Programe de curatat systemul

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Shady
Locotenent

Programe de curatat systemul

Mesaj de Shady »

Va salut!Cunoasteti programe utilizate pentru curatarea sistemului de fisiere nedorite?am incercat mai demult Tuneup utilityes 2014 insa am patit un pocinog mai mare ca mine.La terminarea scanarii mi-a detectat jaws sau un fisier din freedom si l-a sters.As vrea ceva care sa nu se lege de jaws sa nu fiu nevoit sa-l reinstalez.
Cornel
Locotenent

Mesaj de Cornel »

;ccleaner; eu il folosesc de mult si e foarte eficient; il gasesti pe net free.
Cornel
IVictor80
Plutonier major

Mesaj de IVictor80 »

Trebuie sa fii atent. Dupa cum ai observat din propria experienta, aceste programe fac mai mult rau, decat bine. Eu nu mai folosesc demult astfel de programe, doar CCleaner, uneori. Cu el n-am avut probleme niciodata.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Va salut!Ce-mi puteti spune si mie de urmatoarele programe?Malware Bytes,mem defrag si am mai gasit un program intitulat Repara windows-ul cu un singur click.A folosit cineva vreunul din aceste programe?
Ioto
Plutonier

Mesaj de Ioto »

Salutare, eu nu va recomand sa folositi nici un program de acest gen. Din cate am inteles, acestea contin malware. Si iti strica windows-ul repede. Eu am patit-o cu ceva regcleaner. Am instalat windows-ul de 4 ori pe luna. Deci nici tune up utilities, nu e usa de biserica. Si sa nu instalati sub nici o forma pc clean utilities. Asta-i dracusor cu coarne in windows. Mai in truna scaneaza, si consuma din ram si procesor aiuria. Sau mai este inca un program de care sa va feriti. Pc mecanic tools. Si asta, e in aceasi oala cu restul. Cati nervi mi-am facut pana l-am dezinstalat...
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Sfatul este foarte bun.
Sau mai exact, depinde de cat de plictisit este utilizatorul. :-)

Daca te plictisesti si vrei sa tot instalezi si sa incerci programe fara sa ai nevoie neaparat de ele, si daca nu iti pasa ca apoi vei avea probleme cu functionarea sistemului de operare, atunci da-i bataie si tot instaleaza, ca nu vei avea parte de plictiseala.

Daca insa folosesti computerul pentru anumite treburi clare, fie ele profesionale sau dedivertisment, este bine sa nu instalezi niciodata niciun program decat daca chiar ai nevoie de el si daca sti din surse sigure ca nu iti va crea probleme.
Ioto
Plutonier

Mesaj de Ioto »

Asa este. Iar daca utilizatorul vrea sa instaleze tot felu de programe nocive si sa ramana cu sistemul de operare intreg, ii recomand virtualbox. In care sa isi instaleze inca un sistem de operare. Pe care, sa tot instaleze ce-l duce capu.
Allx Cucu
Sergent

Mesaj de Allx Cucu »

Eu am acum instalat TuneUp 2014
si merge foarte bine, nu am probleme cu el in anumite momente mi-a fost chiar util, l-am instalat unui prieten caruia windows-ul ii sacada si dupa o scanare cu TuneUp 2014 s-a imbunatatit simtitor performanta pc-ului si nu mi-a sters nici-o data fisiere necesare din jaws sau din alte programe.

Mesaj de Bordanc_Nicu »

Am folosit si eu odata TuneUp, si mi-a creat probleme, dar recomand si folosesc foarte des CCleaner. In mare parte aceste programe au niste setari pe care trebuie sa le evaluam inainte sa le rulam.
Daca utilizati compiuterul destul de des si navigati mult pe internet, chiar recomand folosirea unui utilitar de curatare, deoarece altfel oricum trebuie reinstalat Windows-ul.
Renunta la ce nu poti pastra, pentru a castiga ce nu poti pierde!!!
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Ca o informatie generala despre astfel de programe care curata fisiere, curata registry-ul, Microsoft nu recomanda folosirea lor si am citit si bloguri care spuneau acelasi lucru, bloguri scrise de persoane care imi pareau ca stiu ce spun.

Eu nu am nicio recomandare fiindca nu am mai folosit de multi ani astfel de programe, asa ca nu stiu cat pot strica si cat pot face bine.
IVictor80
Plutonier major

Mesaj de IVictor80 »

Da, asa am citit si eu. Eu nu folosesc decat CCleaner, dar numai partea de curatare de fisiere. Mai demult am folosit ocazional si partea de curatat registrii; n-am observat insa nici o problema.
Scrie răspuns