In perioada octombrie 2013-iulie 2014, Pontes a trimis-o in Belgia, la Liege, pe voluntara Emoke Mate. Proiectul s-a desfasurat sub coordonarea Asociatiei VIEWS International, iar asociatiile de gazduire a voluntarei au fost Coordination socioculturelle de Sainte-Marguerite/ Orchidée Rose.
Proiectul s-a intitulat “Be active, get involved in an adapted EVS for VIP's with VIEWS International” si dupa cum ne-am obisnuit déja, a fost finantat de catre Comisia Europeana, prin programul Tineret in Actiune, fiind parte din actiunea 2, Serviciul European de Voluntariat.
Timp de 9 luni, Emoke a desfasurat activitati in cartierul Sainte-Margueritte din Liege, incepand cu animarea unor cursuri de limba franceza pentru imigranti din cartier, animarea unor scoli de dupa-amiaza pentru copiii imigrantilor din cartier, participarea la intrunirile asociatiei de coordonare a cartierului si realizarea de articole pe teme de interes pentru cartier, articole publicate in revista “Salut Maurice”. Mai multe informatii despre proiect si despre celelalte voluntare cu deficiente de vedere care au impartit apartamentul cu Emoke, puteti gasi la link-ul: http://www.viewsinternational.eu/?q=con ... -june-2014
Carmen
Incheierea unui alt proiect de voluntariat, SEV
Moderator: Manu
Re: Incheierea unui alt proiect de voluntariat, SEV
In aceste noua luni am trait o experienta unica, minunata. Am avut ocazia sa cunosc o alta cultura, sa traiesc intr-o alta lume, o lume in care oamenii sunt mai detasati, mai relaxati si au zambetul mai senin.
L-anceput mi-a fost greu si adesea se lasa cu plansete dupa mamica, catei si purcei, dar cu timpul, cu ajutorul muncii pe care il realizam s-al oamenilor care ma-nconjurau, am reusit sa ma integrez si sa-mi adopt din pofta lor de viata.
Lucrand intr-un mediu multicultural, am reusit sa-mi construiesc un bagaj maricel de noi cunostinte si abilitati: m-am perfectionat din punc de vedere profesional, am avut fericita ocazie sa cunosc obiceiurile si culturile multori tari, mi-am dezvoltat stima si respectul de sine si, am invatat un lucru pe care-l consider foarte important, ca oriunde te-ai afla, oamenii sunt si buni si rai, si veseli si tristi. Oamenii sunt oameni si trebuiesc priviti si acceptati ca persoane unice.
A fost o experienta la care ma voi gandi mereu cu mult dor si drag. Chiar daca poate am mai avut momente neplacute sau ne-ntelegeri, ma simteam parte din lumea celor cu care lucram si la randul lor si-au gasit si ei un loc inlumea mea.
Recomand cu sincera caldura tuturor celor care-si doresc o experienta bogata-n cunostinte, in experiente si-n amintiri.
Din nefericire eu nu mai pot lucra intr-un proiect de voluntariat din cadrul Views-ului, dar vanez cu nerabdare un alt stagiu sau un serviciu cu valori si oportunitati similare.
Mate Emoke
L-anceput mi-a fost greu si adesea se lasa cu plansete dupa mamica, catei si purcei, dar cu timpul, cu ajutorul muncii pe care il realizam s-al oamenilor care ma-nconjurau, am reusit sa ma integrez si sa-mi adopt din pofta lor de viata.
Lucrand intr-un mediu multicultural, am reusit sa-mi construiesc un bagaj maricel de noi cunostinte si abilitati: m-am perfectionat din punc de vedere profesional, am avut fericita ocazie sa cunosc obiceiurile si culturile multori tari, mi-am dezvoltat stima si respectul de sine si, am invatat un lucru pe care-l consider foarte important, ca oriunde te-ai afla, oamenii sunt si buni si rai, si veseli si tristi. Oamenii sunt oameni si trebuiesc priviti si acceptati ca persoane unice.
A fost o experienta la care ma voi gandi mereu cu mult dor si drag. Chiar daca poate am mai avut momente neplacute sau ne-ntelegeri, ma simteam parte din lumea celor cu care lucram si la randul lor si-au gasit si ei un loc inlumea mea.
Recomand cu sincera caldura tuturor celor care-si doresc o experienta bogata-n cunostinte, in experiente si-n amintiri.
Din nefericire eu nu mai pot lucra intr-un proiect de voluntariat din cadrul Views-ului, dar vanez cu nerabdare un alt stagiu sau un serviciu cu valori si oportunitati similare.
Mate Emoke
M. Emöke
Dragă Emoke,
Bine-ai venit acasă, şi felicitări pentru frumoasa ta experienţă de voluntar! Din punct de vedere uman îţi doresc să-ţi realizezi visul de a lucra în ţări mai "calde"! Dar, pe de altă parte, mă gândesc şi ce bine-ar fi dacă voluntarii noştri europeni ar avea şi aici aceleaşi condiţii de desfăşurare a activităţii... Căci şi în ţară avem atâta nevoie de ei.
Ori care îţi va fi alegerea, mult succes!
Bine-ai venit acasă, şi felicitări pentru frumoasa ta experienţă de voluntar! Din punct de vedere uman îţi doresc să-ţi realizezi visul de a lucra în ţări mai "calde"! Dar, pe de altă parte, mă gândesc şi ce bine-ar fi dacă voluntarii noştri europeni ar avea şi aici aceleaşi condiţii de desfăşurare a activităţii... Căci şi în ţară avem atâta nevoie de ei.
Ori care îţi va fi alegerea, mult succes!
Toţi oamenii te aud când vorbeşti; prietenii însă înţeleg ce spui, iar cei mai buni prieteni sunt cei care pricep şi ceea ce n-ai spus în cuvinte.
(Anonim)
(Anonim)