Recunoasterea codului din imagine cu ajutorul Webvisum
Moderator: Manu
SI eu sper sa plateasca domeniul, li-l platesc eu daca se poate, dar ma tem ca nu asta e problema. De un timp au inceput sa nu mai mearga parti din site-ul WebVisum, cum ar fi lista de discutii si email-ul de contact. Am vrut sa vorbesc cu ei si nu am reusit. S-ar putea ca au renuntat...
Pana una alta, doar domeniul webvisum a expirat, serverul inca merge.
Pentru a face WebVisum sa functioneze din nou, urmati urmatorii PASI:
1. Intrati in c:\windows\system32\drivers\etc;
2. deschideti cu notepad fisierul numit hosts", fara extensie;
3. adaugati la sfarsitul lui urmatoarea linie:
204.14.19.231 api.webvisum.com
Asta functioneaza doar atat timp cat severul lor e inca activ. Cand o expira si hostingul, gata... Poate totusi se intorc.
Pana una alta, doar domeniul webvisum a expirat, serverul inca merge.
Pentru a face WebVisum sa functioneze din nou, urmati urmatorii PASI:
1. Intrati in c:\windows\system32\drivers\etc;
2. deschideti cu notepad fisierul numit hosts", fara extensie;
3. adaugati la sfarsitul lui urmatoarea linie:
204.14.19.231 api.webvisum.com
Asta functioneaza doar atat timp cat severul lor e inca activ. Cand o expira si hostingul, gata... Poate totusi se intorc.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Maximum de confort, cu minimum de efort.
- Manu
- General de divizie
Din fericire s-a rezolvat, avem in continuare WebVisum.
Am deschis din intamplare Firefox si m-a anuntat frumos ca logarea s-a facut cu succes, am intrat si pe site si merge.
Poate ca a fost doar o neglijenta si au ramas cu domeniul neplatit.
Ma gandeam eu ca nu se lasa lucrurile asa, pana la urma il puteau da oricui sa il continue, preturile nu sunt atat de mari.
Am deschis din intamplare Firefox si m-a anuntat frumos ca logarea s-a facut cu succes, am intrat si pe site si merge.
Poate ca a fost doar o neglijenta si au ramas cu domeniul neplatit.
Ma gandeam eu ca nu se lasa lucrurile asa, pana la urma il puteau da oricui sa il continue, preturile nu sunt atat de mari.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
- Manu
- General de divizie
Adevarul e ca am patit-o candva. Am pus Firefox 5 dupa ce am dezinstalat Firefox 3.5. Am instalat apoi Webvisum si nu a functionat.
Am dat apoi jos Firefox 5 si am pus 3.5, am pus Webvisum si a mers, apoi am pus Firefox 5 peste 3.5 si a continuat sa functioneze si Webvisum cu versiunea mai noua de Mozilla.
A aparut intre timp inca un serviciu pentru astfel de coduri, ZCaptcha de la Azavia Technologies:
http://www.azavia.com/zcaptcha.html
Metoda lor este, fie Mac, fie Windows:
- Autentificare pe site-ul lor,
- Se face o captura de ecran,
- Se incarca in contul de pe site-ul lor,
- In maxim 5 minute vine codul prin mail sau poate fi gasit in cont pe site-ul lor.
Singura problema care ar putea fi este ca fiecare descifrare a unui cod captcha costa 18 centi USD...
Am dat apoi jos Firefox 5 si am pus 3.5, am pus Webvisum si a mers, apoi am pus Firefox 5 peste 3.5 si a continuat sa functioneze si Webvisum cu versiunea mai noua de Mozilla.
A aparut intre timp inca un serviciu pentru astfel de coduri, ZCaptcha de la Azavia Technologies:
http://www.azavia.com/zcaptcha.html
Metoda lor este, fie Mac, fie Windows:
- Autentificare pe site-ul lor,
- Se face o captura de ecran,
- Se incarca in contul de pe site-ul lor,
- In maxim 5 minute vine codul prin mail sau poate fi gasit in cont pe site-ul lor.
Singura problema care ar putea fi este ca fiecare descifrare a unui cod captcha costa 18 centi USD...
18 centi? In urma cu ceva vreme, inainte ca acest serviciu sa fie lansat, am primit mesajul de mai jos in care se estima ca serviciul va costa 0.06 dolari pentru un Captcha rezolvat, adica de 3 ori mai putin, si ca va fi gratis pentru incercarile de rezolvare nereusite.
Eu nu am testat serviciul, insa in comparatie cu WebVisum cred ca o alta problema importanta este ca este mai complicat sa rezolvi Captcha cu el.
""
Hello,
I've been working on this service for a month or two now, and am finally prepared to release it on Monday. I wanted to mention it on this list to let everyone know.
It is a web-based service called ZCaptcha, though I'd like to create an application for it eventually. Basically you take a screenshot of the captcha, then either upload it to the service or attach it to an e-mail. It takes approximately 2-5 minutes, but soon you'll get an e-mail back with the captcha code, or else you can check online, too.
It uses Amazon Mechanical Turk, which is a service by Amazon where hundreds of thousands of people are available to perform small tasks for a low price. So, the image is sent, and easily returned within a couple of minutes with the correct code. Because Turk itself charges, the average price is $0.06 per captcha request, and ones in which the screenshot is wrong somehow (not containing the captcha or the captcha cannot be read) is free.
Obviously besides WebVissum for Firefox, there is really nothing like this out there, which is why I wanted to develop it, as much for myself as for everyone else.
I plan on launching this on Monday, so I will give more information then.
Thanks,
Brandon
""
Eu nu am testat serviciul, insa in comparatie cu WebVisum cred ca o alta problema importanta este ca este mai complicat sa rezolvi Captcha cu el.
""
Hello,
I've been working on this service for a month or two now, and am finally prepared to release it on Monday. I wanted to mention it on this list to let everyone know.
It is a web-based service called ZCaptcha, though I'd like to create an application for it eventually. Basically you take a screenshot of the captcha, then either upload it to the service or attach it to an e-mail. It takes approximately 2-5 minutes, but soon you'll get an e-mail back with the captcha code, or else you can check online, too.
It uses Amazon Mechanical Turk, which is a service by Amazon where hundreds of thousands of people are available to perform small tasks for a low price. So, the image is sent, and easily returned within a couple of minutes with the correct code. Because Turk itself charges, the average price is $0.06 per captcha request, and ones in which the screenshot is wrong somehow (not containing the captcha or the captcha cannot be read) is free.
Obviously besides WebVissum for Firefox, there is really nothing like this out there, which is why I wanted to develop it, as much for myself as for everyone else.
I plan on launching this on Monday, so I will give more information then.
Thanks,
Brandon
""
- Manu
- General de divizie
O fi considerat in cele din urma ca e prea ieftin si nu iese cam nimic'.
Da, e cam greu de rezolvat coduri si nu vad sa fie folosit un astfel de serviciu, atata vreme cat mai e Webvisum, decat daca sunt coduri chiar aproape imposibil de rezolvat, mai ales cele care nu sunt captcha standard.
Pe site-ul CFR, daca vrei sa trimiti o sesizare, esti intrebat de un cod din imagine, dar nu poate fi detectat de Webvisum ca fiind captcha.
M-am uitat in sursa paginii respective si am vazut o trimitere la o imagine a carei adresa era un IP doar. A descarcat imaginea, am dat-o cuiva pe mess si intr-adevar aceea era. Se pare ca sunt fel si fel de imagini pe site-urile de pe net, iar probabil ca avantajul ZCaptcha ar fi ca poti face print screen la orice.
Da, e cam greu de rezolvat coduri si nu vad sa fie folosit un astfel de serviciu, atata vreme cat mai e Webvisum, decat daca sunt coduri chiar aproape imposibil de rezolvat, mai ales cele care nu sunt captcha standard.
Pe site-ul CFR, daca vrei sa trimiti o sesizare, esti intrebat de un cod din imagine, dar nu poate fi detectat de Webvisum ca fiind captcha.
M-am uitat in sursa paginii respective si am vazut o trimitere la o imagine a carei adresa era un IP doar. A descarcat imaginea, am dat-o cuiva pe mess si intr-adevar aceea era. Se pare ca sunt fel si fel de imagini pe site-urile de pe net, iar probabil ca avantajul ZCaptcha ar fi ca poti face print screen la orice.
Va salut cu respect.Am si eu o curiozitate legata de acest program(web wisum).Am inteles ca nu e eficient intotdeauna.Si mai exista o varianta de aflarea codului kafca apasand(nu mai stiu ce combinatie de taste.)Dar am inteles ca nici aceasta varianta nu e eficienta intotdeauna.Prin urmare vreau,sa va-ntreb daca nu se poate creea un program care sa fie eficient intotdeauna.Adica sa fim bazati ca putem afla acele coduri fara ajutorul vreunei persoane.Macar in tehnologie sa fim independenti.Sau cel putin eu.Ca poate alte persoane sunt independente in tot ceea ce fac.Dar eu nu fac mai nimic fara ajutorul cuiva.De pilda cu chiucuvai am invatat cum se posteaza pe blog de la varul meu care pana acum imi posta el articolele.Ce variante eficiente cunoasteti pentru acest cod kafca sau s-ar putea creea pentru a sparge aceasta bariera numita kafca?
- Manu
- General de divizie
Adevarul ca eficienta 99% ar fi doar o persoana care vede si are un IQ cel putin mediu.
Solutia ar fi sa implementeze toate site-urile varianta codului captcha audio inteligibil cat de cat. De exemplu la Yahoo poti spune ca esti independent, la Google au exagerat cu zgomotul de fond, nu stiu cati au reusit sa isi creeze un cont fara ajutor.
Solutia ar fi sa implementeze toate site-urile varianta codului captcha audio inteligibil cat de cat. De exemplu la Yahoo poti spune ca esti independent, la Google au exagerat cu zgomotul de fond, nu stiu cati au reusit sa isi creeze un cont fara ajutor.
-
- Colonel
Off topic: Shady, CAPTCHA e cod, Kafka e scriitor. Captcha e acronimul de la Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart. Te ajuta sa stii cum se scriu corect diversi termeni din IT, ca poate ai nevoie vreodata sa cauti pe google ceva legat de ei.
Numai bine,
Andreea
Numai bine,
Andreea
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Proiectul reCaptcha a oferit in timp mai multe variante audio si unele erau mai accesibile, iar altele cam deloc accesibile pentru orbi.
La un moment dat trebuia de exemplu sa ascultam o inregistrare din filme vechi si sa recunoastem cele cateva cuvinte. Era destul de greu, fiindca acele cuvinte erau destul de dificil de inteles, iar apoi o alta problema era pentru cei care nu stiu engleza si nu si-ar fi putut da seama cum trebuie scrise acele cuvinte.
Totusi, dupa nu prea multe incercari, cei care stiau engleza puteau rezolva acea versiune Captcha.
O alta versiune folosita destul de mult era aceea in care se citeau cateva cifre peste un foarte mult zgomot de fond. Aceasta varianta era mai buna fiindca putea fi rezolvata si de catre cei care nu stiau limba engleza ci doar cele zece cifre din engleza, si la fel, dupa putine incercari putea fi rezolvata...
O alta solutie reCaptcha, cea mai proasta, folosita in prezent pe diverse site-uri, inclusiv pe LinkedIN, pe care eu nu am reusit sa o rezolv niciodata desi am incercat de multe ori, este cea in care se citesc 3 grupuri de numere dintre care unele sunt citite doar partial, si nici nu am idee daca trebuie sa recunosc din fiecare grup doar o singura cifra, cea mai clar citita, sau daca trebuie sa inteleg prima sau ultima cifra din fiecare grup, sau daca trebuie sa inteleg cat mai multe dintre acele cifre...
Am incercat in toate modurile posibile, dar totusi nu am reusit sa rezolv niciodata o astfel de varianta reCaptcha.
Cei de la Google sunt interesati doar de anumite probleme de accesibilitate, si cu rezultate destul de slabe, asa ca desi stiu despre aceasta problema legata de reCaptcha, prefera sa isi protejeze site-urile de spammeri chiar daca orbii au probleme de acces.
Ei accepta informatii privind problemele de accesibilitate din YouTube si Google+, dar nu isi bat capul ca Google Analytics nu este accesibil, ca Google Docs si Google Sites au anumite probleme de accesibilitate, ca Android este mai slab accesibil decat iOS...
Cei care lucreaza la proiectul reCaptcha nu ofera o adresa de email la care sa poata raspunde la intrebari in ceea ce priveste problema de accesibilitate. In concluzie, reCaptcha este in primul rand o solutie pentru ca site-urile foarte populare sa se protejeze si sa nu atraga prea multi spammeri, dar totodata sa poata pretinde ca ofera totusi o solutie accesibila si orbilor, demonstrand ca nu fac discriminari.
Adica cam la fel cum ii "protejeaza" legea 448/2006 pe handicapati... de ochii lumii, si doar intamplator in mod real.
La un moment dat trebuia de exemplu sa ascultam o inregistrare din filme vechi si sa recunoastem cele cateva cuvinte. Era destul de greu, fiindca acele cuvinte erau destul de dificil de inteles, iar apoi o alta problema era pentru cei care nu stiu engleza si nu si-ar fi putut da seama cum trebuie scrise acele cuvinte.
Totusi, dupa nu prea multe incercari, cei care stiau engleza puteau rezolva acea versiune Captcha.
O alta versiune folosita destul de mult era aceea in care se citeau cateva cifre peste un foarte mult zgomot de fond. Aceasta varianta era mai buna fiindca putea fi rezolvata si de catre cei care nu stiau limba engleza ci doar cele zece cifre din engleza, si la fel, dupa putine incercari putea fi rezolvata...
O alta solutie reCaptcha, cea mai proasta, folosita in prezent pe diverse site-uri, inclusiv pe LinkedIN, pe care eu nu am reusit sa o rezolv niciodata desi am incercat de multe ori, este cea in care se citesc 3 grupuri de numere dintre care unele sunt citite doar partial, si nici nu am idee daca trebuie sa recunosc din fiecare grup doar o singura cifra, cea mai clar citita, sau daca trebuie sa inteleg prima sau ultima cifra din fiecare grup, sau daca trebuie sa inteleg cat mai multe dintre acele cifre...
Am incercat in toate modurile posibile, dar totusi nu am reusit sa rezolv niciodata o astfel de varianta reCaptcha.
Cei de la Google sunt interesati doar de anumite probleme de accesibilitate, si cu rezultate destul de slabe, asa ca desi stiu despre aceasta problema legata de reCaptcha, prefera sa isi protejeze site-urile de spammeri chiar daca orbii au probleme de acces.
Ei accepta informatii privind problemele de accesibilitate din YouTube si Google+, dar nu isi bat capul ca Google Analytics nu este accesibil, ca Google Docs si Google Sites au anumite probleme de accesibilitate, ca Android este mai slab accesibil decat iOS...
Cei care lucreaza la proiectul reCaptcha nu ofera o adresa de email la care sa poata raspunde la intrebari in ceea ce priveste problema de accesibilitate. In concluzie, reCaptcha este in primul rand o solutie pentru ca site-urile foarte populare sa se protejeze si sa nu atraga prea multi spammeri, dar totodata sa poata pretinde ca ofera totusi o solutie accesibila si orbilor, demonstrand ca nu fac discriminari.
Adica cam la fel cum ii "protejeaza" legea 448/2006 pe handicapati... de ochii lumii, si doar intamplator in mod real.
-
- Locotenent - colonel
Intr-adevar e foarte greu sa iti creezi un cont pe diferite siteuri. Eu totusi am intalnit si situatii fericite cum ar fi trimiterea unui cod prin email sau un link, tot asa trimis prin email la accesarea caruia ti se valida contul. Cea mai sigura metoda mi s-ar parea pentru siteuri aceea prin care iti trimit un cod prin email si tu sa trebuiasca sa il introduci, fie accesand un link, fie direct pe site. Aceasta solutie mi se pare accesibila chiar mult mai mult decat cu codurile audio. Din nefericire s-a creat iar o idee falsa ca orbii sunt buni la auzit si nu e asa intotdeauna. Probabil cei care sunt pusi sa vada cum merg aceste coduri au un auz deosebit, da nu toti orbii il au.
Gruia
- Manu
- General de divizie
Varianta cu confirmarea prin accesarea unui link trimis prin mail nu e tocmai buna pentru Yahoo sau Google, firme care vor gasi oricand asa-zisi dusmani. Cine face programe care creeaza automat conturi, poate sa faca si un numar oricat de mare de adrese fictive de e-mail de unde sa se acceseze automat link-uri de confirmare.
De cele mai mult eori confirmarea prin accesarea unui link din e-mail este pentru a verifica aia ca intr-adevar e adresa ta, astfel incat sa fie siguri ca trimit la un client sigur informatii diverse.
Solutia ideala ar fi platirea unui serviciu, doar de aia au nevazatorii pensie, nu? Din ea sa dea cativa bani pentru a solicita si ajutor uman in astfel de probleme...
De cele mai mult eori confirmarea prin accesarea unui link din e-mail este pentru a verifica aia ca intr-adevar e adresa ta, astfel incat sa fie siguri ca trimit la un client sigur informatii diverse.
Solutia ideala ar fi platirea unui serviciu, doar de aia au nevazatorii pensie, nu? Din ea sa dea cativa bani pentru a solicita si ajutor uman in astfel de probleme...
Si revenind la problema noastra.Ce solutie exista si pentru noi?Persoanele cu probleme vizuale.Una din ele ar fi sa facem copy/paste sa ne rezolve prietenii acele coduri.Dar daca vrem noi personal sa rezolvam acel cod fara a mai cicalii prietenii?D-aceea revin si va mai intreb ceva.Manu sau cine stie,sa raspunda,va rog!Se poate creea vreun site sau program(o portita)si pentru noi sa putem afla acele coduri fara sa mai apelam la diverse persoane din lista noastra?Plus ca eu personal nu ma descurc atunci cand vine vorba de facut copy/paste.Am incercat dar nu imi functioneaza.Mi-a explicat Rosu Silviu cum se procedeaza dar cand am incercat exact cum mi s-a spus nu a functionat.