Sari la conţinut
Sari la Asistenţa IT la distanţa

ENGLISH ENGLISH Language | ROMÂNĂ Limba ROMÂNĂ

+ Măreşte textul - Micşorează textul

Caută Prima pagină  Contact

CÂINII GHID PENTRU NEVĂZĂTORI – O NECESITATE, NU UN CAPRICIU


Asociaţia Angel Dog, din Satu Mare, organizează, în parteneriat cu Asociaţia Pontes, din Cluj-Napoca, o acţiune de conștientizare și responsabilizare a publicului clujean, sub deviza “Vreau să mă informez, să mă implic, să fiu mai atent la nevoile celor din jurul meu!”

Evenimentul va avea loc vineri, 13.10.2017, în intervalul orar 12:30-17:30, pe Bulevardul Eroilor, zona pietonală, în apropierea statuii Lupa Capitolina.

Participanţii la eveniment vor afla cum decurge o zi din viaţa unui nevăzător, care sunt dificultăţile cu care se confruntă, cât de util le este un câine ghid, cum se comportă partenerul canin special dresat să orienteze și să protejeze persoane cu deficienţe de vedere. Un exerciţiu de empatie propus de organizatori este reprezentat de experimentarea modului de utilizare a câinelui ghid de către orice doritor care acceptă să fie legat la ochi pentru câteva minute și să se lase condus de un patruped special instruit.

Evenimentul se dorește a fi unul educativ, având în vedere şi faptul că, în ultimul an, au existat cazuri în care nevăzători însoţiţi de câini ghid, din România, au fost puşi în situaţii dificile și umilitoare de către diverse persoane care, în ciuda legislaţiei existente, nu acceptă prezenţa partenerului necuvântător în mijloace de transport în comun, în restaurante, instituţii etc.

Asociaţia Angel Dog, singura care dresează câini ghid în limba română, cu sediul în Satu Mare, funcţionează din 2009 și a predat, până în prezent, 7 câini ghid, în diverse zone din ţară. Deși costurile de întreţinere și pregătire ale unui câine ghid pot atinge 10.000 euro, asociaţia sătmăreană îi oferă gratuit nevăzătorilor, în limita fondurilor disponibile provenite exclusiv din donaţii şi sponsorizări.


Publicat de: Emanuel Boboiu în 12.10.2017 Vizualizări: 235 secţiunea: Noutăţi


Comentarii:

Spune-ţi părerea:


Site creat şi dezvoltat de Departamentul IT Pontes

   Valid HTML 4.01 Transitional   Valid CSS!    Level A conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0