F123Access, Whatsapp pe PC si altele, in viitor

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Vortex
Sublocotenent
Mesaje: 298
Membru din: 19 Noi 2009, 17:12
Contact:

F123Access, Whatsapp pe PC si altele, in viitor

Mesaj de Vortex »

Salut,
Niste brazilieni s-au gandit sa scrie o extensie web care sa faca unele site-uri web mai usor de utilizat. Primul lucru la care au lucrat a fost whatsapp web:
http://web.whatsapp.com
o modalitate de a folosi Whatsapp de pe pc.
Transforma mesajele in heading-uri ca sa fie mai usor de navigat.
Conectarea la Whatsapp web e si ea destul de dificila, trebuind scanat un cod de bare cu telefonul. Ei dau instructiuni si pentru asta si eu am reusit sa ma conectez.
Autorii pretind ca vor accesibiliza si alte site-uri in viitor. Eu sunt indecis referitor la proiectul asta, e un fel de incercare de a ne face internetul nostru propriu in loc sa convingem autorii site-urilor originale sa le repare. Pe de alta parte, unii nu pot fi convinsi, si daca trebuie neaparat sa folosim unul din site-urile de genul asta, nu e rau sa le putem folosi in mod accesibil. Chiar daca orice mica schimbare de la ei ar putea strica accesibilitatea.
Oricum, pentru cine vrea sa incerce, link-ul e:
https://f123access.com/intro_en
merge pe Firefox momentan, dar o sa se faca si pentru Chrome.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Manus_Onix
Plutonier
Mesaje: 104
Membru din: 01 Iun 2007, 15:33
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de Manus_Onix »

Salutare. Ciudat. Eu nu reusesc sa ma conectez la whatsapp pe computer. Cred ca totusi ar trebui niste instructiuni. Ms anticipat.
Vortex
Sublocotenent
Mesaje: 298
Membru din: 19 Noi 2009, 17:12
Contact:

Mesaj de Vortex »

Salut, instructiunile sunt la ei pe site, nu le-ai gasit, sau nu le-ai inteles?
Nu zic mare lucru, doar sa deschizi more options -> whatsapp web din telefon, sa intri pe web.whatsapp.com de pe pc si sa pui telefonul in fata ecranului, drept, aliniat cu monitorul si sa-l departezi incet. ei zic ca e nevoie ca distanta dintre telefon si ecran sa fie cam de lungimea unei tastaturi, dar la mine a mers mult mai de aproape. poate deminde si de dimensiunea ecranului. Monitorul trebuie, normal, sa fie pornit, si fereastra browser-ului, maximizata. nu merge decat cu firefox si chrome.
Daca ai reusit sa scanezi, telefonul iti va semnala prin vibratii.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Shady
Locotenent
Mesaje: 455
Membru din: 09 Aug 2011, 01:46
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de Shady »

Salut! Subiectul având legătură cu aplicația m-am gândit c-ar fi bine să mă interesez și aici, am făcut o prostie cu ceva timp în urmă și nu am idee cum aș putea repara...
Aș vrea să recuperez istoricul unei conversații private și nu știu cum să procedez, menționez că folosesc un iphone SE cu ultima versiune de system de operare.
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Și eu folosesc Whatsapp pe PC, dar am o varianta web care nu este încărcată într-un browser anume, există o variantă web standalone. La mine a mers din prima scanarea codului QR, aceeași metodă este folosită și la aplicația mesaje de pe Android, când vrei să o ai în web la messages.android.com.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
florianionascu7
Sergent major
Mesaje: 67
Membru din: 21 Sep 2014, 17:52
Contact:

Mesaj de florianionascu7 »

Salut!
Shady, fă un backup în iCloud la conversațiile de pe WhatsApp și nu o să mai ai probleme de acest gen. Pentru a face asta, du-te în setările WhatsApp la conversații și o să găsești acolo opțiunea backup. De acolo poți seta ca WhatsApp să facă un backup o dată pe zi, o dată pe săptămână sau o dată pe lună. Eu am setarea activată. Îți recomand să-ți mărești spațiul de stocare la iCloud pentru asta. Poți să-ți iei 50 GB, e cel mai ieftin plan. Dai 5 lei pe lună și nu ai nicio treabă. Eu pe ăsta îl am.

Am încercat și eu WhatsApp Web. Puteam doar să ascult mesaje vocale și să scriu, nu puteam să înregistrez un mesaj vocal.
Dacă aveţi întrebări legate de jocuri, contactaţi-mă în privat la adresa florianionascu@hotmail.com sau la contact@florian-ionascu.ro.
Shady
Locotenent
Mesaje: 455
Membru din: 09 Aug 2011, 01:46
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de Shady »

:( Vă salut! Nu știu cum sunteți voi pentru a parafraza un celebru scriitor, însă eu m-am săturat de acel cod QR ca de mere acre... Cunoașteți vreo modalitate de a trece mai ușor peste etapa de conectare a device-ului mobil la whatsapp-ul de pe pc?
Scrie răspuns