Recunoasterea codului din imagine cu ajutorul Webvisum
Moderator: Manu
Nu chiar orice imagine...Sau poate am inteles eu gresit atunci cand te-am intrebat de adobe reader.Stii am intrebat cu ce program as putea citi documentele pdf si mi-ai spus ca adobe reader e bun dar nu e sigur ca va citi toate documentele pdf si sa-mi mai iau si Abbi Fine Reader.Ma gandeam ca daca tot exista atatea solutii ar putea exista si o solutie pentru un amarat de cod.
te rog trimite-mi si mie invitatia pe teuca_cristian@yahoo.c
te rog trimite-mi si mie invitatia pe teuca_cristian@yahoo.ccomI Tichir scrie:Eu am cont la Webvisum si cine are nevoie de invitatie pot sa-i trimit.
Multumesc
Am primit invitatia, multumesc.
am reusit sa il si instalez.
am reusit sa il si instalez.
Am revenit si aici.Am facut un pocinog cat de ,,bun''..Din cauza ca nu mai rezistam sa se miste greu mozila din cauza addonului web visum,am preferat sa sterg tot mozila.Abia dupa aceea mi-a spus un prieten ca puteam rezolva altfel problema.In fine.Am reinstalat mozila dar nu mai am addonul instalat.In my computer/local disk d apar extensia insa nu stiu cum sa procedez s-o bag in browser.Se poate si altfel in afara sa intru la ei pe site s-o downloadez de acolo?in cazul in care nu se poate,va trebui sa sterg extensia din disk.Dar macar sa stiu ce sa fac.
-
- Plutonier
Care dintre voi v-ati intrebat.
Oare pe iOS, Android sau Symbian putem face asta?
Fix asta va intreb si eu.
Oare pe iOS, Android sau Symbian putem face asta?
Fix asta va intreb si eu.
Ioto
Vizitati www.ioto.computerulmeu.ro
- Manu
- General de divizie
Pe Windows avem pentru ca sunt foarte multi utilizatori si atunci si probabilitatea sa existe un astfel de sistem e mai mare.
Cred ca asa ca in cazul Windows va putea fi si pe Android, avand in vedere ca si acolo tot Firefox este utilizat de nevazatori. Nu stiu insa in ce masura se permite adaugare de extensii pentru acea varianta de Firefox, cei de la Webvisum poate ca ar putea porta aceasta extensie, mai ales ca procesele importante se intampla pe un server, extensia Webvisum fiind doar un client, nu face decat sa trimita imaginea si sa primeasca un cod extras din aceasta.
Nu stiu cum stau lucrurile pe iOS, acolo e un program care trimite poze capturate cu telefonul si niste voluntari raspund spunand ce contine imaginea. Nu stiu daca tot asa nu s-ar putea face ceva captura de ecran pe care sa o interpreteze tot ei, practic nu ar mai fi decat un pas.
Cred ca asa ca in cazul Windows va putea fi si pe Android, avand in vedere ca si acolo tot Firefox este utilizat de nevazatori. Nu stiu insa in ce masura se permite adaugare de extensii pentru acea varianta de Firefox, cei de la Webvisum poate ca ar putea porta aceasta extensie, mai ales ca procesele importante se intampla pe un server, extensia Webvisum fiind doar un client, nu face decat sa trimita imaginea si sa primeasca un cod extras din aceasta.
Nu stiu cum stau lucrurile pe iOS, acolo e un program care trimite poze capturate cu telefonul si niste voluntari raspund spunand ce contine imaginea. Nu stiu daca tot asa nu s-ar putea face ceva captura de ecran pe care sa o interpreteze tot ei, practic nu ar mai fi decat un pas.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Si inca o problema avem. Nu stiu cati folosesc varianta audio a codurilor din imagine. Pot sa spun ca nu intelegi nimic. O idee ar fi fost implementarea unui sintetizator vocal care sa iti citeasca codul cand apesi pe acel buton asculta. Ma intreb oare sunt sisteme care puteau sa inregistreze aceste coduri? oare de aia nu s-au implementat sintetizatoare? macar espeack ar fi fost ok.
Ioto
- Manu
- General de divizie
Unor firme mari precum Microsoft, Google sau Yahoo le e frica de robotii care ar crea conturi la nesfarsit chiar si cu programe care s-ar putea folosi de recunoastere audio.
Cele mai usoare coduri captcha audio sunt la Yahoo, la Google iti trebuie cred o inteligenta auditiva superioara, daca exista asa ceva.
Nu ar fi rau poate un concurs de interpretare coduri captcha audio, de la cele foarte usoare (vocea Carmen la rotld.ro), pana la gajaitul de la Google, cel din urma fiind bun eventual pentru baraje.
Cele mai usoare coduri captcha audio sunt la Yahoo, la Google iti trebuie cred o inteligenta auditiva superioara, daca exista asa ceva.
Nu ar fi rau poate un concurs de interpretare coduri captcha audio, de la cele foarte usoare (vocea Carmen la rotld.ro), pana la gajaitul de la Google, cel din urma fiind bun eventual pentru baraje.
Foarte buna idea! Scrie-le celor de la ANR si propune-le sa mai infiinteze inca un concurs. )
Nici nu stiu ce sa zic... pe de o parte ar trebui sa multumim celor care au inventat Captcha, fiindca fara acest sistem, am primi de zeci de ori mai multe mesaje spam, fiindca oricine ar putea crea un program destul de simplu care sa creeze mii si mii de conturi pe Gmail sau Yahoo, pe care sa le foloseasca apoi pentru a trimite mesajele spam.
Asa cum este acum, doar un numar mai mic de organizatii se pot ocupa cu trimiterea de mesaje spam, asa ca nu e chiar atat de rau.
Pe de alta parte, nici Captcha nu este o solutie imbatabila, indiferent cat de dificil ar fi de descifrat, fiindca nu este nevoie sa se creeze un program care sa foloseasca OCR sau recunoastere audio, ci se poate face un program care sa acceseze site-ul respectiv sa preia imaginea captcha, sa o afiseze pe propria pagina web unde o persoana sa recunoasca textul si sa il scrie manual, dupa care programul sa isi continue munca singur.
Iar daca la un moment dat site-ul tinta il pune sa recunoasca din nou o imagine captcha, el o poate afisa din nou, fiind recunoscuta din nou manual si tot asa.
Si uite asa ne putem imagina o firma care se ocupa cu astfel de lucruri si care are angajati cateva persoane care doar stau la computer si recunosc imagini si scriu textul din ele intr-un camp de text si apasa enter.
Si ne mai putem imagina cum de exista anumite organizatii care fac acelasi lucru dar in beneficiul orbilor, si gratuit, dar totusi fara sa se stie prea multe despre acele organizatii, adica cine le plateste, de ce ofera acest serviciu gratuit etc.
Eu nu zic ca Webvisum reprezinta doar un pretext ca se face doar strict in beneficiul nevazatorilor si gratuit, dar s-ar putea totusi sa fie asa, si sa obtina castiguri din faptul ca ei se ocupa cu recunoscut imagini si in scopuri mai... profitabile.
Din pacate pentru noi orbii insa, mult prea multe site-uri folosesc Captcha desi nu ar fi deloc nevoie de asa ceva, si ar fi super suficiente alte metode mult mai accesibile pentru toata lumea. Doar ca in 99% din cazuri, sau chiar mai mult, proprietarii site-urilor nu sunt interesati de accesibilitate pentru orbi.
In unele cazuri informatii publice sunt ascunse cu Captcha ca sa nu fie preluate automat, desi sunt publice si ar trebui sa le poata prelua oricine. In alte cazuri sunt site-uri cu extrem de putini vizitatori pentru care nimeni nu s-ar obosi sa creeze un program care sa foloseasca acele site-uri automat.
Nici nu stiu ce sa zic... pe de o parte ar trebui sa multumim celor care au inventat Captcha, fiindca fara acest sistem, am primi de zeci de ori mai multe mesaje spam, fiindca oricine ar putea crea un program destul de simplu care sa creeze mii si mii de conturi pe Gmail sau Yahoo, pe care sa le foloseasca apoi pentru a trimite mesajele spam.
Asa cum este acum, doar un numar mai mic de organizatii se pot ocupa cu trimiterea de mesaje spam, asa ca nu e chiar atat de rau.
Pe de alta parte, nici Captcha nu este o solutie imbatabila, indiferent cat de dificil ar fi de descifrat, fiindca nu este nevoie sa se creeze un program care sa foloseasca OCR sau recunoastere audio, ci se poate face un program care sa acceseze site-ul respectiv sa preia imaginea captcha, sa o afiseze pe propria pagina web unde o persoana sa recunoasca textul si sa il scrie manual, dupa care programul sa isi continue munca singur.
Iar daca la un moment dat site-ul tinta il pune sa recunoasca din nou o imagine captcha, el o poate afisa din nou, fiind recunoscuta din nou manual si tot asa.
Si uite asa ne putem imagina o firma care se ocupa cu astfel de lucruri si care are angajati cateva persoane care doar stau la computer si recunosc imagini si scriu textul din ele intr-un camp de text si apasa enter.
Si ne mai putem imagina cum de exista anumite organizatii care fac acelasi lucru dar in beneficiul orbilor, si gratuit, dar totusi fara sa se stie prea multe despre acele organizatii, adica cine le plateste, de ce ofera acest serviciu gratuit etc.
Eu nu zic ca Webvisum reprezinta doar un pretext ca se face doar strict in beneficiul nevazatorilor si gratuit, dar s-ar putea totusi sa fie asa, si sa obtina castiguri din faptul ca ei se ocupa cu recunoscut imagini si in scopuri mai... profitabile.
Din pacate pentru noi orbii insa, mult prea multe site-uri folosesc Captcha desi nu ar fi deloc nevoie de asa ceva, si ar fi super suficiente alte metode mult mai accesibile pentru toata lumea. Doar ca in 99% din cazuri, sau chiar mai mult, proprietarii site-urilor nu sunt interesati de accesibilitate pentru orbi.
In unele cazuri informatii publice sunt ascunse cu Captcha ca sa nu fie preluate automat, desi sunt publice si ar trebui sa le poata prelua oricine. In alte cazuri sunt site-uri cu extrem de putini vizitatori pentru care nimeni nu s-ar obosi sa creeze un program care sa foloseasca acele site-uri automat.
Salutare!Mi-am dezinstalat mozila firefox ca acel addon ingreuna functionarea si din pacate cu internet explorer nu se prea impaca jaws.Orice caut imi da can not display the web page.Doresk sa stiu daca pentru google chrome exista vreun domeniu addon de aflarea codurilor kaftcha si daca se comporta ca si pe mozila.In sensul ca daca ingreuneaza cautarea.Va multumesc ma gasiti pe adresa shady_rapid2008@yahoo.com sau pe skype shady.hashim.
- Manu
- General de divizie
Deocamdata doar Webvisum pentru Firefox rezolva coduri Captcha.
Webvisum nu cred sa ingreuneze, cine stie ce aveai tu pe acolo.
Webvisum nu cred sa ingreuneze, cine stie ce aveai tu pe acolo.
Va salut!Ceva noutati aveti cu privire la acest program de aflarea codurilor kaftcha?Am inteles ca nu e intotdeauna eficient si prin urmare nu iti este de folos intotdeauna.Credeti ca se poate rezolva aceasta problema pe viitor?Inca ma tot gandesc daca ar putea face cineva un bine nevazatorilor sa creeze un program eficient100% impotriva codurilor kaftcha.
Salut!Manu ma gandeam sa te-ntreb daca pot instala web visum si la google chrome si cum se comporta jaws cu el dar renunt ca am vazut mesajul tau ca nu e compatibil cu alt browser inafara de Mozilla.Totusi cunoasteti vreun alt program care sa rezolve aceste coduri?Ion Pop:Pe de alta parte, nici Captcha nu este o solutie imbatabila, indiferent cat de dificil ar fi de descifrat, fiindca nu este nevoie sa se creeze un program care sa foloseasca OCR sau recunoastere audio, ci se poate face un program care sa acceseze site-ul respectiv sa preia imaginea captcha, sa o afiseze pe propria pagina web unde o persoana sa recunoasca textul si sa il scrie manual, dupa care programul sa isi continue munca singur.
Iar daca la un moment dat site-ul tinta il pune sa recunoasca din nou o imagine captcha, el o poate afisa din nou, fiind recunoscuta din nou manual si tot asa.Ar fi super daca s-ar creea astfel de programe.Ne-ar scuti de mult chin.
Iar daca la un moment dat site-ul tinta il pune sa recunoasca din nou o imagine captcha, el o poate afisa din nou, fiind recunoscuta din nou manual si tot asa.Ar fi super daca s-ar creea astfel de programe.Ne-ar scuti de mult chin.