Iesire la LaserTag, un joc pe teren, nu pe calculator

Anunturi despre activitatile Pontes

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Manu
General de divizie

Iesire la LaserTag, un joc pe teren, nu pe calculator

Mesaj de Manu »

Joi, 21 iunie 2012, am fost cu Ovidiu Babos si 5 elevi de la LDV Cluj intr-o sala de LaserTag.
Patronul de acolo ne-a contactat acum o vreme pentru ca dorea organizarea unei activitati cu nevazatori, aceasta avand loc in cele din urma la data precizata mai sus.

Este vorba de un joc cu arme care comunica intre ele prin Wi-Fi pana la distanta de vreo 100 metri.
Am fost pe teren 6 nevazatori impartiti in doua echipe. Fiecare dintre noi avea in mana o arma si pe cap o banderola cu senzori.
Partea interesanta e ca totul este si audio, se aude cand se trage, cand se nimereste, cand se rateaza etc, astfel fiind un zgomot permanent care te ajuta sa detectezi locul in care este un adversar. E un fel de Pontes Duel transpus in realitate, arma avand buton de reincarcare, si aceasta actiune fiind semnalata sonor, buton de pregatire grenada cu suprafata mai mare de distrugere.
Am intrat in mai multe reprize de cate 15 minute, in ultima ajungand la un scor pe echipe de 105 la 90, asta dupa ce in prima runda a fost doar vreo 45 la 40, deci in timp am evoluat, am pus la punct un mod de lupta si am eficientizat comunicarea intre coechipieri.
La sfarsitul unei runde se poate vedea exact care de cate ori a nimerit individual, de cate ori a fost impuscat etc.

Sala este de vreo mie si ceva de metri patrati, avand pe suprafata ei diverse obiecte, precum: L-uri sau T-uri din pal, ca niste parti de dulapuri, casute de lemn, butoaie cu apa, roti de masina puse una peste alta, locomotiva de tren din lemn in care puteai intra si trage pe gemulet si multe altele, totul fiind destul de intuitiv dupa o orientare sumara la inceput, neexistand riscul de a cadea pe undeva, pe jos fiind parchet neted, fapt care in plus ne ajuta prin scartait sa auzim pe unde sunt ceilalti.

Cand am fost prima data sa vad locatia si am facut o proba, am imprimat cateva secunde cum tipul de acolo mergea prin sala si eu incercam sa il impusc. Se aude la el sunetul de durere cand este nimerit, la mine cand trag si sunetul de bucurie. Acesta este doar un mod al armelor, pe teren cand eram cu echipe fiind cu totul altceva, se auzeau mai multe sunete, de exemplu in plus un fel de bing bing la nimerire,, ceea ce iti dadea senzatia chiar de atingere a adversarului.

Descarcare fisier Audio_demo_LaserTag.mp3

Evenimentul a fost organizat de:
LaserTag Cluj, Asociatia Pontes si Liceul pentru Deficienti de vedere, pe teren fiind urmatorii:
Cristian Lazar, Bogdan Muresan, Mihai Nemes, Dan Popa, Valentin Velecico si Emanuel Boboiu.
Ii multumim lui Ovidiu Babos care ne-a insotit pana la LaserTag Arena, langa Aeroportul Cluj.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
I Tichir
Sublocotenent

Mesaj de I Tichir »

Foarte interesant! Daca se gasesc mai multi doritori, am putea face o iesire la Lasertag.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Exista teren din asta in Cluj si in Bucuresti, sunt doi asociati din Sfantu Gheorghe care au deschis in orasele in care poate sa si mearga asa ceva.

Adresa web a arenei din Cluj este:
www.lasertag-cluj.ro

Adresa web a arenei din Bucuresti este:
www.lasertag-bucuresti.ro
Ultima oară modificat 13 Iul 2012, 01:34 de către Manu, modificat 1 dată în total.
Cornel
Locotenent

laser-tag

Mesaj de Cornel »

Am ascultat imprimarea, foarte interesanta si descrierea; parca suna totusi prea electronic, ar putea imita mai fidel o arma; din punct de vedere vizual, poate ne spui cum se vede cand il nimeresti pe adversar?
Cornel
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Se pare ca au facut sa se auda cam ca in jocurile pe calculator.
Ce se aude in imprimare este totusi diferit fata de ceea ce e pe teren, au fost se pare setate putin diferit armele. Pe teren se auzea mai real.

Daca te referi la ce se vedea pe arma... din cate am inteles ceva leduri care se aprind, o sa intreb pe cine a fost si vede mai bine.
Scrie răspuns