Preluat de pe http://www.frphv.ro/ , poate vă interesează
Mulţi dintre noi merg la bancă, fie pentru un cont, un card sau împrumut! Când depunem bani, în general, lucrurile merg normal.
Dar ce se întâmplă când dorim să luăm un împrumut?
FUNDAŢIA ROMÂNĂ PENTRU PERSOANE CU HANDICAP VIZUAL – PRIETENII NEVĂZĂTORILOR iniţiază Campania de dezbateri publice având sloganul
“ŞI NEVĂZĂTORII DIN ROMÂNIA AU NEVOIE DE CREDITE”
cu scopul declarat
să evaluăm cât mai obiectiv situaţiile în care subiecţilor nevăzători li s-au respins accesul la un împruut bancar fără o motivaţie referitoare la condiţiile de bonitate dovedite de clienţi;
să elucidăm şi să eliminăm arbitrariul în urma căruia unele bănci iau în calcul venitul provenit din pensia de invaliditate, iar altele nu;
pe baza experienţelor dumneavoastră, vom începe o campanile susţinută de conştientizare a fenomenului în rândul autorităţilor române, şi dacă va fi cazul, chiar a Comisiei Europene.
Vor fi vizate următoarele autorităţi şi instituţii de stat: Parlamentul României, Avocatul Poporului, Institutul Naţional pentru Prevenirea şi combaterea discriminării şi a Excluziunii Sociale a Persoanelor cu Handicap, Ministerul de Finanţe, Ministerul Muncii şi Protecţiei Familiei, Banca Naţională a României, Asociaţia Română a Băncilor, Oficiul Naţional pentru Protecţia Consumatorului.
Rezultatul acestei campanii și al demersurilor noastre trebuie să fie accesul neîngrădit al cetăţeanului cu deficienţă de vedere la orice tip de credit bancar, bineânţeles în condiţii egale cu orice altă persoană.
Pentru a cunoaşte tipul şi dimensiunea reală a dificultăţilor întîmpinate, vă rugăm să ne scrieţi pe office@frphv.ro şi să ne împărtăşiţi experienţele avute, bune sau rele, cu băncile la care aţi apelat!
Campania Şi nevăzătorii din România au nevoie de credite
Moderator: Manu
-
- Colonel
Re: Campania Şi nevăzătorii din România au nevoie de credite
Hmm, ciudat. Nu am mai auzit pana acum de aceasta fundatie desi apare ca au dat un raport si pentru anul 2012, deci functioneaza de ceva vreme...
Stie cineva cu ce se ocupa intr-adevar? Din ce scrie pe site nu este prea clar ce au facut pana acum, cu ce rezultate, sau ca sunt doar la inceput de drum, nu este clar nici daca conducerea si membrii sunt orbi sau nu.
Probabil tu sti mai multe Andreea, fiindca am vazut ca tu ai facut designul site-ului lor.
Apropos de banci, eu sunt nemultumit de toate bancile, in primul rand fiindca nu angajeaza orbi, ba unele dintre ele duc o campanie sustinuta de a demonstra ca orbii nu pot lucra in banci si mai si angajeaza orbi pe perioada limitata pentru ca apoi sa ii dea afara.
Sunt nemultumit si de faptul ca multe banci nu ofera internet banking accesibil, nu ofera bancomate prea usor accesibile, cu alte cuvinte ele nu prea ofera servicii orbilor.
Dar toate acestea sunt chestiuni cunoscute, asa ca nu vad ce rost ar avea sa contactez acea fundatie ca sa le spun.
Stie cineva cu ce se ocupa intr-adevar? Din ce scrie pe site nu este prea clar ce au facut pana acum, cu ce rezultate, sau ca sunt doar la inceput de drum, nu este clar nici daca conducerea si membrii sunt orbi sau nu.
Probabil tu sti mai multe Andreea, fiindca am vazut ca tu ai facut designul site-ului lor.
Apropos de banci, eu sunt nemultumit de toate bancile, in primul rand fiindca nu angajeaza orbi, ba unele dintre ele duc o campanie sustinuta de a demonstra ca orbii nu pot lucra in banci si mai si angajeaza orbi pe perioada limitata pentru ca apoi sa ii dea afara.
Sunt nemultumit si de faptul ca multe banci nu ofera internet banking accesibil, nu ofera bancomate prea usor accesibile, cu alte cuvinte ele nu prea ofera servicii orbilor.
Dar toate acestea sunt chestiuni cunoscute, asa ca nu vad ce rost ar avea sa contactez acea fundatie ca sa le spun.
-
- Colonel
Salut,
Sunt încă la început de drum ca activitate, chiar dacă înființarea a fost mai demult. Nu știu nimic despre membri, însă sunt implicate în conducere 2 persoane cu dizabilități de vedere, dra Laura Stifter și dl Vasile Ioniță.
Numai bine,
Andreea
Sunt încă la început de drum ca activitate, chiar dacă înființarea a fost mai demult. Nu știu nimic despre membri, însă sunt implicate în conducere 2 persoane cu dizabilități de vedere, dra Laura Stifter și dl Vasile Ioniță.
Numai bine,
Andreea
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători