Reha for the Blind in Romania, editia a doua
Moderator: Manu
- Manu
- General de divizie
Recomand si eu sa nu fie vreo descriere dupa frame-ul Facebook, cred ca asa ceva am patit si eu, m-am oprit si nu am mai insistat sa vad daca ar mai fi ceva in continuare.
Deocamdata majoritatea nu pot citi diacriticele cu virgule, asa ca ar fi buna optiunea de comutare intre cele doua tipuri de diacritice, astfel ar fi si unitara utilizarea doar a unuia pe tot site-ul.
Cred ca scriptul pe care il facusem acum ceva vreme ar fi perfect: Toggle Diacritics
Deocamdata majoritari sunt cei care utilizeaza Wintalker sau Eloquence cu Italiana... Ceilalti, cu voci mai noi nu au probleme cu niciunele, asa ca cel mai bine e sa fie pentru toti, nu doar pentru 20%.
Deocamdata majoritatea nu pot citi diacriticele cu virgule, asa ca ar fi buna optiunea de comutare intre cele doua tipuri de diacritice, astfel ar fi si unitara utilizarea doar a unuia pe tot site-ul.
Cred ca scriptul pe care il facusem acum ceva vreme ar fi perfect: Toggle Diacritics
Deocamdata majoritari sunt cei care utilizeaza Wintalker sau Eloquence cu Italiana... Ceilalti, cu voci mai noi nu au probleme cu niciunele, asa ca cel mai bine e sa fie pentru toti, nu doar pentru 20%.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Am gasit un clip pe Youtube care prezinta cateva aplicatii care ar putea fi utile unora dintre orbii care folosesc iPhone.
Unele dintre ele sunt cele amintite de Andreea.
https://www.youtube.com/watch?v=AhF-IwLIE28
Unele dintre ele sunt cele amintite de Andreea.
https://www.youtube.com/watch?v=AhF-IwLIE28
- Manu
- General de divizie
Cred ca Stefan nu vazuse ca e deja un topic creat despre eveniment, am mutat eu mesajul lui din alta sectiune aici, l-am pus ca citat.Stefan_Ilioaica scrie: Salutare.
In perioada 29-30 mai, a avut loc la Biblioteca Nationala a Romaniei cea de a doua editie a "REHA for the BLIND", o expozitie organizata de catre polonezi, unde au fost prezentate tot felul de produse pentru nevazatori.
Au fost acolo tot felul de chestii, de la jocul de table adaptat pentru nevazatori, pana la display-uri braille, dispozitive de marire a imaginii si tot felul de readere. Ca sa nu mai spunem ca am avut sansa de a testa un baston din ala cu senzori.
Mie unul ambianta mi s-a parut tare placuta, cei de la diversele standuri au fost foarte rabdatori si bucurosi sa ne arate cum merg lucrurile pe acolo.
Intalnirea cu cativa amici a urcat gradul de distractie cu inca un nivel.
In concluzie, mie REHA for the Blind din acest mi s-a parut destul de reusita.
Poate mai sunt forumisti de pe aici care au luat parte la eveniment, si poate ne vor impartasi si ei daca doresc parerea lor cu privire la acest eveniment.
Numai bine,
Stefan
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
-
- Colonel
A doua ediţie a Reha for the Blind, organizată la Biblioteca Naţională a României, s-a terminat ieri. Cei prezenţi au avut ocazia de a testa la standul nostru playerele mp3 iPod Shuffle şi iPod Nano, tableta iPad, telefonul iPhone, toate cu sinteză vocală, bastonul cu ultrasunete, ochelarii cu ultrasunete, Stiloul Prietenos, dar şi diverse ceasuri vorbitoare sau tactile, jocurile de table, domino, cărţi de joc, diferite produse utile în bucătărie, tensiometrul şi termometrele vorbitoare, agendele vocale şi alte "mărunţişuri" care pot fi de ajutor nevăzătorilor.
De asemenea, participanţii au putut şi să stea de vorbă în fiecare zi cu câte una din invitatele noastre, doamnele Virginia Graur şi Mironela Cracană, care folosesc produsele noastre de 4 ani şi care sunt primele noastre cursante pe partea de iPhone. M-am bucurat să le aud spunându-le celor care întrebau dacă e greu să foloseşti ecranul tactil ca nevăzător: "Nu e greu deloc!"
Mulţumesc tuturor celor care ne-aţi vizitat standul în aceste 2 zile. A fost o onoare pentru mine să vă întâlnesc!
Despre prezentările din partea de conferinţă din păcate pot spune prea puţin, nu am participat decât la câteva dintre ele fiindcă aveam de făcut standul. Mi-a plăcut însă prezentarea Adrianei Borună despre proiectul DREAM implementat la Biblioteca Naţională. Chiar dacă ar fi frumos să fie tot fondul de carte accesibil prin internet, şi sper că în viitor va fi, îmi place şi ideea ca aceia care vor totuşi să vină la bibliotecă să aibă la dispoziţie tehnologia necesară. Cele două direcţii nu se exclud una pe cealaltă.
Numai bine,
Andreea
De asemenea, participanţii au putut şi să stea de vorbă în fiecare zi cu câte una din invitatele noastre, doamnele Virginia Graur şi Mironela Cracană, care folosesc produsele noastre de 4 ani şi care sunt primele noastre cursante pe partea de iPhone. M-am bucurat să le aud spunându-le celor care întrebau dacă e greu să foloseşti ecranul tactil ca nevăzător: "Nu e greu deloc!"
Mulţumesc tuturor celor care ne-aţi vizitat standul în aceste 2 zile. A fost o onoare pentru mine să vă întâlnesc!
Despre prezentările din partea de conferinţă din păcate pot spune prea puţin, nu am participat decât la câteva dintre ele fiindcă aveam de făcut standul. Mi-a plăcut însă prezentarea Adrianei Borună despre proiectul DREAM implementat la Biblioteca Naţională. Chiar dacă ar fi frumos să fie tot fondul de carte accesibil prin internet, şi sper că în viitor va fi, îmi place şi ideea ca aceia care vor totuşi să vină la bibliotecă să aibă la dispoziţie tehnologia necesară. Cele două direcţii nu se exclud una pe cealaltă.
Numai bine,
Andreea
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Multumesc pentru prezentarea evenimentului Andreea.
Nu e o problema ca nu ai putut participa si la alte prezentari ca sa ne spui cam ce noutati uimitoare au mai aparut, fiindca am vorbit cu cineva care a participat la acest eveniment si mi-a spus ca nu au fost cine stie ce noutati.
iPOD Shuffle si iPOD Nano desi nu sunt deloc noutati, sunt totusi de remarcat datorita accesibilitatii pentru orbi, fiindca si ele folosesc VoiceOver, si datorita dimensiunilor lor foarte reduse.
Nu e o problema ca nu ai putut participa si la alte prezentari ca sa ne spui cam ce noutati uimitoare au mai aparut, fiindca am vorbit cu cineva care a participat la acest eveniment si mi-a spus ca nu au fost cine stie ce noutati.
iPOD Shuffle si iPOD Nano desi nu sunt deloc noutati, sunt totusi de remarcat datorita accesibilitatii pentru orbi, fiindca si ele folosesc VoiceOver, si datorita dimensiunilor lor foarte reduse.