Desenele animate actuale si cele clasice

Orice nu poate fi incadrat la celelalte categorii

Moderator: Manu

Stefan_Ilioaica
Capitan

Desenele animate actuale si cele clasice

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

pe majoritatea posturilor de desene animate gasim violenta cat cuprinde, cum ar fi batalii intergalactice, bombe atomice si mai stiu eu ce.
aceste desene influenteaza pe copii intr-un mod negativ, insuflandu-le un comportament violent.
imi amintesc cu nostalgie vechile desene la care ma uitam cand eram mic, si din care chiar puteai invata ceva.
la ora actuala, un singur post mai pastreaza desenele copilariei de pe cartoon network, si anume boomerang.
vechiul fox kids, un alt post al copilariei mele, a fost cconservat de catre jetix play, dar pana in 2010.
voi ce parere aveti?
care desene sunt mai bune?
cele din ziua de azi>? sau cele clasice din care chiar poti invata ceva?
la ce va uitati cand erati mici?
Stefan
IonPop
Colonel

Re: Desenele animate actuale si cele clasice

Mesaj de IonPop »

Cand eram mic, preferam Tom & Gerry, care... se bateau non-stop. :-)

Evident ca nu imi placeau deloc acele desene animate anemice romanesti cu Mihaela, si nici de cele de dupa revolutie cu Sandybell nu eram prea incantat. De fapt, nu imi placeau nici Sandybell si nici alte desene animate realizate de japonezi, fiindca personajele se miscau prea robotic, detalii nu prea existau...

Dar apropos de desenele animate care mi-au placut foarte mult, au fost "Ferma animalelor", realizate dupa celebrul roman de fictiune al lui George Orwell.
Mi-a placut foarte mult si acea carte, si desenele animate facute dupa ea.

O fi fost George Orwell mare comunist (pana s-a prins cum sta treaba cu comunismul), dar are niste carti extraordinare.

In rest, nu eram prea mare fan nici a ciocanitoarei Woody, nici a lui Donald, dar imi mai placeau desenele animate cu Chip & Dale.

Si evident, mi-au placut Cartile Junglei de Rudyard Kipling, desi prea erau lungite povestile din carte si evident, modificate substantial.

La un moment dat a fost un serial de desene animate denumit "Povestiri din padurea verde" sau ceva de genul asta care mi-au placut de asemenea.

Cred ca Testoasele Ninja de dupa revolutie sau "Cei patru muschi tari" mi-au displacut in special fiindca personajele vorbeau franceza, dar probabil si din cauza calitatii realizarii lor.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Pana am vazut eu mai bine, cam pana prin 93, nu prea erau desene, foarte rar, imi aduc aminte de niste imagini care imi placeau, ceva cu un iepuras fugarit si cu doi indivizi ciudati, Oleg si Boleg parca se numeau.

Dupa '90 m-am uitat la serialul acela japonez care la noi a ajuns in limba germana, Perin cred ca se scrie. Mie imi placea pentru ca era usor de urmarit subiectul fara sa distingi foarte bine detaliile de pe ecran, abia asteptam episodul urmator cu "Baron cleiner Hund".

Despre desenele de acum nu prea am ce spune, sunt bazate mult pe efecte, imagini complicate, iar in ceea ce priveste partea sonora, parca mult zgomot.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Cred ca te referi la Lolek si Bolek:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Lolek_%C8%99i_Bolek

Eu imi aduc aminte doar de titlul "Lolek si Bolek in vestul salbatic", dar nu am vazut nici un episod de desene animate cu ei.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

pai e o diferenta intre desenele actuale si cele din trecut ca si in cazul povestilor. totusi ce copii mai citesc povestile de alta data. si mie mi se par cam depasite. oricum toata lumea condamna violenta, dar in mult laudatul harry potter este violenta la greu si toata lumea o considera excelenta. eu zic ca la vremuri noi trebuie si povesti noi.
Gruia
Stefan_Ilioaica
Capitan

da, intr-adevar in "harry potter" este multa violenta.
dar ma refer la noile desene, ca in loc sa ii educe pe copii, ii indeamna la comportament violent.
sa luam de exemplu, disney channel si cartoon network.

pe disney channel sunt difuzate tot felul de seriale pentru adolescenti, de exemplu turnee muzicale, concerte la greu, si tot felul de chestii din astea.
iar pe cartoon network, violenta la greu, roboti, nave spatiale, cuvinte gen "tampit" si alte cuvinte care n-ar trebui sa le mai spun.
nu se compara cu desenele din 80-90, care mai erau difuzate si cand eram eu mai mic, cam 2000-2005.
Stefan
Stefan_Ilioaica
Capitan

va rog sa semnati aceasta petitie pentru a fi introdus in grila UPC un post ce difuzeaza foarte multe desene ale copilariei.
pun mai jos link-ul.

http://www.petitieonline.ro/petitie-p37248052.html

multumesc.
Stefan
Alexandru
Plutonier

Mesaj de Alexandru »

Cel mai dureros lucru este ca posturile TV care difuzeaza desene animate precum Disney chanell si Cartoon network se bazeaza numai si numai pe desene animate americanesti. Eu pe aceste doua posturi, nu am vazut nici un desen propriu. Probabil ca-i firesc... poate aceste posturi sunt chiar din America si cine stie.. sau gandit sa distribuie si-n Romania desene animate dublate in limba romana ca sa isi scoata banii din numarul de audiente din Romania cat si din alte tari daca or fi distribuit.
Stefan_Ilioaica
Capitan

normal ca avem desene straine, mai ales cele clasice erau super faine.
credeai cumva ca ai nostri fac desene? nici poveste. totul e din afara.
Stefan
Alexandru
Plutonier

Mesaj de Alexandru »

Si mai dureros este ca prin asta limba romana este influentata tot mai mult de limba engleza. Chiar am un exemplu: Disney Chanell. In loc sa se traduca canalul desenelor, se vorbeste exact in limba din care provin aceste cuvinte, adica engleza.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Produceau si romanii desene animate pe vremea comunismului, din alea cu Balanel si Miaunel, sau Mihaela, dar erau mai urate chiar si decat cele frantuzesti sau japoneze.
Stefan_Ilioaica
Capitan

Oricum, eu din vechile desene am invatat putina engleza, si nu stiu de ce este asa rau daca le vedem in original. in plus, avem optiunea de schimbare a limbii.
desenele care mi-au incantat copilaria au fost si sunt:
cartoon network (acum difuzate pe boomerang boomerang): Top Cat, the flinstones, the jetsons, waky races, the silvester and tweety misteries, garfield, dastardly and mutley si multe altele.
La postul de desene animate fox kids lista este si mai lunga: Jim Button, Printess tenko, Cei cu andy, Lumea lui bobby, wunsch punsch, dennis pericol public etc.
iar pe Minimax mi-au placut aventurile lui Blinky bill, clifford, mai erau niste desene numite povestiri din cripta parca.
aceste desene mi-au incantat copilaria, fie ele in engleza sau in romana, deoarece dupa ce le-am vazut in engleza, am avut si posibilitatea sa le pot vedea in limba romana.
Stefan
Scrie răspuns