.

2. Nu putem evita esecurile din viata.

Cu cat acceptam mai usor ca putem avea parte de esecuri, cu atat vom deveni mai creativi. Nu putem sti niciodata daca ideile noastre vor functiona, insa putem fi siguri ca daca nu incercam, nu vom avea rezultate. Orice am incerca, putem doar sa avem success sau sa invatam o importanta lectie de viata. In fiecare dintre situatii avem de castigat!

3. In viata nu trebuie sa ne oprim niciodata din invatat.

Ziua in care incetam sa mai invatam ceva este ziua in care incetam sa ne traim viata frumos si eficient. Sa asimilam deci mereu informatii noi, sa le digeram si sa le folosim in propriul avantaj pentru a evolua si a ne simplifica viata.

4. Nu putem sa controlam anumite lucruri din viata noastra.

Daca ne pierdem timpul, talentul si energia emotionala incercand sa rezolvam lucruri ce sunt peste puterile noastre nu vom face decat sa ne suparam si sa ne oprim evolutia in viata. Sa ne investim deci timpul in lucrurile pe care le putem controla, care au o rezolvare logica si importanta pentru noi ca persoane.

5. Informatia nu inseamna cunoastere.

Cunoasterea vine din experientele pe care le avem in viata. Putem discuta de mii de ori despre un lucru, insa prin comunicare putem doar sa ne formam o intelegere filosofica asupra acestuia. Pentru a il intelege cu adevarat trebuie sa il experimentam, sa ne confruntam cu el, sa faca parte din viata noastra.

6. In viata nu poti avea succes daca nu ai valori.

Majoritatea dintre noi ne petrecem timpul incercand sa avem succes in cariera sau viata personala, insa nu avem stabilit un set clar de valori. Doar atunci cand lumea din jur ne va percepe in functie de valorile noastre vom putea avea succes.

7. Cineva va avea intotdeauna mai mult decat tine.

Fie ca este vorba de prieteni, bani sau lucruri pe care le colectionezi, intotdeauna va exista o persoana care va avea mai mult decat tine. Tine minte totuusi ca important in viata nu este cat de multe lucruri palpabile detii, ci cat de bogat esti din punct de vedere intelectual si spiritual.

8. Nu poti schimba trecutul.

Nu poti schimba ce s-a intamplat in trecut in viata ta, insa poti invata din intamplarile care au avut un impact major asupra ta, fie ca este el pozitiv sau chiar negativ. Nimeni nu se poate intoarce in trecut pentru a avea parte de un nou inceput, insa fiecare dintre noi poate incepe astazi o noua poveste ce va avea finalul dorit.

9. Singura persoana care iti poate face viata fericita esti TU.

Samburele fericirii incolteste prin relatia pe care o avem cu propria persoana. Desi persoanele din viata noastra ne pot afecta pozitiv starea de spirit, pe termen lung nu conteaza altceva decat cum ne simtim in interiorul nostru si cat de impacati suntem cu propriul eu.

10. In viata nu primesti intotdeauna ce iti doresti.

Dupa cum puncta si Mick Jagger, in viata nu primim intotdeauna ceea ce ne dorim, insa daca incercam putem descoperi ca avem ceea ce ne trebuie. Sa apreciem asadar lucrurile pe care propria viata ni le ofera deoarece alte persoane din lumea in care traim nu au nici pe jumatate din ce avem noi.

11. In viata primesti ceea ce dai.

Daca ai nevoie de iubire, ofera iubire. Daca doresti sa fii inconjurat de prieteni, fii prietenos. Daca vrei sa ai bani, pastreaza-ti valorile. Viata ne ofera cai simple de a fi fericiti si de a capata ceea ce ne dorim.

12. In viata pierdem prieteni vechi si castigam prieteni noi.

Majoritatea prietenilor din liceu nu vor fi alaturi de noi in facultate. La fel, acei prieteni pe care ni i-am facut in facultate nu ne vor urma pe drumul nostru professional. Cei mai multi prieteni din anii nostri de tinerete nu vor fi langa noi atunci cand ne casatorim sau dam nastere unui copil. Totusi, unii dintre prieteni (foarte putini la numar) ne vor fi alaturi in cele mai importante momente din viata, fie ele mai grele sau fericite. Ei sunt cei care conteaza.

13. Intotdeauna va exista o persoana care nu te va placea.
In viata, nu putem multumi pe toata lumea. Indiferent ce facem, intotdeauna va exista o persoana cu o gandire diferita de a noastra. Asadar, important este sa ne concentram pe ceea ce ne dicteaza inima, nu pe ce cred sau spun ceilalti despre noi. Ideal este sa ne simtim bine in pielea noastra si sa nu incercam sa ne schimbam pentru altcineva.
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

CE SUNT BUNICII ?
(In viziunea unor copii de pina la 8 ani)

Bunicii sunt o doamna si un domn care nu au proprii copii, de aceea le
plac de copiii altora.

Bunicii nu au nimic altceva de facut decat sa ne astepte cand mergem
sa-i vizitam. Sunt atat de batrani incat nu ar trebui sa se joace mult
sau sa alerge. Dar sunt de treaba pentru ca ne duc la magazin si ne dau
bani.

Sunt oamenii aceia care cand merg cu noi la plimbare, incetinesc pasul
ca sa ne arate frunze sau insecte pe jos.

Ei nu tipa niciodata la noi sa ne grabim.

In general bunicile sunt grase, dar nu chiar atat de grase incat sa nu
ne poata lega sireturile.

Sunt oamenii care poarta ochelari si lenjerie intima caraghioasa.

Sunt oamenii care isi pot scoate dintii si gingiile si sa le puna la
loc.

Bunicii nu trebuie sa fie destepti. Ei trebuie sa raspunda la intrebari
ca "De ce Dumnezeu nu este casatorit" sau "De ce cainii fugaresc
pisicile".

Sunt oamenii care, atunci cand ne citesc povesti, nu sar peste
pasaje ca
sa scape mai repede. Si nu se supara daca ii rugam sa ne mai citeasca o
data povestea.

Toata lumea ar trebui sa incerce sa aiba bunici, mai ales daca nu au
televizor pentru ca sunt singurii carora le place sa petreaca timp cu
noi.

Sunt oamenii care stiu ca nu ar trebui sa mancam dulce inainte de
culcare dar totusi ascund dulciuri pentru noi si ni le aduc in pat
si ne
saruta de noapte buna chiar daca am fost rai mai devreme.

Raspunsul unui copil de 6 ani la intrebarea unde locuieste bunica lui:
Bunica locuieste la aeroport si cand avem chef de ea mergem acolo si o
luam. Cand vizita s-a terminat, o ducem inapoi la aeroport... ------------------------------
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

Culmea rabdarii la ....gradinita.

Un copil, la gradinita, incearca sa isi incalte cizmulitele. Pentru ca nu se descurca, a cerut ajutorul educatoarei. Cu tot trasul si impinsul, cizmulitele nu voiau nicidecum sa intre. Pana cand a reusit totusi sa il incalte, educatoarei i-au aparut broboane de transpiratie pe frunte. De aceea, aproape ca i-au dat lacrimile cand copilul i-a zis:
-Doamna, dal sunt puse invels… Intr-adevar, erau puse gresit… Nu a fost cu nimic mai usor sa ii scoata cizmulitele decat sa i le puna, totusi a reusit sa isi pastreze calmul pana cand cizmulitele au fost iar incaltate, tot cu sudoare pe frunte, dar de data aceasta asa cum trebuia. Insa atunci baietelul a zis:
-Ţismulitele astea nu sunt ale mele !!! In loc sa tipe la el “De ce nu mi-ai spus?”, educatoarea si-a muscat buza si inca o data s-a chinuit sã il descalte. Cand s-a terminat chinul descaltatului, baietelul i-a spus:
-Sunt ţismulitele flatelui meu. Mama mi-a zis sa le incalt pe astea azi.
Acum ea nu mai stia ce sa faca… Sa planga sau sa rada? A reusit totusi sa stranga suficienta rabdare pentru a se lupta din nou cu cizmulitele. Cand, in sfarsit, l-a incaltat, inainte de a-l trimite afara la joaca, l-a intrebat: -Si acum, unde iti sunt manusile? Trebuie sa ti le pun in maini ca sa poti pleca afara!
-Le-am bagat in ţismulite, ca sa nu le pield…
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

cadouri gratuite

Cadoul ASCULTĂRII
Trebuie într-adevăr să asculţi.
Fără să întrerupi, fără să visezi, fără să-ţi pregăteşti raspunsul…doar să asculţi.
Cadoul AFECŢIUNII
Fii generos cu mângâierile, sărutările, îmbrăţişările sau strânsul mâinii, după caz. Lasă ca aceste mici atenţii să demonstrze afecţiunea pe care o ai pentru o persoană.
Cadoul RÂSULUI
Decupează benzi desenate. Comentează cu alţii articole sau povestiri comice.
Cadoul vostru va spune: « Îmi place să râd cu tine »
Cadoul CUVÂNTULUI SCRIS
Poate fi o simplă notiţă sau un întreg poem.
O notiţă scrisă de mână poate fi o amintire pentru toată viaţa..
Cadoul unui COMPLIMENT
Un simplu şi sincer: « Arăţi bine astăzi»; « Ai făcut o treabă bună»;
« A fost un prânz excelent » poate face diferenţa.
Cadoul unui FAVOR
În fiecare zi, fă o plăcere cuiva pe care îl apreciezi.
Cadoul SINGURĂTĂŢII
Sunt momente când nu vrem nimic altceva decât să fim lăsaţi în pace. Fiţi atenţi la aceste momente şi daţi cadoul singurătăţii şi altora.
Cadoul unui CARACTER fericit
Modul cel mai simplu de a te simţi bine este să spui un cuvânt gentil cuiva. Într-adevăr, nu este atât de greu să spui « bună ziua » sau « mulţumesc »
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

Curiozităţi .....

Semnificaţiile magice şi sacre ale numărului 7.
Există:
*7 minuni ale lumii antice*, ele sunt:
- Marea Piramidă de la Giza,
- Grădinile suspendate ale Semiramidei,
- Templul zeiţei Artemis din Efes,
- Statuia lui Zeus din Olimpia,
- Mausoleul din Halicarnas,
- Colosul din Rodos şi
- Farul din Alexandria

*7 minuni ale Evului Mediu*:
- Colosseum-ul din Roma,
- Catacombele din Alexandria,
- Marele Zid Chinezesc,
- Stonehenge,
- Turnul din Pisa,
- Turnul de Porţelan din Nanjing
- Moscheea de la Hagia

*7 minuni naturale ale lumii* şi anume:
- muntele Everest,
- cascada Victoria,
- Marele Canion,
- Marele Recif de Corali,
- Aurora Boreală,
- vulcanul Paricutin,
- portul Rio de Janeiro

Există *7 continente*
- Europa,
- America de Nord,
- America de Sud,
- Africa,
- Asia,
- Antarctica,
- Australia sau Oceania şi .... 7 mări

Curcubeul are *7 culori*

*Cerul este împărţit în 7*:
- atmosfera,
- exosfera,
- ionosfera,
- termosfera,
- mezosfera,
- stratosfera şi
- troposfera

Cele *7 păcate* capitale sunt:
- lăcomia,
- desfrâul,
- avariţia,
- invidia,
- mânia,
- lenea,
- trufia.

Cele *şapte virtuţi*ale omului sunt:
- smerenia,
- dărnicia,
- bunătatea,
- răbdarea,
- modestia,
- abstinenţa şi
- sârguinţa.

În Biblie se descriu cele *7 zile* în care Dumnezeu a creat lumea

Grupul de *7 stele* denumit "Pleiade" este singura constelaţie cunoscută în fiecare cultură de pe Pământ, actuală sau dispărută, datând de cel puţin 40.000 de ani; în mitologia greacă, Pleiadele erau şase surori împreună cu mama lor, care au fost fugărite prin păduri de Orion Vânătorul până ce Zeus s-a îndurat de ele şi le-a transformat în stele; Aborigenii numesc această constelaţie "Wurunna" şi o asociază cu zeul vânătorii, iar amerindienii o cunosc sub numele de "Constelaţia celor Şapte Fecioare" urmărite de un urs; Pleiadele se regăsesc şi în legendele aztecilor, ale incaşilor, polinezienilor, chinezilor, hinduşilor, africanilor, precum şi la egipteni.

Cobra de la Angkor Wat din Cambogia are *7 capete*, copacul cosmic al şamanilor are 7 ramuri şi tot 7 sunt sferele sau treptele cereşti.

Există *7 zile* ale săptămânii denumite după cei 7 zei romani, care la rândul lor au fost numiţi după cele 7 planete ce se puteau observa cu ochiul liber.

*7* este considerat un *număr norocos* în mai multe culturi; de exemplu, în Japonia, mitologia vorbeşte despre Cei Şapte Zei ai Norocului (Shichifukujin)

În cultura chinezilor, numărul 7 este proeminent; de exemplu, a şaptea zi după prima lună plină din an este Ziua Omului; această zi este considerată ziua universală a tuturor fiinţelor umane de pe planetă; de aceea fiecare chinez îşi sărbătoreşte ziua de naştere la data respectivă (nu înseamnă totuşi că nu o sărbătoreşte şi în ziua calendaristică în care a apărut pe Pământ).

Se spune că dacă visezi *cifra 7* îţi vei întâlni sufletul pereche.

Cultura hindusă vedică susţine că omul are *7 puncte energetice* sau chakre.

Vaca, un animal sacru în India, are 21 de nume, de trei ori cifra şapte.

Bushido sau "calea războinicului" din cultura japoneză este un cod care ajută samuraii să însuşească *7 virtuţi*.
În legendele budiste se spune că după ce s-a născut, Buddha s-a ridicat în picioare şi a făcut *7 paşi*.

Consiliul suprem al babilonienilor se compunea din *7 zei*, fiecare legat de un astru.

În folclorul irlandez, al 7-lea fiu al celui de-al 7-lea fiu are puteri magice; în folclorul românesc, acesta este vampir.

În folclorul iranian, pisica are 7 şi nu 9 vieţi şi îşi poartă pisoii de şapte ori în şapte locuri diferite.

Potrivit mai multor credinţe, există şapte trepte ale Raiului care corespund celor şapte corpuri cereşti (Pământ, Soare şi celelalte 5 planete care se pot vedea cu ochiul liber); în iudaism, al şaptelea Rai este denumit Araboth şi este casa Tronului Gloriei, care este păzit de cei şapte arhangheli.

La nunţile evreieşti, există şapte zile de binecuvântări (Sheva Brachot).

Dintre multele denumiri pe care vechii evrei le aveau pentru Dumnezeu, cele şapte nume ale acestei Divinităţi pe care scribii trebuiau să se îngrijească să le scrie corect erau: El, Elohim, Adonai, Yhwh (Yehova), Ehyeh-Asher-Ehyer, Shaddai şi Zebaot.

Templul lui Solomon avea 7 trepte.

Roma a fost construită pe şapte coline: Palatina, Capitolina, Quirinal, Viminal , Esquilina, Caelan, Aventina; Roma a fost de asemenea condusă, la început, de o linie de 7 şapte împăraţi.

Există 7 perioade ale elementelor în tabelul chimic al lui Mendeleev.

*7 note muzicale*

7 compuşi principali ai celulei vii:
- apă,
- substanţe proteice,
- lipide,
- polizaharide,
- acizi nucleici ADN şi ARN,
- molecule organice,
- săruri minerale

7 este neutru pe scara PH-ului; apa pură are PH-ul 7.

Există 7 stadii ale dezvoltării umane:
- embrionul,
- fătul,
- sugarul,
- copilul,
- adolescentul,
- adultul,
- bătrânul

Mărimea capului intră de 7 ori în înălţimea corpului.

Dimensiunea ochiului este a 7-a parte din lăţimea totală a capului.

Sunt 7 articulaţii ale membrelor superioare.

Potrivit studiilor ştiinţifice, 7 este numărul de ore pe care trebuie să îl doarmă un om pe noapte.

În tradiţia hipocratică, numărul 7 guvernează bolile corpului uman.

Învăţăturile antice ne spun că sufletul omului sau Eu-l interior are 7 proprietăţi care sunt influenţate de cele 7 planete;
- focul animă,
- pământul ne ajută să simţim,
- apa ne dă grai,
- aerul ne ajută să gustăm,
- ceaţa să vedem,
- florile ne dau auzul,
- iar vântul din sud mirosul; astfel, cele "şapte simţuri antice" sunt (1) mirosul, (2) auzul, (3) vederea, (4) gustul, (5) vorbirea, (6) simţul tactil şi (7) mişcarea.

Gărgăriţele au 7 buline negre.

Gâtul majorităţii mamiferelor este format din 7 oase.

În scrierea limbilor arabă şi urdu, 7 are forma unui V; în scrierea telugu (care s-a desprins din brahmi) este scris ca un S, însă invers, iar în gujarat seamănă cu un 9 cu codiţa mai lungă.

Cifra 7 şapte include combinaţia dintre numerele 3 şi 4.

Despre numărul 3 putem povesti la nesfârşit. În toate culturile lumii acesta reprezintă esenţa Divinităţii, a vieţii înseşi, a sufletului.

Numărul 4 este şi el legat de numeroase culturi, în special când vine vorba de topografie. Nordul, sudul, estul şi vestul sunt principalele puncte care nu numai că pot fi găsite pe orice hartă, dar poartă şi diverse calităţi care variază uşor de la o civilizaţie la alta:
Est - tinereţe/primăvară/început/zi
Sud - om tânăr/fecioară/vară/fertilitate/căldură
Vest - maturitate/adult/toamnă/apus/hibernare/introspecţie
Nord - bătrân/înţelepciune/iarnă/perseverenţă/putere/claritate

Zeităţile, animalele totemice, legendele, cântecele, toate componentele unei culturi se învârt în jurul celor patru puncte cardinale.

Combinaţia dintre 3 şi 4 formează cifra 7. Ea este norocoasă deoarece combină ceea ce ne umple sufletul atât de bucurie, cât şi de înţelepciune cu tot ce ne înconjoară pe Pământ.

-- Kind Regards
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

A uitat sa aminteasca ca si blocul in care locuiesc eu are 7 trepte la intrare. :-)

Si daca tot are atat timp liber ar fi putut sa aminteasca si de Coccinella septempunctata, celebra buburuza.

Atat doar ca Stonehenge nu este o minune din evul mediu ci una preistorica.
Ar fi putut fi inlocuit cu ceva mai reprezentativ pentru acea perioada, de exemplu... inchizitia.
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

mai,ce poate descoperii "o minte odihnita"!

Ce ziceti de asta?
Abraham Lincoln a fost ales la Congresul din 1846.
John F. Kennedy a fost ales la Congresul din 1946.

Abraham Lincoln a fost ales presedinte in 1860.
John F. Kennedy a fost ales presedinte in 1960.

Ambii au fost deosebit de interesati de drepturile civile.
Ambele lor soţiile au pierdut cate un copil in timp ce trăiau la Casa Albă.

Ambii presedinti au fost împuşcat intr-o zi de vineri.
Ambii presedinti au fost împuşcat în cap.

Acum, el devine cu adevărat ciudat.

Lincoln a avut un secretar care se numea Kennedy..
Kennedy a avut un secretar care se numea Lincoln .

Ambii au fost asasinati de către un sudist.
Ambele au fost urmati la conducere de catre un sudist numit Johnson.

Andrew Johnson, care i-a urmat lui Lincoln , s-a nascut in 1808..
Lyndon Johnson, care i-a urmat lui Kennedy, s-a nascut in anul 1908.

John Wilkes Booth, care l-a asasinat pe Lincoln , s-a născut în 1839.
Lee Harvey Oswald, care l-a asasinat pe Kennedy, s-a nascut in 1939..

Ambii asasini au avut nume compuse din trei cuvinte.
Ambele nume sunt compuse din cincisprezece litere.

Acum, să vă blocheze pe loc.

Lincoln a fost împuşcat la teatru numit "Ford".
Kennedy a fost împuşcat într-o masina numita " Lincoln " construita de "Ford".

Lincoln a fost împuşcat într-un teatru şi asasinul a fugit şi s-a ascuns într-un depozit.
Kennedy a fost împuşcat dintr-un depozit şi asasinul fugit şi s-a ascuns într-un teatru.

Booth si Oswald, ambii asasini au fost ucisi, la randul lor, înainte de finalizarea cercetarilor.

O alta "intamplare"....

O săptămână înainte ca Lincoln sa fie împuşcat, el a fost in Monroe, Maryland, SUA
O săptămână înainte ca Kennedy sa fie împuşcat, el a fost cu Marilyn Monroe.

Ciudatenii?

Cine si-a inchipuit vreodata acest lucru?
INCREDIBIL
1) Indoaie o bancnota de 20 de dolari odata pe lung...

2) Indoaie-o din nou dupa cum urmeaza:

3) Indoaie-o inca odata ca mai inainte (...si vezi Pentagonul...)

4) Acum intoarce bancnota indoita si priveste...

Ce coincidenta?! O simpla indoire geometrica a bancnotei de 20 de dolari iti arata o premonitie catastrofala !!!
COINCIDENTA? TU DECIZI DACA DA SAU NU

Asta nu este totul. Dupa ce ai vazut .......

Prima data - Pentagonul in flacari

Apoi - Turnurile gemene.

Uite ce vezi acum ...

TREI COINCIDENTE PE O SIMPLA BANCNOTA DE 20 $

Si asta nu este totul!! 9(luna) + 11(ziua)=20 ($)

Sper ca v-am captat atentia, nu-i asa?
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Unii au mintea odihnita ca sa nascoceasca baliverne. Andrew Johnson nu s-a nascut chiar atunci:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Andrew_Johnson
Si ar mai putea fi si alte neconcordante, doar ca nu am timp sa caut.

Apoi cine zice ca Lee Harvey Oswald l-a omorat pe Kennedy? Guvernul SUA? Unii zic altceva...

Iar tampenii de genul ca "ambii au avut nume compuse din 3 cuvinte" sunt umplutura. Parca nu ar avea o gramada de oameni nume din 3 cuvinte...
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

Morris ii spune fiului sau:
"Vreau sa te casatoresti cu o fata pe care o aleg eu." Fiul raspunde:"Imi pare rau, dar imi voi alege singur mireasa."
Morris:"Bine, cum vrei, dar ma gandisem la fiica lui Bill Gates."
Fiul: "Ok atunci, raspunsul meu este da."
Morris se duce apoi la Bill Gates si-i spune:
"Am gasit un sot pentru fiica ta."
Bill Gates:" Fiica mea este prea tanara pentru a se casatori."
Morris: "Pacat. Tanarul este vicepresedinte la World Bank."
Bill Gates: "Ok atunci, raspunsul meu este da."
In final, Morris se duce la presedintele World bank si-i spune:
"Cunosc un tanar pe care-l recomand ca vicepresedinte al bancii."
Presedintele: "Dar sunt deja mai multi vicepresedinti decat este necesar."
Morris: "Da, dar acest tanar este ginerele lui Bill Gates."
Presedintele: "Ok atunci, raspunsul meu este da."
Astfel au evreii succes in afaceri.
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

SIRENE SAU BALENE?

Intr-un oraş din Franţa, pe un afiş cu o tanara spectaculoasa la intrarea intr-o sala de gimnastica, scria:
"În vara aceasta ce vrei să fii: sirena sau balena?"
Se spune că o femeie tanara, ale cărei caracteristici fizice nu contează, a răspuns la întrebarea de publicitate în aceşti termeni:
"Dragă domnilor:
Balenele sunt mereu înconjurate de prieteni (delfinii, leii de mare, oamenii curiosi). Acestea au o viaţa sexuală foarte activă, rămân gravide şi au balenute micute dragalase, pe care le alapteaza.
Se distreaza de minune cu delfinii, umplandu-si burta cu creveti. Se joaca si inoata, cutereira mările, cunoscand astfel de locuri minunate ca Patagonia , marea Barens sau recifii de corali din Polinezia.
Balenele cântă foarte bine şi chiar inregistreaza CD-uri. Sunt impresionante şi, practic, nu au nici un dusman care sa le vaneze, in afara de om. Ele sunt iubite, apărate şi admirate de toata lumea.
Sirenele nu există. Şi dacă ar exista, ar sta la coadă la cabinetele de psihoterapie, deoarece acestea ar avea o problemă serioasă de personalitate: "femeie sau peşte?".
Nu au viata sexuala, pentru că-i omoara pe bărbaţii care se apropie de ele, si pe langa acest aspect, pe unde si cum ar putea? Deci, din aceasta cauza, nu au copii. Ele sunt frumoase, adevărat, dar singure şi triste.
Pentru mine este clar, doresc sa fiu o balena.
PS: In vremurile astea, in care toata mass-media ne baga in cap ideea ca doar femeile slabe sunt frumoase, eu prefer sa ma delectez cu o inghetata impreuna cu copii mei, cu o cina buna cu un barbat care ma face sa vibrez sau cu o cafea si prajiturele impreuna cu prietenele mele.
Scrie răspuns