Sari la conţinut

ENGLISH ENGLISH Language | ROMÂNĂ Limba ROMÂNĂ

+ Mărește textul - Micșorează textul

Caută Prima pagină  Contact

United through Sports! )proiect Youth in Action)


Începe să devină o tradiţie pentru Pontes implementarea unor proiecte finanţate prin programul Tineret în Acţiune.
La termenul de la 1 noiembrie 2010, Pontes a depus un nou proiect pentru organizarea unui schimb de tineri, iar acesta a fost aprobat. Aşa se face că în perioada 1 martie - 1 noiembrie 2011 va fi implementat proiectul "United through Sports!”, activităţile acestuia desfăşurându-se în perioada 15 - 25 iulie 2011. Proiectul a fost scris şi va fi implementat de către Mirabela Mischie, fiind al treilea schimb de tineri implementat de Pontes şi al cincilea proiect finanţat prin programul Tineret în Acţiune.

Scurtă prezentare a proiectului:
Proiectul "United through Sports” promovează toleranţa şi solidaritatea între tinerii cu şi fără deficienţă de vedere din mai multe ţări europene prin desfăşurarea unor activităţi sportive şi artistice, având la bază învăţarea nonformală. Prin participarea la programul de activităţi(goalball, înot, arte marţiale, căţărare etc.) se vor forma relaţii de prietenie între tineri cu şi fără dizabilităţi din ţări ale UE, va creşte gradul de sociabilitate a acestora, li se vor îmbunătăţi abilităţile de comunicare , vor învăţa să îşi învingă teama, emoţiile , stresul faţă de situaţii necunoscute, ceea ce va conduce la dezvoltarea încrederii în forţele proprii. De asemenea se urmăreşte creşterea gradului de interacţiune între aceşti tineri şi schimbarea atitudinilor sociale.
În proiect vor fi implicaţi 8 parteneri din Belgia, Bulgaria, Franţa, Germania, Italia, Spania, Ungaria şi, desigur, România. Fiecare partener va trimite o echipă formată din 4 tineri(3 cu deficienţă vizuală şi unul fără) plus un lider de grup plus un însoţitor.
Proiectul "United through Sports" reprezintă un cadru optim de desfăşurare a unor activităţi care să le ofere posibilitatea tinerilor cu deficienţe vizuale să cunoască alţi tineri cu aceeaşi deficienţă dar din culturi diferite, având însă interese comune, încurajând astfel înţelegerea între tineri din diverse ţări şi contribuind la dezvoltarea conştiinţei de cetăţean european.
Implicarea directă a tinerilor în programul de activităţi promovează cetăţenia activă a acestora, conferind o dimensiune nouă învăţării nonformale (fiecare grup naţional este responsabil de programul unei zile de activităţi, ei propunând respectivele activităţi şi tot ei ocupându-se de organizarea şi desfăşurarea acestora). Includerea tinerilor fără dizabilităţi în grupul de participanţi contribuie la eliminarea heterosteriotipiilor, prezente atât în rândul tinerilor fără deficienţe cât şi în rândul celor cu deficienţă în urma experienţei acumulate. În cadrul activităţilor derulate se va dezvolta sentimentul de solidaritate şi toleranţă între tineri ca un mijloc de a duce la îndeplinire sarcinile încredinţate,acesta constituind un pas înainte în combaterea excluderii sociale.


Publicat de: Emanuel Boboiu (secretar Pontes) în 01.01.2011 Vizualizări: 3008 secţiunea: Proiecte şi activităţiNoutăţi

Site creat din 2006 și dezvoltat până în 2024 de Departamentul IT Pontes