Povestea numarului 2 la puterea 64
Moderator: Manu
- Manu
- General de divizie
Uite, acum reiau cu 33333 boabe pe kilogram, desi, nu sunt sigur ca nu poate fi un bob chiar 33 de miligrame.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
- Manu
- General de divizie
Gata, vad ca mi-a luat 5 minute, foarte mult m-am gandit iar la numerele mici, la chestia cu 33333 de boabe intr-un kilogram.
Acum, in acest fel este nevoie de putin mai putine milioane de tone, pentru ca sunt folosite mai multe boabe pentru a cantari un milion de tone. Avem nevoie de 1106804,655 milioane de tone, deci, o diferenta considerabila, doar pentru diferenta de greutate de la 30 miligrame la 33 miligrame pe bob, ajungem la diferente de zeci de Baraganuri. Chiar, sa ne legam putin de diferenta asta, sa luam cele doua rezultate, cel cu 30 de miligrame per bob si cel cu 33 de miligrame per bob, sa vedem cat spatiu trebuie pentru a plati sa zicem doar chestia asta. Ar fi atunci bine sa tot folosim tehnologiile avansate pentru a ingreuna bobul, pentru a-i da volum.
Acum, in acest fel este nevoie de putin mai putine milioane de tone, pentru ca sunt folosite mai multe boabe pentru a cantari un milion de tone. Avem nevoie de 1106804,655 milioane de tone, deci, o diferenta considerabila, doar pentru diferenta de greutate de la 30 miligrame la 33 miligrame pe bob, ajungem la diferente de zeci de Baraganuri. Chiar, sa ne legam putin de diferenta asta, sa luam cele doua rezultate, cel cu 30 de miligrame per bob si cel cu 33 de miligrame per bob, sa vedem cat spatiu trebuie pentru a plati sa zicem doar chestia asta. Ar fi atunci bine sa tot folosim tehnologiile avansate pentru a ingreuna bobul, pentru a-i da volum.
Ultima oară modificat 03 Mai 2009, 01:57 de către Manu, modificat 1 dată în total.
Da, numai ca daca creste volumul bobului de grau, va scadea si densitatea de insamantare, pentru ca noua planta va consuma mai mult, daca nu cumva s-or fi folosind ceva ingrasaminte miraculoase... Cris
P. S. Anuntati-ma daca ati mai obtinut ceva rezultate de seama in urma calculelor voastre... Suprafetele sunt cele mai relevante din acest punct de vedere... S-a stabilit productia medie la hectar? E fundamentala cunoasterea acestui lucru...
P. S. Anuntati-ma daca ati mai obtinut ceva rezultate de seama in urma calculelor voastre... Suprafetele sunt cele mai relevante din acest punct de vedere... S-a stabilit productia medie la hectar? E fundamentala cunoasterea acestui lucru...
- Manu
- General de divizie
Da, aici avem enorm de lucru acum, vom avea foarte multe de calculat, am idei variate, chiar acum imi stau in rami vreo 10, dar... sa o luam usurel, usurel.
Deocamdata, eu zic ca e neaparat sa introducem in calculele noastre o unitate de masura a graului, pentru a nu ne incurca. Ma refer la milionul de tone, pe care propun sa il denumim gramilto. Deci tara noastra produce 4 gramilto. De acum va fi mai clar.
Asadar, dupa ultimele calcule, ramaseseram ca e nevoie de 1106804,655 gramilto pentru a cumpara tabla.
Sper sa fiti de acord cu denumirea data milionului de tone de grau, e ceva compus din: "gra..." de la grau, "mil..." de la milion/milioane si "to..." de la tona/tone.
Deocamdata, eu zic ca e neaparat sa introducem in calculele noastre o unitate de masura a graului, pentru a nu ne incurca. Ma refer la milionul de tone, pe care propun sa il denumim gramilto. Deci tara noastra produce 4 gramilto. De acum va fi mai clar.
Asadar, dupa ultimele calcule, ramaseseram ca e nevoie de 1106804,655 gramilto pentru a cumpara tabla.
Sper sa fiti de acord cu denumirea data milionului de tone de grau, e ceva compus din: "gra..." de la grau, "mil..." de la milion/milioane si "to..." de la tona/tone.
- Manu
- General de divizie
Eu zic sa continuam cu calculele.
Andreea, nu stiu, ai scris tu undeva cat grau iese la hectar? Vreau sa vedem, daca ne-am imagina ca toata Tera ar fi suprafata cultivabila, cate Terra ne-ar trebui. APoi, un alt calcul, mai interesant zic eu, ar fi sa vedem cat ar trebui sa aiba ecuatorul pentru ca suprafata Terrei, daca ar fi toata cultivabila, sa fie si suficienta.
Andreea, nu stiu, ai scris tu undeva cat grau iese la hectar? Vreau sa vedem, daca ne-am imagina ca toata Tera ar fi suprafata cultivabila, cate Terra ne-ar trebui. APoi, un alt calcul, mai interesant zic eu, ar fi sa vedem cat ar trebui sa aiba ecuatorul pentru ca suprafata Terrei, daca ar fi toata cultivabila, sa fie si suficienta.
-
- Colonel
Se estimeaza pentru 2008 o productie de 4 tone la hectar pentru Romania. Suprafata totala a Terrei este de 510065,600 km patrati
Spor la calcule!
Andy
Spor la calcule!
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Of, dar de ce nu ma ajutati... Eu nu ma pricep la calcule din aste amici, adica trebuie sa stau cam mult, tot am impresia ca gresesc. As vrea sa spuna repede cineva, cate hectare are un kilometru patrat, deci, cate tone se produc pe un kilometru patrat.
-
- Colonel
1 km patrat are 100 de hectare, de aici avem 400 de tone pe km patrat. Si de aici incolo preia tu.
Andy
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Ok, ma voi ocupa de problema, dar sambata, ca acum ma ocup de deschiderea Pontes Virtual Club, tot renovez interiorul lui, adaug mobilier, scot etc., chestii din astea. Maine dimineata... va trebui sa imi pregatesc emisiunea Jaws pe net, deja parca doar Pontes e activitatea mea...
Munceste, munceste, pune-te pe calculat, nu sta... Sunt foarte nerabdatoare si curioasa sa vad ce rezultate obtii... Spor la treaba! Chestia e ca te-ai varat singur in gura lupului, ca sa zic asa... Dupa ce termini cu asta, ai de verificat si cealalta "prostie", aceea cu grosimea hartiei indoite de 64 de ori si distanta de la Pamant la cea mai indepartata stea din Univers... Cris
- Manu
- General de divizie
Pe aia nu o voi ferifica, nu vad modul, e o prostie imensa, nu stiu cine a putut sa o nascoceasca. Intr-adevar, te gandesti putin la ea cand o auzi, dar apoi, inevitabil strambi din nas si te intorci la ale tale...
Ultima oară modificat 03 Mai 2009, 02:00 de către Manu, modificat 1 dată în total.
-
- Colonel
Cris, am o mica problema cu notiunea de "cea mai indepartata stea din univers". Daca luam in considerare faptul ca universul s-ar putea sa nu fie finit (sunt ceva cercetari in directia asta) cea mai indepartata stea ar fi la distanta... infinita. Ne referim la cea mai indepartata stea existenta sau la cea mai indepartata stea vizibila?
Lasand asta la o parte, cel mai indepartat obiect de care stim este, din cate tin eu minte, un quasar aflat la 10 miliarde de ani-lumina de noi.
Grosimea foii de hartie indoita de 64 de ori ar fi de 18,446744073709551616 ori 10 la 15 metri. Un an lumina are 9,4605284 ori 10 la 15 metri deci in ani-lumina grosimea foii ar fi aproximativ 1,95 ani-lumina. Asadar nici vorba sa ajunga pana la sus-mentionatul quasar.
Daca luam distanta pana la cea mai indepartata stea din Calea Lactee, Carinae, aflata la 3600 pc de noi, adica la 3600 ori 3,08568025 ori 10 la 16 m, deci la 111084,489 ori 10 la 15 metri, adica 11741,89 ani lumina, remarcam ca tot nu ne ajunge foaia.
Deci ideea cu graul e reala, cea cu foaia e mit.
Andy
Lasand asta la o parte, cel mai indepartat obiect de care stim este, din cate tin eu minte, un quasar aflat la 10 miliarde de ani-lumina de noi.
Grosimea foii de hartie indoita de 64 de ori ar fi de 18,446744073709551616 ori 10 la 15 metri. Un an lumina are 9,4605284 ori 10 la 15 metri deci in ani-lumina grosimea foii ar fi aproximativ 1,95 ani-lumina. Asadar nici vorba sa ajunga pana la sus-mentionatul quasar.
Daca luam distanta pana la cea mai indepartata stea din Calea Lactee, Carinae, aflata la 3600 pc de noi, adica la 3600 ori 3,08568025 ori 10 la 16 m, deci la 111084,489 ori 10 la 15 metri, adica 11741,89 ani lumina, remarcam ca tot nu ne ajunge foaia.
Deci ideea cu graul e reala, cea cu foaia e mit.
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro