Ce mai citim si noi?

Orice nu poate fi incadrat la celelalte categorii

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Ghita Potra
General de corp de armata
Mesaje: 6070
Membru din: 15 Oct 2007, 12:29
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de Ghita Potra »

Şi eu am găsit acelaşi lucru, oare cui ne-am putea adresa?
Rezolvaţi online sute de şarade
Puteţi încerca şi Pontes Şarade, o aplicaţie pentru Android cu toate şaradele de pe acest forum
Campus
Comandantul unitatii
Mesaje: 446
Membru din: 09 Mai 2007, 12:15
Localitate: Cluj Napoca

Mesaj de Campus »

Salutare
Pe vremea cand descarcam si eu carti de acolo (acu vreoi doi ani si mai bine) tin minte ca a aparut aceeasi problema de vreo 2 ori dar a fost remediata intr-un interval de genul o saptamana.
Din pacate, de cand au decis sa introduca programelul ala pentru conectare eu nu mi-am mai descarcat carti de la ANR pentru ca obisnuiam sa le descarc direct pe telefon si pe android nu au un astfel de programel. Cam de atunci citesc mai mult audio in engleza, fie facute cu robobraille, dar, in cele mai multe cazuri descarcate de pe internet.
Revenind la problema de la ANR, de cand a plecat Stefan Halus de acolo nu stiu cine se mai ocupa de acel server. Am impresia ca nu mai este pe acolo cineva care sa se priceapa suficient incat sa configureye si sa mentina un server ftp pe linux. Pana una alta, in lipsa lui Stefan, cel care a proiectat toata structuraonline a ANR-ului nu prevad un viitor foarte luminos mai ales ca am inteles ca in locul lui au angajat un solist de muzica usoara - sau o fi fost populara???.
Doar daca nu apare vreun castigator al concursului Prietenii carti linux sau Pe meridianele ftp-ului faza pe filiala care sa remedieze problemele :)
Toate cele bune!
Campus
IonPop
Colonel
Mesaje: 2166
Membru din: 02 Oct 2010, 17:55

Mesaj de IonPop »

@Ghita: Am cautat o adresa pe site-ul ANR si am gasit president@anvr.ro si am scris pe aceasta adresa. Sper sa primesc un raspuns.
Dupa aia m-am gandit ca poate ar fi fost mai bine sa scriu pe generalsecretary@anvr.ro, mai ales ca am intrebat si de ce nu sunt puse toate cartile inregistrate in forma electronica de ANR pe serverul FTP, si am dat un exemplu de carte care a fost citita de doamna Gina Georgescu, care din cate am vazut pe LinkedIn, apare tocmai ca secretara la ANR.
Acolo mai aparea si adresa administrator@anvr.ro, dar dupa denumire pare ca la ea ar trebui sa raspunda un administrator de sistem care probabil ca nu mi-ar fi putut raspunde la toate intrebarile, mai ales ca probabil e unul nou.

@Campus: Nici mie nu imi place ca trebuie sa folosesc acel program, care intotdeauna da prima data o eroare si trebuie sa il rulez de doua ori, si oricum nu prea vad ce rost are, fiindca daca cineva descarca de la o alta adresa de IP poate sa il ruleze acolo si poate descarca linistit. Ma cam indoiesc ca descarca doua persoane cartile in acelasi timp pe acelasi cont de la doua adrese de IP diferite. Iar pentru a evita aceasta posibilitate rarisima, au de pierdut toti ceilalti utilizatori de buna credinta. Uite ca unii si renunta la acest serviciu din cauza asta. :-)
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Din cate am inteles au picat serverele si acum se incearca remedierea, doar ca nu prea are cine, nu mai au specialisti...
Sa speram ca vor repara cumva, ar trebui sa le scriem cu totii, mai ales ca ne-am platit cotizatiile... :)
Un elev din clasa mea m-a batut la cap toata saptamana trecuta ca vrea sa isi redescarce Harry Potter, deoarece il stersese un alt coleg din greseala. I-am spus ca asteptam remedierea problemei. A decis in cele din urma sa reciteasca seria cu JAWS-ul.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel
Mesaje: 2166
Membru din: 02 Oct 2010, 17:55

Mesaj de IonPop »

Poate tu. Eu inca nu. Ca de obicei, eu fac intai reclamatie, si abia apoi imi platesc cotizatia. :-)
De obicei o platesc mai repede, cand vine primavara, dar acum am auzit niste zvonuri cum ca preacinstita biserica i-ar fi evacuat pe reprezentantii orbilor din sfantul lor lacas cu vad comercial, si ca acum noul sediu se afla pe o strada ceva mai dosnica. Doar ca nu stiam unde este. M-am informat de pe site-ul lor asa ca in curand imi voi aduce obolul pentru bunul mers al organizatiei. Poate ca picatul serverului a fost un fel de penalizare pentru intarziere. :-)
IonPop
Colonel
Mesaje: 2166
Membru din: 02 Oct 2010, 17:55

Mesaj de IonPop »

Am vazut ca functioneaza din nou serverul FTP al ANR.
Cornel
Locotenent
Mesaje: 376
Membru din: 02 Iun 2008, 23:17
Localitate: Targu Frumos

Ion Ioanid

Mesaj de Cornel »

In ultima perioada am citit cateva carti care descriu inchisorile comuniste: Pitesti, Jilava, Gherla, Aiud, sau lagarele de munca fortata de la Baia Sprie, Cavnic, Canal, Salcia si altele. Desigur, sunt mai multi detinuti politici care , inca dinainte de 89 au descris inimaginabila atmosfera din aceste locuri, vezi Virgilierunca.
Insa o lucrare de referinta ramane Inchisoarea noastra cea de toate zilele a lui Ion Ioanid; spun ca e de referinta pentru ca el a trecut cam prin toate aceste inchisori. In cele cinci volume ale lucrarii, scrise cu simplitate si sinceritate, apare o Romanie mica cu toate straturile sociale. Este impresionanta descrierea din anii de la Pitesti, cand, intr-un singur dormitor se aflau peste 40 de persoane din categoria celor "periculosi" pentru regim: romani, sarbi, turci, greci, aromani, unguri; cu preocupari diferite: preoti, studenti, tarani, ofiteri din armata regala, fosti ministri, primari, doctori, avocati, legionari, francmasoni etc.
Fiind atat de diferiti, relationarea intre ei presupunea dificultati de tot felul, alimentate si de conducerea inchisorilor. sunt foarte multe descrieri de scene pitoresti: cum la un moment dat Ioanid nimereste in celula cu lotul social democratilor lui Patrascanu care incep sa se incaiere afland unii despre altii cum si cat au mintit la procesul Lui Patrascanu. Dealtfel, personalitati de o moralitate exemplara inainte devin in inchisoare turnatori, din motive variate, chiar si pentru o bucata de turtoi mai mare. Altii isi descopera tot felul de abilitati si pasiuni; se invatau limbi straine, se tineau cursuri de strategie militara, filosofie, teologie... Impresioneaza de asemenea si felul cum comunicau de la o celula la alta, pe acelasi nivel sau de la un etaj la altul, fie prin alfabetul morse, fie cu cana la perete, fie prin casutele postale din veceuri.
Figurile gardienilor sunt iarasi marcante: tot felul de caractere dubioase cu doua trei clase, ce sa mai vorbim de anchetatori.
recomand cartea aceasta pentru ca autorul nu pune in antiteza neaparat detinutul versus autoritatea, ci caracterul uunora fata de al altora. Si printre gardieni erau unii care simulau brutalitatea asa cum si printre detinuti erau unii care considerau ca asa trebuie sa se procedeze cu "banditii".
Cornel
Stefan_Ilioaica
Capitan
Mesaje: 503
Membru din: 12 Sep 2009, 21:00
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

Salutare.
Eu tocmai am terminat volumul trei din "Mostenirile Lorienului", o serie de carti chiar super din punctul meu de vedere.
Voi spune cate ceva despre primul volum, lasandu-va pe voi sa descoperiti restul.

Lorienul, o planeta mult mai mica decat pamantul, a fost distrusa aproape in intregime de catre mogadorieni, o specie de extraterestri ce si-au distrus propria planeta datorita neglijentei lor. Din Din pricina ca Lorienul era singura planeta din apropierea mogadorienilor ce putea fi locuibila, acestia se hotarasc s-o invadeze.
Dupa lupte grele ce s-au dat intre mogadorieni si locuitorii Lorienului, acestia din urma recurg la ultima solutie: trimit 9 dintre cei mai tineri lorici pe pamant alaturi de niste tutori numiti cepani, pentru a-si dezvolta abilitatile si a-i infrunta pe mogadorieni intr-o buna zi.
Asupra celor noua a fost aruncata o vraja, astfel ca ei nu pot fi ucisi decat in ordinea numerelor lor. Dupa ce primii trei sunt ucisi, numarul patru, alaturi de tutorele lui, trebuie sa se deplaseze din loc in loc, sa-si schimbe identitatile, locuinta, sa faca tot ce este posibil pentru a li se pierde urma.
Intr-un final, numarul patru ajunge in oraselul Paradise, un loc ce promite multa liniste si pace dupa o lunga perioada in care cei doi locuitori ai Lorienului au fost nevoiti sa fuga si sa se ascunda in fiecare moment.
Cum se va descurca numarul patru in noul oras, cum va reusi sa se integreze incercand sa se comporte ca orice pusti normal de varsta lui, cum se va imprieteni cu diversele persoane, si daca va supravietui invaziei mogadoriene, veti afla doar citind cartea.

Ce mi-a placut la aceasta carte este faptul ca in sfarsit extraterestrii nu mai sunt prezentati in acel mod straniu, cu mii de antenute, beculete si mai stiu eu ce.
Stefan
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Nu gasesc in biblioteca decat volumul 2, cel putin asa apare cand caut dupa cuvantul "Mostenirile":
Pittacus Lore - Mostenirile Lorienului. 2. Puterea celor sase
Mai sunt in rest doua carti car epar sa nu aiba legatura cu seria mentionata.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Stefan_Ilioaica
Capitan
Mesaje: 503
Membru din: 12 Sep 2009, 21:00
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

Volumele sunt in ordinea urmatoare: "Eu sunt numarul patru", "Puterea celor sase" si "Lupta celor noua".
Stefan
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Da, am citit volumul 1 pana la urma.
Imi place.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Stefan_Ilioaica
Capitan
Mesaje: 503
Membru din: 12 Sep 2009, 21:00
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

Oo, pai volumul intai este doar inceputul! Stai sa ajungi la 2 si la 3 si mai vorbim dupa aceea.....
Stefan
Madalin Gradinaru
Soldat
Mesaje: 5
Membru din: 23 Feb 2014, 18:01

Mesaj de Madalin Gradinaru »

Salut.

Are cineva idee de unde pot face rost de cărţile "Răpit de piraţi" şi "Săgeata neagră", scrise de Robert Louis Stevenson, în format electronic? Pe bibliotecă, din ce am văzut, nu se găsesc.
Apropos de Stevenson, cine a citit "Insula comorilor"? Ce părere aveţi despre carte?
Stefan_Ilioaica
Capitan
Mesaje: 503
Membru din: 12 Sep 2009, 21:00
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

"Rapit de pirati" o am eu, dar doar in format fizic. Stiu ca mi-o citea mama cand eram prin a cincea.
Stefan
Claus
Capitan
Mesaje: 532
Membru din: 17 Ian 2007, 21:13
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de Claus »

apropos de observatile voastre,
in curind a n r-ul va ramane fara orice fel de angajati de calitate, si asta, fiindca singura preocupare a liderilor, tine de consolidarea pozitie lor, de aservirea tutror structurilor; la cluj mai erau cativa, potential adversari, fie si latenti, de necrezut, ce cuminti si cooperanti s=au facut.
sediul s-a schimbat, de mult, si asa cum s-a pierdut si emiisiunea de la radio, tot asa, au pierdut si sediul, ma intreb cat va mai fi lasata filiala sa stea acolo, din moment ce, ei au venituri serrioase din inchirieri...
daca afla mitropolia, s-a terminat!
cum sa putem citi de pe server?
important este sa furam banii, si sa mergem la maasa cu ei...
sau..
singura lor problema, sa nu piarda birourile, inainte sa vina sicriul.
Minunata cartea propusa de Cornel, ai avut rabdare sa o lecturezi in formatul a n r? sau electrronic?
Scrie răspuns