Mersul trenurilor, aplicatii/site-uri alternative infofer.ro

Accesibilitatea vietii de zi cu zi in cazul nevazatorilor

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Ovidiu_T
Plutonier

Mersul trenurilor, aplicatii/site-uri alternative infofer.ro

Mesaj de Ovidiu_T »

Servus,
Pentru ca la final de an cineva a deschis un topic unde mentiona ca site-ul infofer.ro nu mai este accesibil,
Redeschid subiectul cu doua solutii:
site-ul www.bahn.com pagina oficiala a deutsche bahn/compania de transport feroviar a germaniei si sau
aplicatia db navigator din appstore sau google play pentru android. db navigator este de asemenea platforma celor de la Deutsche Bahn utilizabila de pe Iphone sau Android
Ambele alternative sunt operabile in limba engleza, usor de utilizat si ofera posibilitatea de identificare rute intre orice statii din europa.
Informatiile sunt corect afisate, mai mult exista si varianta de booking.
online-booking nu functioneaza si pentru tichetele exclusiv pe teritoriul romaniei, cel putin eu nu am reusit sa vad pretul unui bilet intre Cluj Napoca si Bucuresti Nord, dar pentru rute din alte state functineaza.
Cert e ca puteti crea trasee nationale sau internationale usor, cu informatii afisate corect si asta rezolva mult din problema inaccesibilitatii infofer.ro
Numai bine,
Ovidiu Tuduruta
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Interesant, oare DB cum or fi preluat datele...
Probabil le-o fi dat la cerere cei de la CFR.
E bine ca exista o alternativa.
Nu am verificat, dar daca inca nu s-a auzit nimic, inseamna ca mersultrenurilor.ro si alte site-uri care preluau informatiile de la CFR nu au mai reusit sa isi completeze bazele de date.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Da, e dragut siteul dar nu da prea multe alternative din ceea ce am putut vedea. Am incercat sa caut cum ajung de la Liege la Bon si imi da doar ruta prin Olanda, desi ar fi un tren direct de la Liege spre germania.
Ovidiu_T
Plutonier

Mesaj de Ovidiu_T »

Servus Ramo,
Uite link cu tren de la Liege spre bonn, cu un schimb in Köln.
Iti arata si pretul implicit.
40 eur pentru varianta no reduction - 2nd clas.
Mare atentie cand completezi campurile de cautare, el iti va arata trenurile ce urmeaza de la ora cautarii.
Eu am facut un search cu Liege Guillemins - Bonn HBF si am setat ca ora de la care sa imi afiseze rezultatele 08.00.
In plus, pentru ca am stat vara trecuta aproape o luna in Bonn si am invatat destul de multe rute, am bifat o adresa iar in rezultatele cautarii mi-a afisat trenurile catre bonn HBF si variantelede transport public din gara spre destinatie.
Corespund exact cu ce stiam si eu... In fond nici nu se poate altfel pentru ca este utilizat un import de date din google maps.

Daca dai un click pe linkul ICE17, iti aiseaza ca pleaca din Bruxelles cu destinatia Francfurt aeroport - Francfurt main HBF.
Mai mult, respectivul intercitty e direct din Liege spre Bonn, doar ca te lasa in Siegburg/Bonn tocmai de aceea daca vrei sa ajungi in Bonn hbf/central station, te obliga sa faci un schimb in Köln.
Iti recomand sa faci schimb in Köln pentu ca din cate imi amintesc eu SIEGBURG/Bonn e o localitate la vreo 10 - 15 km de bonn.
http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query2 ... =UNDEFINED!;
Numai bine,
Ovidiu
GSM
Sergent major

Mesaj de GSM »

Salut,
Am gasit Un site care va poate oferi informati despre mersul trenurilor, este si acesibil:
http://www.mersultrenurilorcfr.ro
L-am testat si rutele sunt 100% corecte.
Scrie răspuns