Curs de programare in BGT, sintaxa C Plus Plus
Moderator: Manu
- Manu
- General de divizie
Curs de programare in BGT, sintaxa C Plus Plus
In urma mai multor sugestii, m-am gandit sa incerc sa tin un "curs" de programare in BGT.
BGT este un scripting creat de Philip Bennefall pentru jocurile audio, avand functii si clase special scrise pentru acestea.
Pentru mai multe detalii in legatura cu compilatorul si scriptingul, se poate vizita www.blastbay.com
Cei care sunt interesati in principiu, pot scrie aici sau pe mailul meu.
Am putea incepe la sfarsitul lunii august - inceputul lunii septembrie.
Voi anunta mai multe detalii pe masura ce acestea apar.
BGT este un scripting creat de Philip Bennefall pentru jocurile audio, avand functii si clase special scrise pentru acestea.
Pentru mai multe detalii in legatura cu compilatorul si scriptingul, se poate vizita www.blastbay.com
Cei care sunt interesati in principiu, pot scrie aici sau pe mailul meu.
Am putea incepe la sfarsitul lunii august - inceputul lunii septembrie.
Voi anunta mai multe detalii pe masura ce acestea apar.
Ultima oară modificat 11 Mar 2012, 14:11 de către Manu, modificat de 2 ori în total.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
- Manu
- General de divizie
Amanam cu vreo doua saptamani startul cursului de programare, asta pentru ca vom face mai bine un curs de C++, iar BGT sa fie o aplicatie la C++.
Asadar, limbajul general pe care il vom invata in teorie va fi C++, probabil unul dintre cele mai usor de prins, foarte utilizat si foarte rapid, iar in practica vom lucra cu BGT.
Pentru partea de teorie vom avea nevoie de DepCPP, acesta fiind un IDE mai accesibil cu JAWS, iar la practica vom lucra cu BGT de la Blastbay Studios. Primul este gratuit, al doilea costa ceva daca se doreste compilarea, dar pentru a rula simplu codul este si varianta lite free.
Avantajul de-a invata C++ este ca apoi se poate spune ca se cunoaste si sintaxa PHP, de exemplu; in orice caz, dupa ce se cunoaste sintaxa C++ este usor de trecut la alte limbaje high-level.
Nota: Am schimbat numele topicului din "Curs de programare in BGT", in "Curs de programare in C Plus Plus".
Daca are pana la start cineva idei in legatura cu alte IDE-uri, compilatoare... poate sa spuna, nu e neaparat sa folosim la practica partii de teorie DepCPP.
Cine vrea sa participe la cursul prin Skype, la fel ca in cazul celui de JAWS Scripting, poate scrie aici sau la mine pe mail la emanuelboboiu (a rond) gmail (dot) com.
Asadar, limbajul general pe care il vom invata in teorie va fi C++, probabil unul dintre cele mai usor de prins, foarte utilizat si foarte rapid, iar in practica vom lucra cu BGT.
Pentru partea de teorie vom avea nevoie de DepCPP, acesta fiind un IDE mai accesibil cu JAWS, iar la practica vom lucra cu BGT de la Blastbay Studios. Primul este gratuit, al doilea costa ceva daca se doreste compilarea, dar pentru a rula simplu codul este si varianta lite free.
Avantajul de-a invata C++ este ca apoi se poate spune ca se cunoaste si sintaxa PHP, de exemplu; in orice caz, dupa ce se cunoaste sintaxa C++ este usor de trecut la alte limbaje high-level.
Nota: Am schimbat numele topicului din "Curs de programare in BGT", in "Curs de programare in C Plus Plus".
Daca are pana la start cineva idei in legatura cu alte IDE-uri, compilatoare... poate sa spuna, nu e neaparat sa folosim la practica partii de teorie DepCPP.
Cine vrea sa participe la cursul prin Skype, la fel ca in cazul celui de JAWS Scripting, poate scrie aici sau la mine pe mail la emanuelboboiu (a rond) gmail (dot) com.
- Manu
- General de divizie
Pana la urma sper ca vom incepe si acest asa-zis curs, care a fost amanat deja prea mult.
Asadar, cine doreste sa invete cat de cat sa lucreze cu BGT, sa invete sintaxa de C++, imi poate trimite un mail pe personal sau poate scrie chiar aici. Vor fi intalniri de amatori, pur si simplu pentru a incerca sa transmit altora o parte din ceea ce stiu eu.
Prima intalnire pe skype va fi luni 19 martie 2012 sau marti 20 martie 2012, in functie de cum decidem dupa ce avem lista cu toti cei care vor sa se joace de-a facutul jocurilor audio.
Ora de start va fi 21:00.
Vom imprima intalnirile, astfel incat si apoi sa poata fi ascultate de cine vrea.
Eventual, cei care nu prea stiu despre ce e vorba, pot sa vina la prima intalnire, acolo isi vor da seama cat de cat si pot renunta daca pare greu sau imposibil de prins ceva.
Asadar, cine doreste sa invete cat de cat sa lucreze cu BGT, sa invete sintaxa de C++, imi poate trimite un mail pe personal sau poate scrie chiar aici. Vor fi intalniri de amatori, pur si simplu pentru a incerca sa transmit altora o parte din ceea ce stiu eu.
Prima intalnire pe skype va fi luni 19 martie 2012 sau marti 20 martie 2012, in functie de cum decidem dupa ce avem lista cu toti cei care vor sa se joace de-a facutul jocurilor audio.
Ora de start va fi 21:00.
Vom imprima intalnirile, astfel incat si apoi sa poata fi ascultate de cine vrea.
Eventual, cei care nu prea stiu despre ce e vorba, pot sa vina la prima intalnire, acolo isi vor da seama cat de cat si pot renunta daca pare greu sau imposibil de prins ceva.
c++ bgt
Ma inscriu si eu; poate ca la prima intalnire o sa vedem cam ce iti propui sa contina cursul la nivel de structura. Pot sa imprim aceste lectii si sunt sigur ca o sa fie si feedback; in fond, nivelul cursului va fi dat de cerintele si curiozitatea participantilor.
Cornel
- Manu
- General de divizie
Pana acum suntem 7.
Ziua de marti are in prezent un vot, de la ceilalti am dedus ca este indiferent.
Ziua de marti are in prezent un vot, de la ceilalti am dedus ca este indiferent.
-
- Capitan
- Manu
- General de divizie
Am zis ca il facem precum pe cel de Jaws Scripting. Ne conectam si incercam toti sa facem. Cine nu tine pasul sau nu prea poate redacta in timp real, va sta si va asculta doar, fiind posibil apoi sa urmareasca din nou inregistrarea.
- Manu
- General de divizie
Ca sa fie mai simplu, ii rog pe cei care vin marti seara sa vedem ce si cum va fi cu acel curs, sa ma adauge pe Skype cu ID-ul: emanuelbo83.
- Manu
- General de divizie
Mai jos este lista pe care o am in prezent cu participantii la cursul de BGT care incepe marti, 19 martie 2012.
Daca este cineva care nu apare, inseamna ca din greseala l-am omis, il rog sa scrie pe aici sau pe personal.
Daca cineva nu ma are in lista de Skype, il rog sa-mi trimita ID-ul.
Sun eu maine seara in jurul orei 21, i-as ruga pe toti sa apara online ca sa ii gasesc usor in lista de contacte a Skype.
Va fi o intalnire in care vedem cum merge Skype, de ce anume avem nevoie de-a lungul cursului si alte probleme introductive.
Lista aranjata alfabetic:
Daca este cineva care nu apare, inseamna ca din greseala l-am omis, il rog sa scrie pe aici sau pe personal.
Daca cineva nu ma are in lista de Skype, il rog sa-mi trimita ID-ul.
Sun eu maine seara in jurul orei 21, i-as ruga pe toti sa apara online ca sa ii gasesc usor in lista de contacte a Skype.
Va fi o intalnire in care vedem cum merge Skype, de ce anume avem nevoie de-a lungul cursului si alte probleme introductive.
Lista aranjata alfabetic:
- George Calaican
- Vasile Ciuperca
- Alexandru Cozaciuc
- Constantin Cristache
- Alin Feurdean
- Stefan Ilioaica
- Lacatos Zoltan
- Pavel Lungu
- Mihai Maries
- Gheorghe Potra
- Florin Radulescu
- Gelu Roata
- Tanko Csaba
- Adrian Tamasan
- Cornel Todericiu
- Ioan Tichir
- Marcel Ursu