pixel

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Puiu
Sergent
Mesaje: 38
Membru din: 15 Aug 2014, 03:31
Localitate: Leicester
Contact:

pixel

Mesaj de Puiu »

va salut. nu am mai scris de ceva vreme aici, pe vremea aceea se scria fara diacritice. scuze de deranj, dar va rog sa imi sugerati ce pot face sa scriu cu diacritice. am un telefon pixel, am o tastatura externa, am facut tot felul de setari la ea si nu reusesc sa o conving sa scrie păpădie in loc de papadie, țâțe in loc de tate, etcetera. am incercat cu doi grei ai androidului Grigore si Emanuel, nu am reusit nimic... va doresc o seara frumoasa.
Puiu Sima
GruiaVelicu
Locotenent - colonel
Mesaje: 1063
Membru din: 15 Mar 2008, 15:50
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de GruiaVelicu »

Salut. evident ca nu am o solutie la problema asta, da as putea raspunde ca in reclame: la orice problema cu android exista o solutie ios.
Gruia
Puiu
Sergent
Mesaje: 38
Membru din: 15 Aug 2014, 03:31
Localitate: Leicester
Contact:

Mesaj de Puiu »

recunosc ca sunt neplacut surprins ca intre atatea utilizatori de android, ba mai mult, pot spune aproape promovatori de android, sa nu se gaseasca un biet raspuns la o problema atat de simpla. ce vreau eu? sa scriu cu diacritice. vreau prea mult de la un biet system de operare? se pare ca da din moment ce nu sunt solutii... am cumparat si un soft care sa ma ajute chipurile sa reusesc, insa tot degeaba.. degeaba nu a fost, ca softul Acela a costat ceva banuti, si vorba lui toni, banutii ... in fine, nu-l pot cita fara avizul lui, dar speram ca se va putea realiza acest vis marunt.
concluzia e clara, toni a avut dreptate atunci cand m-a descurajat In a folosi sistemul Acela de operare.
va mai povestesc ceva, apropos de anomalii...
ma intorc eu odata din Romania si nu apuc sa ma dezbrac ca mi se plange catalin, fiul meu intre paranteze, ca nu-I mai porneste calculatorul. se deschide, dar nu apare nimic pe monitor. schimba monitorul, incearca alta placa video, nimic. atunci, am apelat la Solutia mea de maxima urgenta, Grigore! da da, ati citit bine Grigore Frisan! il sun pe Grigore, il salut entuziast, el raspunde destul de neentuziast si aproape protocolar si-mi spune... desfa-l, scoate tot de pe placa de baza, inclusiv procesorul, pe urma baga-l in priza, deschide-l... apoi porneste-l de fiecare data cand ii adaugi cate o componenta. zis, si facut. calculatorul a pornit... de-atunci, cand pateste cineva asa, ii spun ca eu am metoda gregoriana, care de obicei nu da gresi!
daca cineva imi va da o solutie pentru a putea scrie in limba romana pe android, am sa denumesc Solutia cu numele sau... de exemplu... andreea, andreeana... aurel? aureliana... manuel? emanueliana si asa mai departe.
pupicei! :(
Puiu Sima
Alexandru
Plutonier
Mesaje: 106
Membru din: 28 Mai 2011, 20:21
Localitate: Suceava

Mesaj de Alexandru »

Salut! Daca folosesti tastatura de la Google, Gboard, si o ai setata pe limba romana, daca stai trei secunde pe a, i, s sau t, o sa-ti apara niste sugestii de diacritice. Sigur ca timpul de reactie poate fi modificat din setari. Sau poate ca o varianta mai simpla ar fi sa scrii cuvantul fara diacritice si apoi sa cauti deasupra tastaturii sugestia cu diacritice.

Sper ca ti-am fost de ajutor!

P.S. Scuze, nu stiu cum se procedeaza in cazul tastaturilor externe...
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Cred că Puiu se referea la tastatura fizică. Nu ştiu cum de nu a fost adăugată limba română la tastaturi fizice. Eu cu Nexu, Android mai vechi, reuşeam cu programul de care spunea Puiu.
Va trebui să mai investighez şi eu, chiar nu am mai folosit tastatura fizică de un an sau doi, acum doar dictez sau scriu mesaje scurte cu tastatura virtuală.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Scrie răspuns