Infiintarea unei asociatii
Moderator: Manu
Infiintarea unei asociatii
Va salut! Intreb de curiozitate. De ce anume este nevoie pentru a infiinta o asociatie legala? Cum se procedeaza? Se plateste ceva? Cat si unde?
a nu,
totl este gratuit,
unde mai pui ca, vin si altii sa iti dea bani, numa asa, ca ai fi orb, si ti se cuvin toate, dintr-un deficit de distributie unor aptitudini de catre providenta, tu iti doreai parca sa suni gratis din hol in camera, ca sa nu t deplasezi.
Deci, iti poti infiinta asociatia, te vei imbogati de nu-i drept.
Pot sa stiu si eu pe ce nisa te duci?
pe cine vrei sa reprezinti?
ce public tinta o sa ai?
succes,
totl este gratuit,
unde mai pui ca, vin si altii sa iti dea bani, numa asa, ca ai fi orb, si ti se cuvin toate, dintr-un deficit de distributie unor aptitudini de catre providenta, tu iti doreai parca sa suni gratis din hol in camera, ca sa nu t deplasezi.
Deci, iti poti infiinta asociatia, te vei imbogati de nu-i drept.
Pot sa stiu si eu pe ce nisa te duci?
pe cine vrei sa reprezinti?
ce public tinta o sa ai?
succes,
Pentru a infiinta o asociatie e nevoie de cel putin 3 membrii fondatori. Trebuie facut un statut, care sa corespunda legislatiei in vigoare. De obicei de asta se ocupa un avocat. Apoi se alege un nume al asociatiei, care trebuie verificat la nivel national sa nu apartina altcuiva. Urmatorul pas este deschiderea unui cont in care se depune o suma initiala. Nu stiu cat e acum suma aceasta, in 2006 cand am creat noi Pontes era de 400 ron. Pe langa acest cost mai e costul cu avocatul, in cazul in care apelezi la el pentru ati scrie statutul si ceea ce-ti cere avocatul pentru depunerea actelor la Judecatorie. Nu cred ca mai sunt alte costuri initiale. Dupa ce asociatia depaseste un anumit numar de membrii si de tranzactii bancare se impune necesitatea platirii unui contabil si se cere un cenzor sau o comisie de cenzori, care poate fi voluntara sau platita.
Succes daca creezi ceva!
Succes daca creezi ceva!
Salutare!Nu infiintez nici o asociatie deocamdata.Poate in viitorul apropiat o voi face insa acum nu am posibilitatea.Un prieten Bogdan Paraschiv m-a pacalit cu o asociatie chipurile infintata de el.Dar era ilegala si toti membrii au primit nush ce somatie dar era o gogoase deoarece nu dorea altceva decat bani.De cand l-am introdus in lista imi tot spunea ca vrea sa-mi creeze un site si/sau sa ma-nvete html si sa-i dau bani.Nu puteam intr-un cuvant sa scap de el.Sincer ma gandesc in vitorul ce va sa vina sa infintez o asociatie dar sa vedem cum voi proceda.