De la un mal la altul

Literatura, idei, ganduri

Moderator: Manu

Scrie răspuns
cristina.vuscan

De la un mal la altul

Mesaj de cristina.vuscan »

O familie, respectiv tatăl, mama şi cei doi copii — o fetiţă şi un băieţel — au plecat duminică la iarbă verde, luînd cu ei şi un coş cu mîncare. Ajungînd pe malul unui rîu şi vrînd să treacă dincolo, au constatat că nu o pot face toţi deodată: unica barcă aflată acolo s-ar fi scufundat dacă ar fi transportat mai mult de 70 kg. Ori, tatăl avea 70 kg, mama — 60 kg, copiii cîte 35 kg, iar coşul — peste 15 Kg.
Pînă la urmă au trecut rîul şi au făcut acest lucru într-un număr minim de traversări.
Dumneavoastră ştiţi cum şi în cîte traversări?
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Haios, haios. Ia sa vedem cum ii trecem pe toti pe partea cealalta. Tinem cont ca tot timpul trebuie sa aduca cineva barca inapoi. O sa numerotez fiecare traversare.
1. Trec fata si baiatul.
2. Baiatul ramane pe malul celalalt, fata se intoarce cu barca.
3. Trece mama si ramane pe malul celalalt
4. Baiatul se intoarce cu barca.
5. Trec fata si baiatul.
6. Baiatul ramane cu mama pe malul - destinatie, fata se intoarce cu barca.
7. Trece tatal. Avem acum la destinatie mama, tatal, baiatul.
8. Baiatul aduce barca inapoi. La destinatie raman mama si tatal
9. Baiatul trece apa cu cosul. Avem la destinatie mama, tata, cos, baiat.
10. Baiatul se intoarce cu barca.
11. Trec baiatul si fata si ii avem pe toti pe malul celalalt.
Total traversari: 11 pentru ca am numarat si momentele in care a fost adusa barca inapoi.
Corect?
Desigur, de cate ori am zis ca fata face si drege, puteam la fel de bine sa folosesc baiatul. Dar imi place prea mult sa navighez ca sa-i las altuia placerea asta.
Andy
cristina.vuscan

Mesaj de cristina.vuscan »

Raspuns perfect. Aveai dreptate : in carte baiatul e cel care duce greul si mi se pare firesc! Felicitari! Cristina
Scrie răspuns