In legatura cu licenta la psiopedagogie

Orice nu poate fi incadrat la celelalte categorii

Moderator: Manu

Iliuta20
Cadet

In legatura cu licenta la psiopedagogie

Mesaj de Iliuta20 »

buna seara

sunt nou pe acest forum si am nevoie de o indrumare

Am 25 de ani si am facut facultatea de psihopedagogie sociala din Timisoara...am terminat acum trei ani insa nu am dat licenta. As dorii sa imi dau licenta anul acesta insa imi este foarte greu sa gasesc o tema pe care sa o abordez...

Anul trecut am incercat sa fac o licenta despre copii cu deficiente si securitatea la incendiu, eu lucrand momentan pentru o firma care se ocupa cu paza si protectia la inceniu, insa nu am reusit sa o termin la timp (m-am apucat in mai de licenta).

Va multumesc anticipat si astept indrumari...
Campus
Comandantul unitatii

Mesaj de Campus »

Buna .... dimineata
Cam greu de propus o tema asa, din senin
Eu, de exemplu am facut despre accesibilitatea sistemului ael in deficienta de vedere si dizertatia despre o comparatie intre lectura audio si lectura braille in def de vedere
Cred ca cel mai bine te-ar ajuta un indrumator sa alegi o tema.
Asta cu securitatea la incendiu nu prea e de domeniul psihologiei dupa mine
Eventual de aici poti face despre sentimentul de securitate la persoanele cu deficienta de vedere sau factorii de risc si deficienta de vedere.
Eu daca ar mai trebui sa dau odata licenta as face despre contributia jocurilor audio la dezvoltarea orientarii spatio temporale la nevazatori :)
Oricum, mult succes.
frediuncle

Mesaj de frediuncle »

Eu daca ar mai trebui sa dau odata licenta as face despre contributia jocurilor audio la dezvoltarea orientarii spatio temporale la nevazatori Oricum
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Eu cred ca as putea ajuta si cu o informatie directa in ceea ce priveste influenta jocurilor audio asupra orientarii orbilor....
Mai exact, cred ca influenta este undeva in jur de zero. :-)
Sau ar trebui sa se refere doar la copiii orbi?

In ceea ce priveste o idee pentru o lucrare de licenta... sa fie orice, numai sa nu fie inca o idee despre crearea unui mobilier special destinat orbilor. :-)
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Se pare ca nenea frediuncle era un spammer.

Au ajuns astia sa aiba tot felul de metode sa te convinga sa le lasi mesajul sau sa nu ii stergi, asta pentru link-ul postat in profil... Spera la un pagerank mai bun.
Metoda cea mai utilizata in prezent vad ca e sa copieze un mesaj al unui utilizator, mesaj care sa fie apoi postat mai jos in acelasi topic sau in alt topic care are multe cuvinte la fel cu cele continute in mesajul copiat...
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Hmm, interesant. Nu citesc niciodata paginile cu profilele utilizatorilor asa ca nu am vazut linkul.
Dar a mai aparut inca o data acest mesaj scris de altcineva? Ca daca l-a scris manual, atunci cred ca e un efort cam mare sa cauti forumuri si sa te abonezi la ele si sa scri mesaje manual...

Si ma intreb, oare phpBB nu adauga un atribut nofollow in linkurile catre site-urile externe? Ca atunci dupa cate stiu eu Google oricum nu tine cont de acele linkuri cand calculeaza pagerankul.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Da, mesajul acela a fost scris de Campus cred.
Se pare ca ei tot posteaza mesaje unde apuca, indiferent de tipul forumului, indiferent daca ii ajuta sau nu...

As adauga rel="nofollow" pentru link-urile din semnaturi si din profil, dar pana scormonesc dupa bucata de cod care baga in template semnatura...
Ca tot veni vorba, este vreun program bun de cautare text in fisiere?
Am folosit timp de o luna o varianta demo a UltraFileSearch si mi s-a parut foarte eficient. Costa insa $25 si... parca nu as da daca ar exista o varianta gratuita accesibila...
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Ma gandeam ca orice soft de forum sau blog ar trebui sa aiba posibilitatea adaugarii acelui atribut in linkurile externe doar cu o simpla setare, iar phpBB fiind un soft foarte folosit pentru forumuri credeam ca are sigur asa ceva.

Am cautat sa vad daca nu are asa ceva, dar se pare ca nu fiindca am vazut ca unii au fost si ei nevoiti sa faca modificari in codul sursa.

Dar cautand am vazut ca unii, inclusiv de la Google descurajeaza utilizarea acelui atribut, tocmai fiindca este prea mult folosit de toata lumea, asa ca celor de la Google le cam incurca socotelile cu pagerankul fiindca se foloseste de multe ori si cand nu trebuie. Si in plus se pare ca alte motoare de cautare nu tin cont de el.
Se pare ca solutia cea mai buna este eliminarea mesajelor spam in intregime, inclusiv prin administrare manuala.

Nu stiu un program de cautat prin fisiere pentru Windows.
Eu folosesc grep, care ruleaza in linia de comanda si sub Unix si sub Windows si cu care se poate cauta si cu regular expressions, si chiar cu Perl regular expressions, iar avantajul este ca ofera mai multe optiuni, de cautare case sensitive sau insensitive, de afisare doar a numelor fisierelor sau si a liniilor in care apare textul cautat, sau afisarea si a una sau mai multe linii inainte si dupa linia cu textul pentru a vedea in ce context apare, iar rezultatul poate fi redirectat catre un alt program sau catre un fisier etc.
Pentru o cautare simpla cu o interfata grafica se poate folosi Control+F in Windows Explorer, unde se poate cauta si dupa un text in continutul fisierelor, cel putin sub Windows XP. Sub Windows 7 nu am testat inca...
Scrie răspuns