Etichetarea butoanelor unui soft pentru a fi citite de JAWS

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Shady
Locotenent

Etichetarea butoanelor unui soft pentru a fi citite de JAWS

Mesaj de Shady »

Salutare!Cine stie daca si cum pot eticheta butoanele unui soft pentru a le putea accesa cu jaws?
IonPop
Colonel

Re: Etichetearea butoanelor unui soft pentru a fi citite cu

Mesaj de IonPop »

Daca pe butoane nu apar iconite, ci JAWS iti citeste doar "button", le poti eticheta cu "prompt create".
Pentru asta trebuie sa apesi tab pana focusul este pe butonul pe care vrei sa il etichetezi, apoi Insert+F2, iar din lista alegi "prompt create". Cred ca o combinatie de taste mai rapida pentru asta este Insert+Control+Tab. Va aparea o fereastra cu un camp de editare in care trebuie sa scri eticheta pentru butonul respectiv.
Daca pe butoane apar iconite in loc de text, le poti eticheta in doua feluri.
1. Mai intai incearca prima varianta. Functioneaza mai rar.
Varianta asta este cea mai simpla. Trebuie doar sa apesi combinatia de taste Control+Insert+G cand fereastra in care apar acele butoane este fereastra curenta.
JAWS iti va spune "start", iar tu trebuie sa nu mai faci absolut nimic pe computer pana termina de etichetat, iar cand va termina iti va spune ca a terminat. In multe cazuri iti va spune ca nu a etichetat nimic.
Daca iti va spune ca a etichetat ceva, trebuie sa testezi acele butoane si sa vezi daca au primit un nume.
2. Varianta a doua este sa etichetezi tu butoanele manual si este mai mult de explicat, asa ca daca asta este varianta de care ai nevoie si nu ai reusit cu celelalte de mai sus, spune-mi si o sa scriu care sunt pasii.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Salutare!Ar fi bine sa-mi oferi detalii complete si eu sa-ncerc ambele variante si-ti spun care dintre cele 2 a fost cea corespunzatoare.
Scrie răspuns